Your Cart

Review Eziclean Blaster F130: Krachtige Compacte Stofzuiger

Er bestaan bijna geen huishoudens zonder stofzuiger en het is daarom ook niet gek dat consumenten tegenwoordig kunnen kiezen uit honderden verschillende stofzuigers, in verschillende prijscategorieën. Elke stofzuiger heeft zijn eigen unieke features die het apparaat geschikt maakt voor verschillende doeleinden. In dit artikel kijken wij naar de Eziclean Blaster F130, een compacte stofzuiger die dankzij verschillende meegeleverde accessoires geschikt is om alle soorten oppervlakken grondig schoon te maken.

Inhoud

Voordat wij onze persoonlijke ervaring met deze stofzuiger in dit artikel bespreken, kijken wij eerst even naar de inhoud van de verpakking. De Eziclean Blaster F130 komt namelijk met verschillende accessoires. Zo vinden we in de verpakking naast de stofzuiger ook nog een tapijtmondstuk, een borstelmondstuk, een stofzuigermondstuk, een oplader en een opbergstation. Met deze accessoires transformeer je de compacte Eziclean Blaster F130 kruimeldief in een complete stofzuiger.

Ontwerp

De Eziclean Blaster F130 heeft een slank en modern design met grijze, zwarte en blauwe tinten en een ergonomisch ontwerp met een comfortabele handgreep. De stofzuiger is compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is en je de stofzuiger gemakkelijk en snel kunt opbergen na gebruik. In de handgreep van de stofzuiger zit een klein knopje waarmee je de stofzuiger kunt aan en uitschakelen. Voorop vinden we een 2-in-1 mondstuk die je de keuze geeft tussen een kleine borstel of helemaal geen borstel. Voor de moeilijk bereikbare plekken kun je de meegeleverde verstelbare telescopische buis gebruiken. Deze buis geeft je de optie om de hoogte aan te passen aan jouw behoeften. Dit is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld de vloer onder de bank wilt schoonmaken of de spinnenweb aan het plafond wilt verwijderen.

Onze ervaring

De Eziclean Blaster F130 is een zeer handzame en lichte handstofzuiger die ideaal is voor de wat kleinere klussen. Door het formaat van de stofzuiger en de vele meegeleverde accessoires kun je echt op alle lastige en moeilijk bereikbare plekjes komen. Ook is het erg eenvoudig om de verschillende accessoires uit te wisselen. Deze accessoires maken het makkelijker om verschillende soorten ondergronden schoon te maken, zoals vloeren, tapijten, stoffen en bekleding.

Naast de kleinere borstels, zoals de tapijtmondstuk en een borstelmondstuk, komt de Eziclean Blaster F130 ook met een stofzuigermondstuk. Deze lange steel is vooral handig om de gladde vloer onder de bank schoon te maken, terwijl de kleinere borstels daarentegen weer beter functioneren wanneer je kruimels van de bank of stof bovenop de kast wilt verwijderen. Heb je een kat met veel haaruitval? Ook dit is geen enkel probleem voor de Eziclean Blaster F130, zo blijkt uit onze test.

Ondanks het kleine formaat heeft de Blaster F130 een groot zuigvermogen. Wel moet je vanwege het kleine formaat de cycloonkamer van de stofzuiger regelmatig legen. Gelukkig is het legen van de stofzuiger erg eenvoudig en neemt dit weinig tijd in beslag.

Bij intensief gebruik gaat de accu ongeveer 20 tot 25 minuten mee. Dit is in de krachtige zuigstand. Wanneer je de minder intensieve zuigstand gebruikt gaat de accu wat langer mee. Opvallend is dat het vermogen erg goed geregeld blijft totdat de accu leeg is. Zodra de accu leeg is stopt de stofzuiger direct. Opladen duurt daarna ongeveer 5 uur.

De Eziclean Blaster F130 komt samen met een opbergstation waar je de stofzuiger kunt opladen en waar je diverse accessoires op kunt plaatsen. Helaas hebben niet alle accessoires een plek op dit opbergstation. De opbergstation plaats je bijvoorbeeld op een kast, tafel of vloer.

Het zou mooi zijn als Eziclean naast de standaard opbergstation ook nog een ophangsysteem meelevert die het mogelijk maakt om de stofzuiger aan de muur te hangen, maar een dergelijk systeem ontbreekt helaas. Hou er ook rekening mee dat de Eziclean Blaster F130 te klein is om je hele huis mee schoon te maken. Het is echter een zeer goede aanvulling naast de gewone stofzuiger of ideaal voor mensen met een kleine studio of appartement.

Prijs en conclusie

Voor de Eziclean Blaster F130 betaal je zo’n 130 tot 140 euro, afhankelijk van de gekozen webwinkel. Dit is een wat hoger bedrag dan wat je voor de meeste andere kruimeldieven kwijt bent. De Eziclean Blaster F130 is echter wel een stuk veelzijdiger dan de gemiddelde kruimeldief, omdat je de Eziclean Blaster F130 dankzij de vele accessoires en krachtige motor kunt omtoveren tot een volwaardige stofzuiger. Je gebruikt de Eziclean Blaster F130 dus in veel meer situaties dan een standaard kruimeldief. De wat hogere adviesprijs is dan ook goed te verklaren.

Voor ruim 100 euro haal je een kruimeldief in huis die veelzijdig genoeg is om een hele studio of appartement schoon te maken. Heb je een groot huis, dan is de Eziclean Blaster F130 de ideale toevoeging naast de reguliere stofzuiger voor de wat kleinere klusjes tussendoor.

Voordelen
– compact en lichtgewicht
– eenvoudig in gebruik
– multifunctioneel
– krachtige motor

Nadelen
– een wat hogere adviesprijs