Your Cart

Hier moet je op letten bij het vergelijken en opzeggen van internetabonnementen

Internetabonnementen kunnen van elkaar verschillen als dag en nacht. Providers geven soms zeer voordelige abonnementen die een flinke upgrade zouden betekenen ten opzichte van je huidige abonnement. Tegelijkertijd is de kwaliteit van internetproviders in verschillende locaties soms zeer verschillend. Lees hier waar je op moet letten bij het vergelijken en kiezen van internetabonnementen, en hoe je het beste je bestaande abonnement kunt opzeggen.

Keuze te over, maar wat is belangrijk?

Er zijn verschillende aspecten die van belang zijn om in overweging te nemen bij je internetabonnement. Het is natuurlijk een vanzelfsprekende reactie om altijd voor de goedkoopste optie te kiezen. Zeker omdat volgens de Consumentenbond het internet in Nederland eigenlijk al te duur is. Maar actieprijzen van internetabonnementen blijken vaak in de kleine lettertjes al snel duurder uit te vallen dan gedacht, bijvoorbeeld na een relatief korte actieperiode.

Het is daarom wellicht verstandiger om te kijken naar de kwaliteit van het internet zelf. Dit betekent in eerste instantie nagaan of er glasvezelopties worden aangeboden op jouw locatie, aangezien dat over het algemeen de meest betrouwbare en snelste internetoptie is. Gelukkig worden er nu veel nieuwe glasvezelverbindingen in Nederland aangelegd, waardoor nu al meer dan de helft van de huishoudens hier toegang toe heeft.

Wanneer je hebt bepaalt welke provider de beste kwaliteit/prijs verhouding voor internet aan weet te bieden, is het ten slotte nog handig om de mogelijke abonnementstypen onder de loep te nemen. Ben je enkel op zoek naar een internetabonnement, of wil je liever een alles-in-één abonnement inclusief telefonie en tv? Vraag bovendien eens aan je buren wat voor pakket zij hebben, en wat hun ervaringen daarmee zijn. Zo kom je tot een abonnement dat bij jou past én werkt.

En je bestaande abonnement?

Wanneer je al een internetabonnement hebt afgesloten, maar uit ontevredenheid wilt overstappen óf een veel betere aanbieding wilt aangrijpen, is het zaak om je internetabonnement op te zeggen. De mogelijkheden tot opzegging verschillen echter per abonnement en provider. Providers maken het consumenten bovendien vaak ingewikkeld om de juiste opzeginformatie te vinden.

0 comments

  1. […] om toegang te krijgen tot cryptocurrency veilig worden opgeslagen en nooit worden blootgesteld aan internet of een computer. Dit maakt het veel moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot de […]