Your Cart

Roborock Q7 Max+: Robotstofzuiger Garandeert Elke Dag Schone Vloer!

Het schoonmaken van de vloer is niet het leukste taakje in het huishouden, maar gelukkig bestaan er hulpmiddelen die deze taak vereenvoudigen. Robotstofzuigers zijn stofzuigers die de vloer voor je schoonmaken zonder dat je zelf ook maar een vinger hoeft uit te steken. In dit artikel kijken wij naar de Roborock Q7 Max en de Roborock Q7 Max+.

Wat is een robotstofzuiger?

De naam “robotstofzuiger” beschrijft heel duidelijk wat voor apparaat dit is. Het is een robot die kan stofzuigen. Zo’n robotstofzuiger is doorgaans een rond apparaat, dat is uitgerust met meerdere wielen, een groot aantal sensoren en uiteraard een borstel. In sommige gevallen is de robotstofzuiger ook uitgerust met een dweil, zodat de robotstofzuiger na het opzuigen van stof en kruimels ook hardnekkige vlekken kan verwijderen. De Roborock Q7 Max+ is zo’n robotstofzuiger.

Roborock Q7 Max

Met de Roborock Q7 Max haal je een zeer complete robotstofzuiger in huis. De Roborock Q7 Max heeft een hoge zuigkracht, een geavanceerd navigatiesysteem en een groot aantal sensoren die helpen om ongelukken te voorkomen. Ook heeft de stofzuiger ondersteuning voor een mobiele app, waarmee je de robotstofzuiger met spraakcommando’s kunt bedienen, no-go zones en tijdschema’s kunt opgeven en een kaart van je huis kunt bekijken.

De Roborock Q7 Max maakt gebruik van het PreciSense LiDAR-systeem van Roborock. Het PreciSense LiDAR-systeem kan de meest efficiënte manier vinden om uw hele huis schoon te maken. De kaarten die het creëert, vormen de basis voor een reeks functies die worden beheerd in de Roborock-app. De stofzuiger kan drie verschillende kaarten opslaan, waardoor de stofzuiger ook geschikt is voor grote huizen met verschillende verdiepingen.

Sensoren kunnen obstakels ontwijken en verschillende ondergronden waarnemen. Zo heeft de robotstofzuiger onder andere een automatische tapijt boost-functie, die de zuigkracht automatisch verhoogt bij het detecteren van het tapijt. Hierdoor kun je er op vertrouwen dat niet alleen de harde vloer, maar ook het tapijt goed schoongemaakt wordt. De Roborock Q7 Max is ook geschikt als je huisdieren met veel haaruitval hebt. De robotstofzuiger komt namelijk met een borstel die het vormen van haarklitten tegengaat.

Ook het dweilen van de vloer is mogelijk. Met de dweilfunctie kan de Roborock Q7 Max na het stofzuigen vlekken, zoals schoen afdrukken of andere lichte vervuiling verwijderen. De Roborock Q7 Max kan de dweil niet intrekken, dus pak even de gewone dweil uit de kast als je echt een super vieze vloer hebt, want anders kan de dweil van de Roborock Q7 Max viezigheid over de vloer verspreiden.

Roborock Q7 Max+

Net als bij een reguliere stofzuiger is het noodzakelijk dat je de stofbak regelmatig leeghaalt, vooral als je veel huisdieren hebt die de stofbak door veel haaruitval snel vullen. Heb je geen zin om deze bak handmatig te legen, dan kun je de Roborock Q7 Max+ aanschaffen. De Roborock Q7 Max+ is grotendeels gelijk aan de reguliere Roborock Q7 Max, maar komt met een oplaadstation dat ook dient als automatische stofbak.

Met andere woorden, na het stofzuigen zal de Roborock Q7 Max+ terugkeren naar het oplaadstation, waarna het oplaadstation automatisch de stofbak zal legen. Hierdoor is het niet meer nodig om de stofbak in de Roborock Q7 Max+ elke paar dagen te legen, maar is het voldoende om eens per 1 of 2 maanden de grotere stofbak van het oplaadstation te legen.

Roborock Q7 Max kopen

De Roborock Q7 Max is tijdens de Black Friday week op Bol.com in de aanbieding voor 299 euro. De uitgebreidere Roborock Q7 Max+ koop je tijdens de Black Friday aanbieding voor 399 euro.