Your Cart

Bewaar Je Crypto Veilig Op Ledger Wallets

Ondanks dat de cryptomarkt er momenteel wat minder veelbelovend uitziet dan een paar jaar geleden, is het investeren in cryptocurrency voor veel mensen een serieuze bezigheid. Iedereen kan investeren in crypto, maar wat doe je als je eenmaal in het bezit bent van cryptomunten, zoals Bitcoin, Ethereum en BNB? In dit artikel bespreken wij zogeheten ledgers, kleine gadgets waarop je jouw crypto veilig kunt opslaan.

Crypto offline opslaan

Crypto kun je op verschillende manieren opslaan. De meest veilige manier om crypto op te slaan is op een zogeheten hardware wallet. Dit is een beveiligde USB-opslag die je alleen kunt openen als je in het bezit bent van een privé sleutel. Het voordeel van een hardware sleutel is het feit dat deze hardware niet is verbonden met het internet of online opslag. Hackers kunnen dus niet bij jouw crypto met behulp van malafide websites of phishing e-mails. Net als jouw cash geld en dure sierraden leg je de hardware sleutel gewoon in je kluis en heb je er geen omkijk meer naar.

Ledger Wallets

De meest populaire aanbieder van hardware wallets is Ledger. Ledger Wallets zijn hardware wallets die lijken op kleine USB-sticks en speciaal zijn ontworpen om gebruikers te helpen hun cryptocurrency veilig op te slaan en te beheren. Ledger Wallets worden gemaakt door het Franse bedrijf Ledger, dat in 2014 werd opgericht.

De Ledger Wallets zijn uitgerust met een microcontroller en een beveiligingselement om ervoor te zorgen dat de privésleutels die worden gebruikt om toegang te krijgen tot cryptocurrency veilig worden opgeslagen en nooit worden blootgesteld aan internet of een computer. Dit maakt het veel moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot de cryptocurrency van een gebruiker.

Ledger Wallets ondersteunen een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en vele anderen. Gebruikers kunnen hun cryptocurrency beheren met behulp van de Ledger Live-app, die beschikbaar is voor desktop- en mobiele apparaten. Naast het opslaan van cryptocurrency-activa bieden Ledger Wallets gebruikers ook een reeks andere beveiligingsfuncties, waaronder tweefactorauthenticatie, passphrase-bescherming en de mogelijkheid om het apparaat te vergrendelen met een pincode.

Over het algemeen zijn Ledger Wallets een populaire keuze voor particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar een veilige oplossing om hun cryptocurrency op te slaan en te beheren. Het is echter, zoals bij elk type cryptocurrency-opslagoplossing, belangrijk om best practices voor beveiliging te volgen en uw herstelzin te back-uppen om te voorkomen dat u de toegang tot uw activa verliest.

Waar moet ik op letten bij het investeren in crypto?

Wil je investeren in cryptocurrency, dan is het belangrijk om eerst zelf onderzoek te doen. Investeren in cryptocurrency is namelijk niet zonder risico’s. Lees en leer zoveel mogelijk over de verschillende cryptocurrencies, hun technologieën, hun toepassingen en hun markttrends. Een online Bitcoin gids kan je hierbij helpen.

Investeer alleen wat je kunt veroorloven te verliezen. Cryptocurrency is een volatiele investering en er is altijd een risico op verlies. Ook is het belangrijk om je portefeuille te diversifiëren door verschillende cryptocurrencies te kopen en niet alleen op één munt te vertrouwen. Daarnaast moet je je niet laten verleiden door emoties. Blijf rationeel en gefocust op je lange termijn investeringsdoelen. Als laatste is het belangrijk om een exchange met een goede reputatie te kiezen, die veiligheid en beveiliging hoog in het vaandel heeft staan.

0 comments

  1. […] van transacties worden verhoogd, waardoor winsten sneller en veiliger kunnen worden uitbetaald. Cryptovaluta bieden spelers meer anonimiteit en privacy bij het storten en opnemen van geld, terwijl ook […]