Your Cart

Welke laptop past bij mij? 3 dingen om op te letten

Toe aan een nieuwe laptop? Dan gaat er een wereld voor je open. Het aanbod is nou eenmaal erg groot. Laptops zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn grote verschillen. Zeker op het gebied van prijs. Hoe maak je dan de juiste keuze? Hoe weet je zeker dat de laptop die je kiest, wel degelijk bij jou past?

Wat voor jou de beste laptop is, hangt van heel veel verschillende factoren af. Hier is dan ook geen exact antwoord op te geven. Gelukkig betekent dit niet dat het kiezen van de juiste laptop een enorme klus hoeft te zijn. Met behulp van de volgende tips ontdek je al snel waar je precies op moet letten en waarom. Zo wordt de zoektocht een stuk makkelijker en vind je snel de laptop die bij jou past.

1. Zet jouw wensen op een rijtje 

Voordat je begint, is het eerst goed om al jouw wensen op een rijtje te zetten. Waar ben je precies naar op zoek? Waar moet de laptop minimaal aan voldoen?

Hierbij is het vooral belangrijk om te bedenken wat je met de laptop gaat doen. Waar heb je hem voor nodig? Ben je simpelweg op zoek naar een handig apparaat om kleine activiteiten op te ondernemen? Denk aan het lezen en beantwoorden van mailtjes, een beetje surfen over het web of het bekijken van filmpjes? Dan volstaat de meest eenvoudige laptop vaak al.

Ben je echter iemand die video’s en foto’s bewerkt? Dan heb je een laptop nodig die dergelijke programma’s kan ondersteunen.

De echte gamers onder ons hebben weer geheel andere wensen en geven de voorkeur aan een zogenaamde gaming laptop.

Kortom, de beste koop laptop is echt voor iedereen anders. Daarom is heet goed om eerst voor jezelf op een rijtje te zetten wat nodig is. Zo wordt het al een stuk eenvoudiger om het grote aanbod te beperken.

2. Formaat en gewicht 

Laptops zijn letterlijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hier kun je dus ook rekening mee houden. Neem je de laptop bijvoorbeeld vaak mee naar het werk of school? Dan heb je dus ook baat bij een lichter model. Dit reist veel prettiger. Zeker als je ook nog eens veel met het openbaar vervoer gaat. Er zijn zeer compacte modellen verkrijgbaar die dit een stuk gemakkelijker maken. Bovendien passen deze beter in je tas.

Gebruik je jouw laptop vooral thuis? En staat deze meestal op een vaste plek? Eigenlijk ter vervanger van een gewone computer? Dan kun je gerust voor een zwaarder of groter model kiezen.

3. Voldoende snelheid en geheugen 

Natuurlijk moet het ook prettig zijn om op de laptop te werken. Als je veel op de computer werkt, dan wil je niet constant belemmerd worden door de traagheid van het apparaat. Let daarom goed op de werksnelheid en het geheugen. Zo weet je zeker dat de laptop volledig voldoet aan alle wensen.