Your Cart

Kies De Beste Smartwatch Bandjes Voor De Juiste Omstandigheden

Wanneer je dit artikel leest ben je waarschijnlijk in het bezit van een smartwatch. Of je nou de Apple Watch, de Samsung Galaxy Watch of een Fitbit gebruikt, de standaard polsband is lang niet altijd geschikt voor gebruik in alle situaties. In dit artikel gaan we wat verder in op de verschillende polsbandjes en welke bandjes het beste zijn voor jouw smartwatch.

Sporten
De meeste wearables worden geleverd met een polsbandje dat voor normaal gebruik doorgaans prima is. In sommige situatie kan dit polsbandje echter onprettig aanvoelen. Een van deze situaties is tijdens het sporten, waarbij je veel beweegt en begint je te zweten. In deze omstandigheden kan een polsbandje op jouw klamme stroeve huid irriteren. Ben jij iemand die hier last van heeft, dan is het verstandig om een polsbandje van een ander materiaal aan te schaffen.

Wanneer je een polsbandje koopt die je wilt dragen tijdens het sporten, zorg er dan voor dat het polsbandje is gemaakt van licht, zacht en luchtig materiaal. Vaak is een siliconen polsbandje met veel gaten om te luchten een prima keuze. Siliconen polsbandjes zijn ook ideaal om mee te zwemmen en je kunt dergelijke bandjes eenvoudig schoonmaken na het sporten.

Outfit
Voor veel mensen die een smartwatch kopen is het uiterlijk erg belangrijk. Het kan echter voorkomen dat het uiterlijk van jouw Fitbit bandje niet goed overeenkomt met specifieke outfits die je draagt. Mensen die veel verschillende kleuren kleding dragen kopen daarom vaak polsbandjes in verschillende kleuren, zodat de smartwatch niet uit het oog springt wanneer je bijvoorbeeld je rode sweater draagt tijdens de kerstdagen.

Ook wanneer je bijvoorbeeld in een pak naar je werk gaat komt het sportieve polsbandje van je smartwatch niet overeen met de rest van je outfit. In dit geval is het waarschijnlijk beter om een leren of metalen polsbandje te dragen. Dit geeft namelijk een veel luxere uitstraling, waardoor je tijdens een bespreking met je klant een professionelere indruk achterlaat.

Kies bandje met de juiste aansluiting
Wanneer je een nieuw bandje koopt is het belangrijk om te kijken welke aansluiting jouw smartwatch gebruikt. Veel smartwatches maken gebruik van een standaard 22mm aansluiting, maar er zijn ook wearables die gebruik maken van een eigen systeem. Hierdoor kun je alleen bandjes gebruiken die specifiek voor jouw smartwatch zijn gemaakt. Controleer dit dus goed!

Maken jullie gebruik van verschillende polsbandjes of dragen jullie altijd het zelfde polsbandje dat standaard bij jouw smartwatch is meegeleverd? Laat het ons weten.