Your Cart

Dit zijn de 4 beste gadgets voor hikers

Steeds meer Nederlanders hebben ontdekt hoe leuk het is om te hiken. Deze sport is namelijk de perfecte combinatie tussen uitdaging en ontspanning. Wanneer je hiken serieus neemt is het slim om enkele gadgets te halen. Wil jij weten welke gadgets het beste zijn om mee te nemen voor je tochten? In deze blog vind je een overzicht van de must-have gadgets voor hikers. Lees snel verder om optimaal voorbereid te zijn op je volgende hike.

Zaklampen

De eerste gadget die elke hiker ontzettend zal helpen, is een zaklamp. Op het eerste gezicht lijkt dit niet zo behulpzaam doordat de meeste mensen vaak gedurende de dag hiken. Toch kan de beste led zaklamp een wereld van verschil maken. Hiermee kun je ‘s ochtends wanneer het nog niet licht is gaan hiken zonder dat je last hebt van wandelpaden die je haast niet kunt zien. Dit voorkomt dat je verdwaald raakt. In dichte bossen kan het ook erg donker zijn, waardoor zelfs overdag een zaklamp kan helpen om het makkelijker te maken om te zien waar je op loopt. Verder kan een zaklamp ook helpen wanneer je verdwaald bent geraakt en een seintje wil geven dat je hulp nodig hebt.

Een GPS

Een andere gadget die je hobby als hiker een stuk makkelijker zal maken, is een GPS. Met een GPS kun je namelijk via een satellietverbinding je precieze locatie zien. Daardoor is de kans dat je verdwaalt een stuk kleiner geworden. Daarnaast kun je beter inschatten hoe ver je nog moet hiken voor je op je bestemming aan bent gekomen. Ook zal een GPS helpen met gevonden worden door de hulpdiensten indien er iets ernstigs met jou of andere wandelaars is gebeurd. Onderschat dus zeker niet de kracht van een GPS.

Een powerbank

Verder is het slim om een powerbank mee te nemen voor je hikes. Een powerbank is om meerdere redenen handig. Als eerste kan het jouw iPhone 13 opladen. Hierdoor weet je zeker dat je genoeg batterij zal hebben om in noodgevallen nog naar hulpdiensten te kunnen bellen. Daarnaast kan een powerbank behulpzaam zijn wanneer je ook ergens overnacht bij een hike die geen elektriciteit heeft. Je zou bijvoorbeeld je zaklamp op kunnen laden met een powerbank. Neem dan ook zeker een powerbank mee.

Een waterfiltersysteem

Tot slot is het belangrijk om een waterfiltersysteem mee te nemen. Dit is met name het geval wanneer je lange wandelingen maakt waarbij je niet zeker weet of je een veilige waterbron tegen gaat komen. Met een waterfiltersysteem zal je water kunnen filteren, waardoor het drinkbaar wordt. Dit voorkomt dat je ziek wordt van vies water en zal ervoor zorgen dat je altijd genoeg drinkwater zal kunnen verzamelen.