Your Cart

Wat Is De Juiste Headset Voor Mij?

Tegenwoordig zijn er honderden headsets om uit te kiezen, maar hoe weet je welke headset voldoet aan jouw eisen. In dit artikel bespreken wij de verschillende soorten headsets en welke voordelen en nadelen elk type headset met zich meebrengt.

Koptelefoon
Tegenwoordig heb je eigenlijk drie categorieën om uit te kiezen. Zo heb je de traditionele en grote koptelefoon, de inmiddels minder populaire bekabelde oordopjes en de razend populaire draadloze oordopjes. Een koptelefoon brengt verschillende voordelen met zich mee. Een van de grootste voordelen is de kwaliteit van de noise cancelling. De grote oorschelpen sluiten de oren van de drager namelijk volledig af van de buitenwereld, waardoor omgevingsgeluiden nauwelijks hoorbaar zijn. Daarnaast is er veel ruimte voor krachtige hardware, zoals grotere audiodrivers en hardware die de omgevingsgeluiden nog beter kunnen wegfilteren. Om deze redenen leveren koptelefoons de beste geluidskwaliteit en audiobeleving, iets waar audiofielen en gamers veel waarde aan hechten.

Een andere belangrijk pluspunt van een koptelefoon is de accuduur. Doordat de oorschelpen van een koptelefoon zo groot zijn is er namelijk meer ruimte voor een grotere accu. Hierdoor gaat een koptelefoon al snel tien tot in sommige gevallen zelfs tientallen uren mee op één acculading. Hierdoor kun je zonder problemen de hele dag gamen of een Netflix marathon houden. Tegenwoordig zijn er een hoop koptelefoon aanbiedingen waarmee je voordelig een goede koptelefoon in huis haalt.

Draadloze oordopjes
Iets dat de afgelopen jaren enorm in populariteit is gestegen zijn volledig draadloze oordopjes. Van de bekende Apple AirPods tot de Samsung Galaxy Buds en de vele oordopjes van merken als JBL, Jabra, Sony en Huawei. De keuze is enorm. Mede door het compacte formaat zijn draadloze oordopjes erg succesvol. Je stopt ze eenvoudig in je broekzak of je draagt ze gewoon de hele dag in je oor. Iets dat bij een traditionele koptelefoon doorgaan geen optie is. Draadloze oordopjes maken daarnaast heel snel en eenvoudig verbinding met je smartphone, zodra je ze uit de oplaadcase haalt. Deze oplaadcase zal de oordopjes beschermen en opladen wanneer je de oordopjes niet gebruikt.

De audiokwaliteit van draadloze oordopjes is de afgelopen jaren enorm vooruitgegaan en voldoet aan de wensen van de meeste mensen. Wil je echter hele krachtige bass en de beste dolby surround geluiden, dan is de grotere koptelefoon een betere keuze. Ook gaat de accu van draadloze oordopjes doorgaans wat minder lang mee dan de accu van een koptelefoon.

Bekabeld of draadloos?
De meeste headsets maken tegenwoordig draadloos verbinding met jouw computer, smartphone of ander audio apparaat. Dit brengt veel voordelen met zich mee, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om vrij door de kamer te lopen. Veel koptelefoons hebben echter ook de optie om verbinding te maken via een 3.5mm kabel. Verbinden met een kabel voorkomt audiovertragingen die je kunt ervaren bij een slechte Bluetooth-verbinding. Ook is de audiokwaliteit via een 3.5mm kabel over het algemeen wat beter en kun je deze kabel gebruiken wanneer de accu van jouw koptelefoon leeg is, waardoor Bluetooth geen optie meer is. Het maken van een verbinding via een 3.5mm kabel is alleen een optie bij een koptelefoon, niet bij draadloze oordopjes. Sommige mensen kiezen nog voor standaard bekabelde oordopjes, omdat ze deze nooit hoeven op te laden. Daarnaast zijn bekabelde oordopjes over het algemeen stukken voordeliger.