Your Cart

Review Gigaset Smart Doorbell ONE X: Slimme Camera-deurbel Met Smart Home Uitbreidingen

Iedereen heeft een deurbel, maar niet elke deurbel is gelijk. Een deurbel is namelijk verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en de moderne deurbellen zijn slimmer dan de traditionele deurbellen. In deze review kijken wij naar de Smart Doorbell One X van het merk Gigaset. Ook kijken wij naar het Smart Home ecosysteem van de fabrikant. De One X is een camera-deurbel met een aantal handige features, die ervoor zorgen dat je nooit meer een pakketje mist en altijd weet wie er voor de deur staat.

Inhoud

Voordat wij het product bespreken kijken wij eerst even naar de inhoud van de verpakking. In deze review bespreken wij meerdere Gigaset-producten om te kunnen laten zien wat de mogelijkheden zijn wanneer je de One X deurbel combineert met de Gigaset Smart Home oplossingen.

De Gigaset Smart Doorbel One X komt in een wit/oranje kartonnen verpakking en is alleen verkrijgbaar in de kleur zwart. Naast de deurbel vinden we in de verpakking een schroevendraaien met bijbehorende schroeven, een Power Kit adapter en wat papierwerk.

Om het optimale uit de deurbel te kunnen halen hebben wij ook een Gigaset Basis station, een Gigaset Plug en een Gigaset Sirene geïnstalleerd. Deze Smart Home uitbreidingen kun je laten samenwerken met de deurbel. Wat dit precies inhoudt bespreken wij later in deze review. Wil je de producten bestellen, dan kan dat via de onderstaande links. De slimme deurbel van Gigaset is deze zomer sterk afgeprijsd.

Gigaset Smart Doorbel One X installeren

De Gigaset Smart Doorbel One X is een vervanging van je huidige traditionele deurbel, die je kunt installeren op de aansluitingen van de bestaande deurbel. Vervolgens koppel je de deurbel met je WiFi-netwerk en is de deurbel klaar voor gebruik. Je kunt de One X deurbel standalone gebruiken of in combinatie met de Gigaset basisstation. Wij hebben gekozen voor de laatste optie om van alle functies gebruik te kunnen maken.

De installatie van de deurbel is relatief eenvoudig. Je moet de bestaande deurbelknop verwijderen en dan de Gigaset One X deurbel plaatsen volgens de meegeleverde beschrijving. Je sluit de deurbel aan op de twee draden van de beltrafo. Wanneer je de bestaande (mechanische) bel wilt blijven gebruiken moet je op de aansluitdraden, welke verbonden zitten aan de bel, de meegeleverde powerkit adapter aansluiten ter bescherming van de Gigaset smart deurbel. De deurbel is na installatie direct bruikbaar, maar dan zonder meldingen op je smartphone en andere slimme functies. Dus gewoon als normale deurbel.

Gigaset One X powerkit adapter

Om van de slimme deurbel-functies gebruik te kunnen maken moet je de Gigaset elements-app op je telefoon installeren. Na de installatie van deze app kun je de Gigaset deurbel koppelen aan je bestaande netwerk. Daarna krijg je direct de meldingen door op je telefoon wanneer er iemand aanbelt of wanneer er iemand door de camera is gespot. Je kunt in de instellingen in de Gigaset elements-app aangeven welke meldingen je wilt ontvangen. Als je de videomeldingen wilt opslaan, of terug wilt kijken, moet je een betaalde service afsluiten (vanaf 9,99 euro per jaar). Wel krijg je zonder betaalde abonnement een overzicht (rapport) van alle meldingen te zien in de app. Hierbij krijg je ook een screenshot te zien wanneer er bewegingen zijn waargenomen. Erg handig is dat je meerdere telefoons kunt aanmelden, zodat alle inwoners een bericht ontvangen als de deurbel gaat.

Waarom kiezen voor de slimme deurbel van Gigaset

De Gigaset Smart Doorbel One X maakt het heel eenvoudig om een bestaande deurbel slim te maken. Erg fijn is dat de One X deurbel direct na installatie volledig bruikbaar is, zonder dat je direct allerlei betaalde abonnementen moet afsluiten. Wil je een aantal extra features, zoals cloud-opslag van video opnames, dan is een abonnement van 9,99 euro per jaar vereist. Een tientje per jaar is naar onze mening erg voordelig en zeker de investering waard. Ter vergelijking, een jaarabonnement voor de concurrerende Ring-deurbel start vanaf 39,99 euro per jaar. Je bent dus veel voordeliger uit met een Gigaset deurbel.

Wanneer iemand op de deurbel drukt ontvang je ook een screenshot notificatie op je smartphone en smartwatch zodat je gelijk weet wie er voor de deur staat met een screenshot, ook als je buiten in de tuin zit, op je werk bent of met een koptelefoon naar muziek luistert. Dankzij een ingebouwde bewegingssensor stuurt de deurbel ook meldingen wanneer iemand langs de deurbel loopt, zonder dat de persoon daadwerkelijk op de deurbel heeft gedrukt. Dit geeft een extra gevoel van veiligheid. Let wel op dat de snelheid van de meldingen die de deurbel naar jouw smartphone stuurt afhankelijk is van de bandbreedte van jouw thuisnetwerk. Hierdoor kan het een paar seconden duren voordat je de melding op je telefoon te zien krijgt. In de onderstaande screenshots zie je hoe deze meldingen er op een telefoon uitzien.

Gigaset elements-app

Ontvang je een melding op je telefoon, maar kun je de deur op dat moment niet openen, dan kun je via jouw smartphone spreken met de persoon die aan de deur staat. Zo kun je bijvoorbeeld tegen een pakketjesbezorger zeggen dat hij of zij het pakketje voor de deur mag zetten. Het beeld is zeer duidelijk, evenals het geluid. Ook kan je vanwege de privacy van bijvoorbeeld de buren delen van het zichtveld van de camera uitzetten voor meldingen.

Deurbel uitbreiden met Gigaset Smart Home producten

In het begin van dit artikel spraken wij over de mogelijkheid om de One X deurbel uit te breiden met de Smart Home oplossingen van Gigaset. Om dit mogelijk te maken moet je de Gigaset basisstation installeren, zodat je allerlei andere apparaten kunt koppelen aan je deurbel. Denk hierbij aan een slimme schakelaar (Gigaset Plug), een alarmsysteem (Gigaset Sirene) of je Philips Hue lampen. Wanneer je deze apparaten toevoegt aan de Gigaset basisstation kun je in de Gigaset elements-app op je smartphone aangeven dat deze apparaten een bepaalde taak moeten uitvoeren wanneer iemand op de deurbel drukt.

De Gigaset basisstation sluit je via een netwerkkabel aan op het bestaand netwerk. Vervolgens kun je bijvoorbeeld een Gigaset Plug of Gigaset Sirene via WiFI koppelen aan dit basisstation. Heb jij meerdere WiFi-verbindingen in huis, bijvoorbeeld een 2,4GHz- en 5GHz-netwerk, dan moet je even opletten dat je de juiste netwerkt selecteert. Anders wordt het onderdeel niet herkend.

De Smart Home apparaten van Gigaset zijn los te gebruiken. Je kunt de Gigaset Plug bijvoorbeeld rechtstreeks aansturen vanuit een widget op je telefoon, of je kan allerlei scenes maken om een lamp aan of uit te zetten op gewenste tijdstippen. Zo kun je aangeven dat je een lamp wilt inschakelen bij zonsondergang en uitschakelen bij zonsopkomst. Het mooie van het Gigaset-systeem is dat je de verschillende apparaten ook met elkaar kunt laten samenwerken. Zoals in dit geval met de slimme deurbel.

In de onderstaande screenshot zie je dat wij hebben ingesteld dat de Gigaset Plug, de Gigaset Sirene en de Philips Hue lampen allemaal geactiveerd moeten worden wanneer iemand op de deurbel drukt. Wij hebben de Sirene in de buurt van de achtertuin geplaatst, zodat wij de deurbel ook daar goed horen. Ook gaan de Philips Hue lampen een paar keer knipperen. Deze Philips Hue-feature is vooral handig voor slechthorenden die het geluid van de deurbel misschien niet altijd meekrijgen. De Philips Hue-lampen zorgen dus voor een visuele melding. Heb jij geen Philips Hue-lampen dan kun je hetzelfde effect creëren met de Gigaset Plug, door hier bijvoorbeeld een reguliere bureaulamp op aan te sluiten. Wanneer iemand op de deurbel drukt zal de Gigaset Plug worden geactiveerd en dus ook de daarop aangesloten bureaulamp. De samenwerking tussen de Gigaset deurbel en de Smart Home accessoires van Gigaset werkt uitstekend en we zijn dan ook erg te spreken over de vele uitbreidingsmogelijkheden.

Conclusie (voordelen/nadelen)

Maak jij nog gebruik van een traditionele deurbel dan kunnen wij de Gigaset Smart Doorbell ONE X zeker aanraden. Met de slimme deurbel ben je niet alleen veel beter op de hoogte van wie er wanneer voor je deur staat, je brengt ook direct een extra beveiliging in huis. Loopt er iemand verdacht voor je deur te neuzen, dan krijg je hierover direct een melding met bijbehorende beelden op je telefoon. Je kunt de persoon in de gaten houden of via de ingebouwde speaker een waarschuwing geven. Zowel de kwaliteit van de camera als die van de speaker is erg goed.

Daarnaast raden wij aan om naast de ONE X deurbel ook een kijkje te nemen naar de Smart Home oplossingen van Gigaset. Met deze accessoires kun je de mogelijkheden van de deurbel namelijk eenvoudig uitbreiden. Zo zorgt de Gigaset Sirene ervoor dat je de deurbel ook hoort wanneer je in de achtertuin zit en kun je de Gigaset Plug gebruiken om een lamp te activeren wanneer iemand op de deurbel drukt.

Voordelen
– Duidelijk beeld en geluid
– Handige uitbreidingen middels Smart Home oplossingen
– Eerlijke prijs
– Eenvoudige installatie
– Philips Hue ondersteuning

Gigaset deurbel kopen

De Gigaset Smart Doorbell One X is verkrijgbaar bij verschillende Nederlandse webwinkels. De deurbel krijgt een adviesprijs mee van 149,99 euro, maar van juni t/m augustus heeft Gigaset een veilig op vakantie-actie lopen waardoor je de deurbel nu in huis kunt halen voor slechts 79,99 euro. Daarnaast geeft Gigaset momenteel de deurbel gratis weg bij de aanschaf van één van Gigaset’s alarmsystemen. Met deze alarmsystemen zorg je er voor dat jouw huis goed beveiligd is en kun je deze zomer met een gerust hart op vakantie. Ga naar deze actiepagina om een Gigaset alarmsysteem aan te schaffen en de gratis deurbel aan te vragen.

Wil je de deurbel uitbreiden dan kun je de Gigaset Plug kopen voor 49,99 euro. De Gigaset Sirene heeft hetzelfde prijskaartje van 49,99 euro. Momenteel haal je dus voor nog geen 180 euro een volledig homesysteem in huis. Wil je de video-opnames van de deurbel online opslaan in een Gigaset cloud-abonnement, dan betaal je hiervoor 9,99 euro per jaar.

0 comments

  1. […] om jouw huis beter te beveiligen. Zo kun je kiezen voor een camera-systeem rondom je huis, een slimme deurbel die laat zien wie er voor de deur staat of een indoorcamera waarmee je bijvoorbeeld je kinderen in […]