Your Cart

Review JBL Live Pro 2: Complete Oordopjes Voor Aantrekkelijke Prijs!

JBL is een audiofabrikant die jaarlijks verschillende draadloze oordopjes op de markt brengt die concurreren met de oordopjes van merken als Apple, Samsung, Jabra, Huawei etc. In deze review kijken wij naar de JBL Live Pro 2. De oordopjes beloven een lange accuduur, mooi geluid en een aantal handige features.

Verpakking

Voordat wij het design en de features van de oordopjes bespreken kijken wij eerst even naar de inhoud van de verpakking. De JBL Live Pro 2 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, blauw, roze en zwart. Wij hebben de zwarte uitvoering ontvangen. De oordopjes komen samen met een oplaadcase, een oranje USB-C kabel, wat papierwerk en in totaal drie setjes rubberen eartips.

Design

De JBL Live Pro 2 is de opvolger van de JBL Live Pro+ en we zien dan ook direct een hoop gelijkenissen. De vorm van de oplaadcase is vrijwel identiek en heeft opnieuw een rechthoekig ontwerp met afgeronde randen, een grote klep en een matte afwerking. Aan de voorkant zien we drie witte LED’s die aangeven hoeveel capaciteit de accu van de oplaadcase heeft en aan de achterkant vinden we een USB-C aansluiting voor het opladen van de oplaadcase.

Wanneer we de oplaadcase openen vinden we de linker- en rechter oordopjes, die met behulp van magneten op hun plaats blijven. De oordopjes hebben een langwerpig design, dat te vergelijken is met het design van de Apple Airpods, de OnePlus Buds of de Teufel Airy oordopjes. De meer ovaalvormige oordopjes, die 4,8 gram wegen, moeten zorgen voor een comfortabele pasvorm terwijl de rubberen eartips de oorkanaal goed afsluiten.

De stam van de oordopjes heeft een glimmende afwerking, wat de oordopjes een meer premium uitstraling geeft. Op de oordopjes vinden we geen knopjes. De JBL Live Pro 2 maakt namelijk gebruik van touchbediening. Op zowel het linker- als het rechter oortje kun je met een enkele of dubbele “tap” handelingen uitvoeren. De aanraakgevoelige vlakken reageren zeer goed en accuraat op aanraking en de gewenste acties van deze aanrakingen kun je zelf naar wens aanpassen via de JBL headphones-app. Het nadeel van touch-bediening is dat je hier altijd wel even aan moet wennen.

Features en Audio

De JBL Live Pro 2 is uitgerust met een hoop features. Een van deze features is Google Fast Pair. Wanneer je de oordopjes voor het eerst uit de verpakking haalt en de oplaadcase opent naast jouw Android-smartphone, dan ontvang je direct een notificatie op jouw smartphone met de vraag of je de oordopjes wilt pairen met jouw apparaat. Dit maakt het pairen extreem eenvoudig en snel. Je hoeft dus niet eerst de Bluetooth-settings op jouw smartphone te openen om te zoeken naar “pairing” Bluetooth-apparaten in de buurt. De volgende keer dat je de oordopjes uit de oplaadcase haalt zullen de oordopjes automatische opnieuw verbinden.

Multi-pointverbinding
Nadat je via Bluetooth 5.2 een verbinding hebt gemaakt met jouw smartphone kun je dankzij Multi-pointverbinding een connectie maken met een tweede apparaat, bijvoorbeeld jouw PC of tablet. De oordopjes blijven dan met twee apparaten tegelijk verbonden. Dit is heel handig wanneer je bijvoorbeeld een film aan het kijken bent op jouw tablet en op jouw smartphone een inkomende oproep krijgt. Je kunt gewoon jouw mobiel opnemen, want de oordopjes schakelen automatisch over naar jouw smartphone. De film op jouw tablet zal worden gepauzeerd.

Individueel gebruik van de oordopjes
Je wilt niet altijd twee oordopjes tegelijkertijd gebruiken, omdat je bijvoorbeeld deelneemt aan het verkeer of omdat je jouw kinderen in de gaten moet houden. In dat geval kun je één oordopje gebruiken, zodat je de omgevingsgeluiden nog goed kunt horen met je andere oor. Alle draadloze oordopjes hebben deze optie, maar bij veel oordopjes kun je alleen het rechter oordopje individueel gebruiken. Dit is in veel gevallen namelijk het hoofdoordopje die verbinding maakt met jouw smartphone. Het linker oordopje maakt vervolgens verbinding met het rechter oordopje. Bij de JBL Live Pro 2 is dat echter niet het geval. Beide oordopjes maken namelijk individueel verbinding met de smartphone, waardoor je zowel het linker- als het rechter-oordopje individueel kunt gebruiken.

ANC
ANC of ruisonderdrukking is tegenwoordig een belangrijk verkooppunt van draadloze oordopjes. Alhoewel de ruisonderdrukking op draadloze oordopjes nog niet kan concurreren met de ruisonderdrukking van over-ear headsets zien we toch elk jaar verbeteringen op dit gebied. De “True Adaptive Noise Cancelling” van de JBL Live Pro 2 werkt uitstekend en is te vergelijken met die van concurrerende oordopjes zoals de Galaxy Buds 2 Pro en de Bose QC Buds. Dat is indrukwekkend, want de oordopjes van JBL zijn een stuk voordeliger geprijsd. De oordopjes hebben echter geen ‘wind noise reduction’. Dit wil zeggen dat harde wind (voornamelijk in transparante mode) in sommige gevallen goed hoorbaar is.

Wil je de omgevingsgeluiden juist wel horen zonder de oordopjes uit te doen, dan kun je de Smart Ambient-mode inschakelen. In deze mode laten de oordopjes de omgevingsgeluiden door en kun je deze geluiden zelfs versterken.

Accu
De JBL Live Pro 2 heeft een zeer lange accuduur. Zo kun je tot maximaal 10 uur naar muziek luisteren op één acculading. De oordopjes komen met een oplaadcase die de oordopjes zo’n drie keer opnieuw kunnen opladen. Hierdoor komt de gecombineerde maximale luistertijd uit op zo’n 40 uur. Het opladen van de oplaadcase kan op twee manieren. Zo kun je de case gewoon via een USB-C kabel opladen, maar is er ook ondersteuning voor draadloos laden via een Qi-lader. Draadloos laden werkt minder snel, maar het is leuk dat deze optie aanwezig is. De oordopjes hebben ondersteuning voor snelladen, waardoor je na 5 minuten in de oplaadcase weer een uur lang naar muziek kunt luisteren.

Extra functies
Tijdens het gebruik van de JBL Live Pro 2 kun je gebruikmaken van nog een hoop andere kleinere, maar handige features. Zo hebben de oordopjes bijvoorbeeld in-ear detectie. Dit wil zeggen dat de oordopjes weten wanneer je de oordopjes in je oor draagt. Haal je de oordopjes uit je oor terwijl je een film kijkt of naar muziek luistert, dan zullen de oordopjes de media automatisch pauzeren. Doe je de oordopjes weer in je oor, dan hervat de film of muziek.

Verder zorgt Voice Aware ervoor dat je tijdens het telefoneren je eigen stem hoort en kun je via de JBL Headphones-app veel settings naar eigen wens aanpassen. Zo kun je met de app de touch-bediening wijzigen, de ANC meer of minder prominent maken of een oorkanaal-test uitvoeren om de ANC te optimaliseren voor jouw oor. Ook heeft de app een Equalizer, waarmee je lage, midden en hoge klanken naar eigen smaak kunt aanpassen. Daarnaast heeft de JBL Live Pro 2 een ipx5-rating gekregen, waardoor zweet of een kleine regenbui geen probleem is voor de oordopjes.

Audio
Al deze features zijn erg interessant, maar hier heb je weinig aan als de audio van de JBL Live Pro 2 slechts is. Gelukkig is dat niet het geval en zijn we ook hier positief over te spreken. De 11mm drivers in de Live Pro 2 leveren zeer mooi geluid en lijken zich vooral te richten op de Bass en de midden-tonen. Deze lage- en midden-tonen resulteren in een goede mix voor muziek waar Bass een belangrijke rol speelt. De hoge tonen vallen in de standaard instellingen echter wat minder op. Gelukkig kun je in de uitgebreide Equalizer de hoge tonen een boost geven door een vooraf ingestelde EQ-setting te kiezen (zoals ‘Jazz’ of ‘Vocal’). Als deze vooraf ingestelde EQ’s niet in de smaak vallen, dan kun je handmatig een nieuwe EQ aanmaken die je helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen. De audio is verder erg zuiver en dankzij de goed werkende ANC kun je hier optimaal van genieten.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)

De JBL Live Pro 2 zijn mooie oordopjes met een prima geluid en zeer veel features voor een aantrekkelijke prijs. We zijn dan ook zeer tevreden en kunnen de Live Pro 2 aan iedereen aanraden. Momenteel kun je de JBL Live Pro 2 via de officiële JBL website kopen voor 115,99 euro in vier verschillende kleuren.

Voor deze prijs krijg je oordopjes met een mooie uitstraling, een lange accuduur, zeer goede ANC en veel handige features. De audio is meer Bass georiënteerd, maar als dit niet jouw smaak is kun je dit via de uitgebreide EQ-settings naar eigen smaak aanpassen. Touch bediening zal niet bij iedereen in de smaak vallen, maar gelukkig kun je deze bediening wel aanpassen via de JBL Headphones app. Zo kun je per oordopje aangeven welke handeling je wilt uitvoeren met een enkele of een dubbele tik.

Voordelen
– Mooie vormgeving (persoonlijke smaak)
– Uitstekende ‘True Adaptive Noise Cancelling’
– Lange accuduur (10 uur + 30 uur) en ondersteuning voor draadloos Qi-laden
– Aantrekkelijker geprijsd dan concurrerende oordopjes
– Mooi geluid en handige EQ-settings
– Multi-pointverbinding
– Hoop extra features

Nadelen
– Touch bediening is iets waar je waarschijnlijk even aan moet wennen

JBL Live Pro 2 kopen

0 comments

  1. […] slot zijn er draadloze oortjes. Deze gadget is handig voor mensen die muziek luisteren terwijl ze onderweg zijn of als je geen […]