Xiaomi

Xiaomi

Gadgets, gadgets en nog eens gadgets. Bij Xiaomi – een beursgenoteerd Chinees bedrijf – weten ze hoe ze producten moeten maken waarvan je zelfs nog niet eens winst dat je het nodig had.

Xiaomi Corporation maakt onder andere smartphones, tablets and smartwatches, maar met een ecosysteem van verschillende dochter- en zusterbedrijven ontwikkelt Xiaomi eigenlijk van alles: elektrische steps, beamers, rugzakken, speakers, oordopjes, soundbars, robotstofzuigers, dweilrobots en nog veel meer.

Het bedrijf verkoopt deze producten onder zijn eigen naam, maar ook onder bijna 100 andere submerken zoals: RedMi, Roborock, Mijia, QCY, XGIMI, Yeelight, SmartMi en Viomi en Dreame.

Xiaomi betrad in 2019 de Europese markt met onder meer een lijn smartphones. De Chinese techgigant was in Azië al bekend om de zeer goede kwaliteit-prijs verhouding. De telefoons van het bedrijf zijn sindsdien razend populair geworden, in die mate zelfs dat Xiaomi nu de best verkopende fabrikant van Android-telefoons in Europa is.

Xiaomi is niet alleen een smartphonemaker, maar ook een aanbieder van internetdiensten met meer dan 300 miljoen actieve gebruikers per maand. In deze snel groeiende Chinese tech reus, vind je alles van kunstmatige intelligentie tot een online bank.

Xiaomi breidt zich snel uit en is nu ook aanwezig in India, Indonesië, Rusland, Spanje en Vietnam – om maar een paar landen te noemen. Het bedrijf is van plan om te blijven groeien en binnen drie jaar op alle grote markten aanwezig te zijn.

Een van de redenen voor het succes van Xiaomi is dat het bedrijf zwaar investeert in onderzoek en ontwikkeling. In 2019 gaf Xiaomi 5,15 miljard dollar (ongeveer 4,6 miljard euro) uit aan onderzoek en ontwikkeling, wat 10 procent van zijn totale inkomsten was. Deze focus op R&D heeft geresulteerd in een aantal indrukwekkende tech-vooruitgangen, zoals ‘s werelds eerste drone met 4K-videostabilisatie en een smartphone met een 108-megapixelcamera.

Xiaomi staat ook bekend om zijn zeer actieve online community, die het bedrijf helpt bij het crowdsourcen van feedback en ideeën voor nieuwe producten. Gebruikersrecensies van Xiaomi-producten zijn overweldigend positief, waarbij gebruikers de kwaliteit van de producten voor het prijspunt prijzen.

Show Filters

Resultaat 1–24 van de 63 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–24 van de 63 resultaten wordt getoond