Dreame D9 Robotstofzuiger & Dweilrobot
Dreame D9
116,15 Koop product

Dreame D9

116,15

De Dreame D9 is een zeer krachtige robotstofzuiger van Dreame Technology, onderdeel van Xiaomi. Met een zuigkracht van maar liefst 3000Pa en een geavanceerd systeem voor lasernavigatie is de Dreame D9 de beste Xiaomi robotstofzuiger samen met de populaire Roborock S5 Max.

Deze robotstofzuiger is tegelijkertijd ook een dweilrobot: de D9 is voorzien van een grote 570ml stofbak en een 270ml watertank. Via de Xiaomi Mi Home app kun je de Dreame D9 inplannen om te stofzuigen en dweilen waar en wanneer je wilt. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om de Dreame D9 met je stem te besturen: deze robot ondersteunt namelijk spraakbesturing via onder andere Google Assistent.

Xiaomi’s Dreame D9 heeft een lange accuduur van maximaal 150 minuten waardoor een oppervlakte van tot wel 250m² kan worden schoongemaakt op een volle batterij.

Waarschijnlijk zal de D9 niet zo veel tijd nodig hebben om te stofzuigen en dweilen, maar het is fijn om te weten dat de grote accucapaciteit ook kan worden gebruikt om automatisch de zuigkracht te verhogen wanneer dat nodig is (zoals op een tapijt). Nadat de D9 klaar is met werken gaat de robotstofzuiger terug naar zijn basisstation om weer op te laden.

* GadgetFabriek is een Amazon Partner en verdient partnercommissies. Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen. Wat vind je van deze aanbieding?

Bedankt!
Beoordeling van klanten: 3.04 (138 stemmen)

Xiaomi Dreame D9

Dreame Technology is een dochtermerk van het bekende Chinese gadget-merk Xiaomi en specialiseert zich in onder andere snoerloze stofzuigers en robotstofzuigers. De “normale” Dreame stofzuigers zijn al een tijdje op de markt en zijn een van de best verkochte steelstofzuigers van dit moment. Na het success op gebied van draadloze stofzuigers focust het merk zich nu ook op robotstofzuigers: hun eerste product was de Dreame F9, een goedkope robotstofzuiger van hoge kwaliteit, en in november 2020 heeft men ook de Dreame D9 aangekondigd: een premium robotstofzuiger met een extreem hoge zuigkracht ten opzichte van andere robots.

Robotstofzuiger & Dweilrobot

Bij GadgetFabriek kun je zowel robotstofzuigers als dweilrobots kopen, maar sommige premium schoonmaak-robots kunnen allebei deze taken uitvoeren. De Dreame D9 valt onder deze categorie: de D9 is uitgerust met een grote stof-opvangbak én een waterreservoir, waardoor de robot tegelijkertijd kan dweilen en stofzuigen. Dit doet de Dreame D9 trouwens zeer efficient: de robot is voorzien van 13 sensoren en maakt gebruik van een Laser Distance Sensor (LDS) navigatiesysteem en brengt automatisch iedere ruimte in kaart door middel het Simultaneous Localization and Mapping (SLAM) algoritme dat je ook terug vindt in andere premium robotstofzuigers. Het voordeel van deze LDS + SLAM technologieën is dat:

  • De robot weet altijd de kortste route om een ruimte te reinigen.
  • De robot slaat geen plekken over: iedere ruimte in huis wordt gestofzuigd en/of gedweild.
  • De robot komt altijd weer automatisch terug in zijn laadstation.
  • De robot kan worden ingepland om een specifieke ruimte of zone schoon te maken.
  • De robot kan worden ingesteld om specifieke plaatsen niet te bereiken.

De Dreame D9 heeft een ingebouwde accu met een hoge capaciteit van 5200 mAh, waarmee tot wel 150 minuten kan worden gestofzuigd en gedweild op een volle accu. Nog indrukwekkender is de zuigkracht van deze robotstofzuiger: met een zuigkracht van 3000 Pa is dit aanzienlijker hoger dan de meeste andere robotstofzuigers zoals de Viomi V3 (2600 Pa) en de Roborock S5 Max (2000 Pa). Deze relatief hoge zuigkracht is bijzonder handig als je wilt dat de robotstofzuiger in staat is om naast een harde vloer ook een tapijt of vloerbedekking effectief te stofzuigen.

Ondanks de grote kracht van deze stofzuiger is het maximale geluidsniveau met slechts 65 dB(A) relatief beperkt. Hiermee produceert de Dreame D9 ongeveer even veel geluid als de populaire iRobot Roomba S9+ en de Roborock S5 Max.

Vergelijking: Dreame D9 vs Roborock S5 Max vs Viomi V3

Wist je dat bijna iedere robotstofzuiger in China geproduceerd wordt? Natuurlijk zijn er de bekende merken van robotstofzuigers zoals iRobot en Neato, maar in praktijk blijkt vaak dat de beste robotstofzuigers van Chinese merken zoals Dreame, Roborock en Viomi – welke allemaal onderdeel zijn van Xiaomi – net zo goede prestaties leveren tegen een veel betere prijs-kwaliteitverhouding.

Wat betreft Chinese robotstofzuigers zijn er eindeloos veel aanbiedingen waar je uit kunt kiezen. Bij GadgetFabriek promoten we echter alleen premium gadgets, en dus ook alleen premium robotstofzuigers van hoge kwaliteit. In de categorie “beste robotstofzuigers” is de Dreame D9 gelijkwaardig aan de Roborock S5 Max en de Viomi V3. Al deze robotstofzuigers leveren uitstekende prestaties dankzij een lange accuduur, veel zuigkracht, lasernavigatie en een geïntegreerde dweilfunctie.

Dus wat zijn de verschillen? Tijd voor een vergelijking:

Xiaomi Dreame D9Xiaomi Roborock S5 MaxXiaomi Viomi V3
Prijs116,15 Oorspronkelijke prijs was: €799,00.Huidige prijs is: €223,38.382,00
Zuigkracht3000 Pa2000 Pa2600 Pa
Opvangbak570 ml290 ml550 ml
Waterreservoir270 ml460 ml550 ml
Max. geluidsniveau65 dB65 dB75 dB
Gewicht3.8 kg3.5 kg3.5 kg
FunctiesLDS + SLAM
Stofzuigen
Dweilen
Spraakbesturing
Zone reiniging
LDS + SLAM
Stofzuigen
Dweilen
Spraakbesturing
Zone reiniging
LDS + SLAM
Stofzuigen
Dweilen
Spraakbesturing
Zone reiniging
Afmetingen35 x 35 x 9.68 cm35.3 x 35 x 9.65 cm35 x 35 x 9.45 cm
Accuduur150 minuten180 minuten150 minuten
Smart HomeGoogle Assistant
Amazon Alexa
Google Assistant
Amazon Alexa
Google Assistant
Amazon Alexa

Dreame D9 kopen?

Als je op zoek bent naar alle Dreame D9 aanbiedingen, bekijk dan onderstaand de prijsvergelijking: * GadgetFabriek is een Amazon Partner en verdient partnercommissies. Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen.

Extra informatie

Gewicht 3,8 kg
Afmetingen 35 × 35 × 9,8 cm
Merk

Uitvoering

Dreame D9

Kleur

Wit

Zuigkracht

3000 Pascals (Pa)

Soort Filter

HEPA

Accuduur

150 minuten

Accu capaciteit

5200 Milliampère-uur (mAh)

Volume opvang

0.57 L

Volume watertank

0.27 L

Artikelnummer (MPN)

DREAMED9

Product Video