TP-Link Deco X50 | Mesh WiFi router
TP-Link Deco X50
98,19 Oorspronkelijke prijs was: €98,19.87,32Huidige prijs is: €87,32. Koop product
Aanbieding!

TP-Link Deco X50

Oorspronkelijke prijs was: €98,19.Huidige prijs is: €87,32.

-11%

Met de TP-Link AX3000 / Deco X50 routers creëer je eenvoudig je eigen mesh WiFi-6 netwerk thuis. Deze kleine router kan gekoppeld worden aan meerdere Deco X50 WiFi-punten, waardoor je overal in huis een sterke en stabiele draadloze internetverbinding krijgt. Je kunt je WiFi signaal thuis al sterk verbeteren door 1 Deco X50 router te kopen, maar om een woning met 4 tot 6 slaapkamers in iedere ruimte te voorzien van stabiele WiFi adviseert GadgetFabriek om minimaal 3 van deze WiFi 6 mesh routers te kopen.

* GadgetFabriek is een Amazon Partner en verdient partnercommissies. Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen. Wat vind je van deze aanbieding?

Bedankt!
Beoordeling van klanten: 5 (6 stemmen)

Overal snelle WiFi: TP-Link Deco X50 Mesh

Met de komst van smart home apparatuur alsmede de wens om altijd en overal in en rondom huis gebruik te kunnen maken van snel internet, is het belangrijk dat je overal een goede WiFi dekking hebt. Veel internetproviders zoals KPN en T-Mobile adverteren hiervoor met termen zoals “SuperWifi”, maar wist je dat je eenvoudig ook zelf een stabiele en razendsnelle WiFi verbinding kunt regelen? Met behulp van een Mesh WiFi netwerk kun je namelijk overal in huis gebruik maken van het internet met de maximaal haalbare snelheid.

De TP-Link Deco X50 is een Mesh WiFi router waarmee je overal in huis een snelle WiFi 6 (AX3000) verbinding opzet. De eerste Deco X50 koppel je met een kabel aan je modem, waarna alle andere Deco X50 Mesh routers automatisch het WiFi signaal overnemen en opnieuw uitzenden.

In tegenstelling tot WiFi repeaters herhaalt de TP-Link X50 Mesh dus niet het WiFi signaal, maar zend het signaal opnieuw uit. Daardoor kun je ook voor ieder TP-Link Deco X50 Mesh WiFi-punt aparte instellingen maken indien gewenst: wil je overal hetzelfde draadloze netwerk? Dat kan, maar als je per verdieping een andere netwerknaam (SSID) of een ander wachtwoord wilt instellen dan kan dat ook. 

Draadloos internet in huis met de TP-Link Deco X50 Mesh

Tegenwoordig gebruiken we het internet voor veel dingen: van thuiswerken tot het streamen van series, muziek en games. Daarom is het belangrijk dat je thuis een snelle en stabiele wifi-verbinding hebt. Met behulp van een mesh-netwerk wordt elk apparaat in je huis automatisch verbonden met het snelst mogelijke wifi-punt. Zo kun je altijd rekenen op een snelle verbinding, ook als je ver weg bent van je modem. De TP-Link Deco X50 maakt dit mogelijk.

Hoe werkt een TP-Link Deco X50 Mesh-netwerk?

Een mesh-netwerk bestaat uit meerdere wifi-punten die door je hele huis worden geplaatst. Het eerste punt sluit je met een ethernetkabel aan op uw modem. Alle andere Deco X50-punten ontvangen vervolgens automatisch het WiFi-signaal en versterken het. Zo krijg je volledige dekking in elke hoek van je huis.

Doorgaans wordt een mesh draadloos netwerk zo geconfigureerd dat iedere Deco X50 hetzelfde netwerk beschikbaar stelt. Het voordeel hiervan is dat je apparaten automatisch een WiFi verbinding maken met de dichtstbijzijnde Deco X50 router, wat zorgt voor de snelst mogelijke verbinding.

Aanvullend wordt jouw WiFi signaal door de Deco X50 indien gewenst op meerdere frequenties uitgezonden: op 2.4 gigahertz (maximale snelheid 574 Mb per seconde) en 5 gigahertz (maximale snelheid 2402 Mb per seconde). De slimme technologie van TP-Link zorgt er bovendien voor dat je probleemloos tot wel 150 apparaten met jouw WiFi kunt verbinden.

Mesh WiFi met AI (kunstmatige intelligentie)

Met de TP-Link Deco X50 kun je overal in uw huis een snelle en stabiele WiFi-verbinding opzetten. De Deco X50 maakt gebruik van Mesh-technologie om meerdere routers met elkaar te verbinden en zo volledige dekking te bieden in elke hoek van je huis. Geavanceerde algoritmes zorgen er voor dat continu de kwaliteit en de behoeften van jouw met WiFi-verbonden apparaten worden gemonitord, waardoor de Deco X50 mesh routers de best mogelijke verbinding kunnen bieden.

Veilig draadloos internet met TP-Link HomeShield

Natuurlijk vind je jouw internetverbinding thuis sneller maken belangrijk, anders was je niet op zoek naar de beste mesh routers. Echter is het goed om te weten dat de TP-Link Deco X50 jouw WiFi niet alleen sneller en stabieler maakt, maar ook veiliger.

Dankzij de geïntegreerde HomeShield technologie profiteer je automatisch van geavanceerde beveiligingsfuncties. Zo hebben de routers een ingebouwde firewall en kun je middels Quality of Service (QoS) zowel handmatig als automatisch de bandbreedte van je netwerk verdelen zoals jij dat wilt.

Wat betreft de beheermogelijkheden heeft TP Link ook een aantal handige tools ingebouwd. Allereerst installeer en beheer je jouw Mesh netwerk gemakkelijk via de TP-Link Deco App op je smartphone, tablet of computer. Maar je kunt ook (zowel via de app als via je webbrowser) op de mesh routers inloggen om uitgebreide statistieken te bekijken over gebeurtenissen op je netwerk en welke apparaten verbonden zijn.

Tevens heb je de mogelijkheid om “ouderlijk toezicht” in te stellen waardoor voor – voor specifieke apparaten, zoals die van je kinderen – een tijdslimiet kunt instellen voor specifieke websites, applicaties of zelfs de volledige internettoegang.

De voordelen van een TP-Link Deco X50 ten opzichte van een WiFi repeater

TP-Link Deco X50 WiFi 6 Router (verpakking)

Met een WiFi repeater kun je soms het bereik van je draadloze netwerk vergroten, maar dit lukt niet altijd even goed. Een repeater ontvangt het WiFi-signaal van je router en versterkt dit, maar omdat het signaal twee keer zo ver moet reizen, wordt de snelheid vaak minder.

Bovendien, een repeater kan slechts met één router werken, terwijl een mesh-netwerk zoals de TP-Link Deco X50 meerdere routers met elkaar kan verbinden. De Deco X50 is daarom de ideale oplossing om je WiFi-netwerk thuis uit te breiden. Dankzij de mesh-technologie ben je overal in huis verzekerd van een snelle en stabiele verbinding. 

Daarnaast kun je de TP-Link HomeShield beveiligingsfuncties gebruiken om je apparaten te beschermen tegen virussen en aanvallen van hackers. Zo kun je veilig surfen, streamen en gamen!

TP-Link Deco routers vergelijken

Zoals je wellicht al gezien hebt kun je bij TP-Link verschillende soorten mesh systemen kopen. Zo is er naast deze X50 ook de Deco M5, Deco X90, Deco X20, Deco XE75 en Deco P9. Sommige routers zijn beter geschikt Klinkt ingewikkeld, maar wat zijn nu de belangrijkste verschillen?

Deco X50Deco X90Deco M5
Prijs Oorspronkelijke prijs was: €98,19.Huidige prijs is: €87,32.
WiFi versieWiFi 6WiFi 6WiFi 5
Frequentie802.11ax/ac/n/a 5 GHz
802.11ax/n/b/g 2.4 GHz
802.11ax/ac/n/a 5 GHz
802.11ax/n/b/g 2.4 GHz
802.11ac/n/a 5 GHz
802.11n/b/g 2.4 GHz
Min. aantal routers1 mesh router2 mesh routers1 mesh router
Max. snelheid5 GHz: 2402 Mbps
2.4 GHz: 574 Mbps
5 GHz: 4804 Mbps
2.4 GHz: 574 Mbps
5 GHz: 876 Mbps
2.4 GHz: 400 Mbps
Quality of Service (QoS)JaJaJa
Ethernetpoorten3 gigabitpoorten1 poort met 2.5 Gbps
1 gigabitpoort
2 gigabitpoorten
WiFi capaciteitDual-Band WiFiTri-band WiFiDual-Band WiFi
Bereik WiFi200 m²300 m²100 m²

Wil je meer weten over hoe een Mesh WiFi-netwerk werkt? Lees dan onze blog: “Wat is een Mesh WiFi netwerk en heb ik het nodig?”

TP-Link Deco X50 kopen?

Als je op zoek bent naar alle TP-Link Deco X50 aanbiedingen, bekijk dan onderstaand de prijsvergelijking: * GadgetFabriek is een Amazon Partner en verdient partnercommissies. Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen.

Extra informatie

Merk

Kleur

Wit

Uitvoering

Deco X50 (1-pack)

Artikelnummer (EAN)

4897098687062