Your Cart

De Voordelen Van Ledstrips Als Gameroom Verlichting

Bijna elke tiener, en tegenwoordig ook veel volwassenen, gamen in hun vrije tijd graag op de pc of op een game console. Vaak speel je voor je plezier met je vrienden, maar soms ook professioneel. Om jezelf volledig onder te dompelen in de gamewereld kun je verschillende accessoires kopen, zoals bijvoorbeeld een goede gamestoel. Een andere belangrijk aspect om de juiste gaming sfeer te creëren is de verlichting in je gameroom. In dit artikel kijken wij naar ledstrips waarmee je jouw game ervaring naar een hoogtepunt kunt brengen.

Wat is de juiste verlichting voor tijdens het gamen?

Reguliere lampen, zoals een bureaulamp of led-spotjes in het platform, geven niet de juiste sfeer voor wanneer jij jezelf wilt onderdompelen in de futuristische wereld van PUBG, Fortnite of League of Legends. Wit of geel licht is namelijk te gewoontjes en vaak erg fel en dus te afleidend. De RGB verlichting van Philips Hue lampen zijn al een hele verbetering, maar ook dan zijn de mogelijkheden nog wat beperkt. Om de verlichting helemaal naar eigen smaak aan te passen raden wij ledstrips aan. Deze strips kun je overal in de kamer plaatsen en de variatie in verlichting is bij LEDstripXL enorm groot.

Waar plaats je ledstrips?

Ledstrips zijn doorgaans niet gemaakt om een kamer volledig mee te verlichten. Ledstrips worden vooral gebruikt om sfeer te creëren in een donkere kamer, en laat dit nou net een omgeving zijn waar gamers zich vaak in bevinden. In tegenstelling tot felle kamerlampen heb je met ledstrips geen last van schitteringen op het beeldscherm. Op deze manier kun je je volledig focussen op de game.

Ledstrips plaats je onder andere op de muur achter jouw monitor of onder jouw bureaublad. Het idee is dat je een rustgevende sfeer creëert, die je verder niet afleidt van het spel. Gamers kiezen vaak voor de kleuren blauw met rode tinten. Deze kleuren geven een futuristische uitstraling en zijn tegelijkertijd niet te fel of te afleidend en juist rustgevend. Het mooie van ledstrips is dat je ze letterlijk overal kunt plaatsen. Gamers kiezen er daarom vaak voor om ook hun pc uit te rusten met ledstrips. De pc van gamers staat vaak op het bureau en de kast is open. Op deze manier kun je ledstrips aan de binnenkant van de computerkast plaatsen om de hardware zoals het moederbord, de ventilator en de harde schijf te verlichten. Dit geeft de gaming pc, die gamers vaak met trots verzorgen en tonen aan vrienden, een futuristische uitstraling.

Ledstrips zijn niet alleen flexibel qua plaatsing, maar ook qua kleurmogelijkheden. Dit wil zeggen dat je niet alleen de keuze hebt uit veel kleuren, maar dat je ook het licht kunt dimmen en dat je gebruik kunt maken van slimme verlichting-features. Zo kun je bijvoorbeeld snel overschakelen op een vooraf ingestelde kleuren thema die perfect past bij het thema van de volgende game die je gaat spelen.

Prijs van ledstrips

Het mooie van ledstrips is dat je met elk budget een begin kunt maken en dat je de verlichting op een later tijdstip altijd verder kunt uitbreiden met meer ledstrips. Zo haal je voor minder dan een tientje al een RGB led strip van 1 meter in huis. Ideaal voor in je pc of achter je monitor. Op een later tijdstip kun je bijvoorbeeld een ledstrip van 5 meter of zelfs 10 meter kopen om een hele muur te verlichten of je volledige bureaublad te voorzien van sfeerverlichting. Je kunt jouw gameroom op deze manier constant upgraden.