Viomi S9 robotstofzuiger met afvoerstation
Viomi S9
478,00 Koop product

Viomi S9

478,00

Na het succes van verschillende stofzuig-robots heeft Viomi.- een dochtermerk van Xiaomi, bekend om de beste robotstofzuigers uit China – de Viomi S9 geïntroduceerd: deze nieuwe robotstofzuiger heeft een hoge zuigkracht van 2700 Pa en is voorzien van een dweilfunctie, maar de allerbelangrijkste functie van de S9 is het meegeleverde laadstation met automatische vuilafvoer.

Hiermee wordt de stof-opvangbak van de robotstofzuiger automatisch geleegd iedere keer nadat nat de robot klaar is met stofzuigen, waardoor de Viomi S9 meerdere keren achter elkaar kan stofzuigen zonder dat je tussen door de stofbak hoeft te legen.

De Xiaomi Viomi S9 is voorzien van een geïntegreerde accu met een hoge capaciteit van 5200 mAh waarmee de robot volgens de fabrikant ruim 3 uur lang kan stofzuigen en dweilen op een volle batterij. Bovendien beschikt de S9 over een efficient navigatiesysteem op basis van lasertechnologie, waardoor de robot automatisch de snelste route bepaalt om een ruimte te stofzuigen en dweilen.

Viomi S9 aanbiedingen

Je kunt dit product kopen bij de volgende partners van GadgetFabriek:

geekmaxi.com Geekmaxi.com €478,00 » Geekmaxi.com
geekbuying.com Geekbuying.com €688,09 » Geekbuying.com

* GadgetFabriek is een Amazon Partner en verdient partnercommissies. Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen. Wat vind je van deze aanbieding?

Bedankt!
Beoordeling van klanten: 3.08 (146 stemmen)

Viomi S9: robotstofzuiger met automatische vuilafvoer

Ontmoet de alleskunner onder de robotstofzuigers: de Viomi S9! Deze slimme robotstofzuiger kan naast stofzuigen ook dweilen, en is in staat om het verzamelde vuil tijdens het stofzuigen automatisch af te voeren via het bijgeleverde oplaadstation met automatische vuilafvoer. Hiermee is de Viomi S9 een directe concurrent van de duurdere iRobot Roomba S9+ (1.115,01) welke een soortgelijke functionaliteit biedt qua stofzuigen en vuilafvoer, maar niet in staat is om tevens te dweilen. Hierdoor is de Xiaomi Viomi S9 wellicht het beste iRobot S9+ alternatief.

Robotstofzuiger én Dweilrobot

Net als de andere beste robotstofzuigers in de categorie van de Viomi S9 – zoals de Roborock S5 Max en Dreame D9 – heeft deze robotstofzuiger veel zuigkracht (2700 Pa) en is deze voorzien van allerlei slimme functies. Echter in tegenstelling tot de meeste robotstofzuigers, waarvan de opslagcapaciteit van de stofbak zo’n 0.5L is, heeft de Viomi V9 een veel grotere capaciteit van 3 liter. Dit heeft niet zo zeer te maken met het volume van de stofbak in de robotstofzuiger zelf, maar meer het meegeleverde “Auto-Dumping 2.0” laadstation.

Het laadstation is namelijk voorzien van een grote opvangbak en een geïntegreerde stofzuiger waarmee de robotstofzuiger kan worden geleegd iedere keer nadat deze klaar is met stofzuigen. Zodoende hoef je niet iedere keer nadat je robotstofzuiger klaar is met stofzuigen de opvangbak te legen; je hoeft dit slechts 1x per week tot 1x maand te doen, afhankelijk van hoe veel vuil de robot dagelijks opneemt. Het afval wordt bovendien door het vuilafvoer-station bewaard in een stofzuigerzak, waardoor je tijdens het legen van het stofzuigerzak ook niet het risico loopt dat er weer vuil en stof naast de prullenbak valt waardoor je weer opnieuw moet (laten) stofzuigen.

De beste robotstofzuigers zijn steeds vaker uitgerust met een geïntegreerde dweilfunctie, en dat is bij de Viomi S9 ook het geval. Een aparte dweilrobot kopen is dus niet mogelijk als je deze huishoudelijke taak ook zou willen automatiseren. In plaats daar van kun je de Viomi S9 inplannen om je huis te tegelijkertijd te stofzuigen en dweilen. Om efficient en uitgebreid te kunnen dweilen is de robot voorzien van waterreservoir met een capaciteit van 0.25L, en maakt de S9 gebruik van lasernavigatie (LDS) waarbij een kaart van alle ruimtes in een woning wordt gemaakt en onthouden (SLAM) om de kortste en meest efficiënte route te kunnen bepalen.

Vergelijking: Viomi S9 vs Robot Roomba S9+

Er zijn tegenwoordig verschillende goede robotstofzuigers te koop, en veel robotstofzuigers zijn inmiddels ook voorzien van de mogelijkheid om ook te stofzuigen en dweilen. Echter zijn er nog niet zo veel robotstofzuigers op de markt welke geleverd worden met een laadstation met automatische vuilafvoer. iRobot was met de Roomba S7+ en Roomba S9+ een van de eerste, maar inmiddels kun je ook andere robotstofzuigers kopen met een automatisch leegstation, zoals de Ecovacs Deebot OZMO T8+ en de Viomi S9. In het onderstaande overzicht vind je een vergelijking van de iRobot Roomba S9+ en de Xiaomi Viomi S9:

Viomi S9iRobot Roomba S9+
Prijs478,001.115,01
Bouwkwaliteit
Zuigkracht2700 Pa2200 Pa
Automatische vuilafvoerJaJa
DweilfunctieJaNee
AccuduurTot 220 minutenTot 120 minuten
SpraakbesturingJaJa
Inplannen via appJaJa
NavigatiemethodeLDS + SLAMLDS + SLAM

Viomi S9 kopen?

Als je op zoek bent naar alle Viomi S9 aanbiedingen, bekijk dan onderstaand de prijsvergelijking: * GadgetFabriek is een Amazon Partner en verdient partnercommissies. Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen.

Extra informatie

Gewicht 3,8 kg
Afmetingen 35 × 35 × 9,8 cm
Merk

Uitvoering

S9

Kleur

Wit

Accuduur

220 minuten

Accu capaciteit

5200 Milliampère-uur (mAh)

Zuigkracht

2700 Pascals (Pa)

Navigatiemethode

Lasernavigatie (LDS), SLAM

Volume watertank

0.25 L

Artikelnummer (MPN)

V-CVCLMD28A

Product Video

https://www.youtube.com/watch?v=FiH0BvXyORA