Your Cart

Beveilig Jouw Huis Met Deze Gadgets

Thuis is waar wij ons het veiligst voelen en er zijn verschillende manieren om je huis zo veilig mogelijk te maken voor jezelf en je familie. Een van deze manieren is het installeren van bepaalde gadgets. In dit artikel bespreken wij een aantal van deze gadgets.

Koolmonoxide melder

Het installeren van een rookmelder is sinds 2022 verplicht, maar opvallend genoeg is het niet verplicht om een koolmonoxide melder te installeren. Toch is het erg belangrijk om zo’n CO-melder in jouw huis te hebben, want koolmonoxidegas is kleurloos en geurloos en dus niet te detecteren met onze neus of ogen. Tegelijkertijd kan het inademen van koolmonoxide resulteren in koolmonoxidevergiftiging en catastrofale gevolgen hebben.

Gelukkig hoeft het installeren van een koolmonoxide melder niet veel te kosten en kun je bij veel winkels voor een paar tientjes een budget koolmonoxide melder kopen. Dit is een kleine investering om een mogelijke catastrofische situatie te voorkomen.

Beveiligingscamera

Het zou mooi zijn als we in een wereld kunnen leven waar beveiligingscamera’s overbodig zijn, maar helaas is dat niet de realiteit. Er zijn verschillende soorten camera’s die je kunt installeren om jouw huis beter te beveiligen. Zo kun je kiezen voor een camera-systeem rondom je huis, een slimme deurbel die laat zien wie er voor de deur staat of een indoorcamera waarmee je bijvoorbeeld je kinderen in de gaten kunt houden wanneer je niet aanwezig bent.

Het installeren van een camerasysteem kan heel voordelig of heel duur zijn, afhankelijk van je wensen. Denk daarom goed na over wat je precies wilt, zodat je later geen spijt krijgt van je keuze en opnieuw een systeem moet aanschaffen. Wil je alleen de voordeur in de gaten houden of ook je achterdeur en tuin? Wil je opnames online in de cloud opslaan of is offline op een SD-kaart voldoende? Naar wat voor resolutie ben je op zoek en wil je de camera van afstand kunnen bedienen? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je naar de winkel gaat om een camera-systeem aan te schaffen.

Slimme verlichting

Als laatste kunnen wij adviseren om slimme verlichting te installeren. Net als een camera kan slimme verlichting inbrekers afschrikken, omdat dergelijke lampen automatisch aangaan wanneer iemand langs de bewegingssensoren van deze lampen loopt. Ook kun je slimme lampen van afstand of met een timer bedienen, zodat het lijkt alsof iemand thuis is terwijl je bijvoorbeeld op vakantie bent.
Naast een betere beveiliging zorgen slimme lampen, zoals de Philips Hue lampen, ook voor een betere sfeer in huis en een beter gebruiksgemak. Dergelijke lampen kun je namelijk gewoon vanaf je smartphone bedienen, zodat je niet de bank af hoeft om de lamp aan of uit te schakelen. Ook kun je instellen dat deze lampen bijvoorbeeld automatisch aan gaan bij zonsondergang of van kleur veranderen wanneer je een boek wilt lezen. Slimme lampen zijn er voor zowel binnen als buitenshuis en kunnen doorgaans allemaal met dezelfde app bediend worden.