Your Cart

Waarom Je Moet Kiezen Voor Een Amazfit Smartwatch

Wanneer we het hebben over smartwatches denken veel mensen vaak aan merken als Apple, Samsung en Fitbit. Er zijn echter nog veel meer fabrikanten die actief zijn op de smartwatch-markt, waaronder Amazfit. Amazfit is uniek, omdat het bedrijf voordelige smartwatches op de markt brengt met features die soms zelfs op de duurste smartwatches ontbreken. In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom je zou moeten kiezen voor een smartwatch van Amazfit en waar je deze wearables kunt kopen.

Prijs

Amazfit heeft dit jaar meerdere smartwatches uitgebracht, waaronder de Amazfit GTR 4, de GTS 4 en de GTS 4 Mini. Prijzen variëren van 99 euro voor de GTS 4 Mini tot 229 euro voor de GTR 4. Hiermee zijn de smartwatches over het algemeen minder duur dan de smartwatches van de concurrentie.

Ter vergelijking, de Apple Watch 8 kost minimaal 499 euro, de Samsung Galaxy Watch 5 kost zo’n 280 euro en de Google Pixel Watch kost 379 euro. De Amazfit GTR 4 is dus 50 tot 270 euro voordeliger dan de concurrentie.

Accuduur

Ondanks dat je minder geld kwijt bent voor een Amazfit smartwatch, brengen deze wearables een heel groot voordeel met zich mee. Namelijk de uitzonderlijk lange accuduur. Terwijl gebruikers van de concurrerende modellen hun smartwatch elke 1 tot 3 dagen aan de lader moeten hangen kun jij met je Amazfit smartwatch meerdere weken vooruit. Uiteraard hangt de accuduur af van de hoeveelheid sportactiviteiten en schermtijd, maar uit onze ervaring gaan de smartwatches 10 dagen tot soms wel een volle maand mee op één acculading. Hier kan geen ander merk aan tippen.

Features

De accuduur is misschien wel een van de beste features van de Amazfit-smartwatch, maar zeker niet de enige reden om een Amazfit-smartwatch te kopen. De smartwatches van de fabrikant zijn namelijk premium-wearables. Zo bestaat de behuizing uit luxe materialen en heeft het design doorgaans een mooie uitstraling. Hierdoor kun je de GTR 4 bijvoorbeeld dragen in de sportschool, maar ook gewoon op het werk in combinatie met je nette kleding.

Naast een mooie uitstraling hebben de Amazfit-wearables ook veel tracking mogelijkheden en zijn er belangrijke features aanwezig, zoals bijvoorbeeld een waterdichte behuizing tot 100 meter diep (Amazfit T-Rex 2) en een ingebouwde GPS. De GTR 4 beschikt zelfs over een zogeheten “Dual-band Circularly-polarized GPS Antenna” die met 5 satellieten tegelijk verbinding maakt. Dit zorgt voor een zeer snelle verbindingen met accurate positionering.

Ook leuk is de ingebouwde speaker en microfoon voor het plegen van telefoongesprekken, de Alexa-ondersteuning en de aanwezige opslagruimte zodat je offline muziek kunt opslaan op de smartwatch en je naar muziek kunt luisteren zonder dat je daarvoor een smartphone nodig hebt.

Alleen maar voordelen?

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een Amazfit-wearable, maar er is één duidelijk verschil tussen een Amazfit-smartwatch en de smartwatches van merken als Apple en Samsung. De Amazfit-wearables draaien namelijk op een eigen besturingssysteem, genaamd Zepp OS. Er is niks mis met dit besturingssysteem, maar in tegenstelling tot Wear OS is er geen ondersteuning voor de Google Play Store. Hierdoor kun je dus geen Android-apps installeren op de smartwatch en zijn de software-functies een stuk beperkter. Is de aanwezigheid van de Google Play Store of de Apple App Store voor jou een “must-have” dan moet je altijd kiezen voor een Wear OS-smartwatch of een Apple Watch.

Amazfit smartwatch kopen

Heeft dit artikel jou overgehaald om een Amazfit smartwatch te kopen? Dan kun je hieronder een overzicht bekijken van de meest populaire Amazfit-wearables met de bijbehorende link naar de winkel die de smartwatch verkoopt.