Your Cart

Viaplay: Formule 1 als kostbare troef

Wat is Viaplay?

Viaplay is van origine een Scandinavische streamingdienst (Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden), maar inmiddels ook uitgebreid naar verschillende Midden- en Oost-Europese landen zoals Nederland. Het Zweedse mediabedrijf Nordic Entertainment Group (NENT) is de eigenaar van dit snelgroeiende bedrijf. De dienst biedt een combinatie van on-demand en live-sportevenementen zoals voetbal, tennis en Formule 1 aan. Je kunt urenlang van sport, films en series genieten vanaf je smartphone, tablet of smart-televisie.

Viaplay en Formule 1

In 2021 kreeg Viaplay de exclusieve rechten voor het uitzenden van Formule 1 in Scandinavië. Een jaar later golden deze uitzendrechten ook in Nederland. Dit wil dus zeggen dat Viaplay de enige streamingdienst is die Formule 1 live op televisie mag uitzenden. Daarnaast heeft Viaplay ook als enige uitzenddienst toegang tot de hoogtepunten, on-demand content en andere gerelateerde functies die verwant zijn aan Formule 1. Streamingdiensten onderling zijn erg competitief voor de uitzendrechten voor Formule 1, meerdere bedrijven strijden al tijden om de uitzendrechten voor het uitzenden van de veelbesproken races. Na een succesvol en leerzaam eerste jaar van Formule 1 uitzendingen in Nederland heeft Viaplay nu ook de radio rechten van de Grand Prix in handen. Er kan dus gesteld worden dat Viaplay een hele waardevolle troef in handen heeft met de exclusieve rechten voor het uitzenden van de populairste motorsport ter wereld.

De voordelen van Viaplay

Het gebruik van Viaplay brengt vele voordelen met zich mee. Zoals hierboven beschreven biedt Viaplay de mogelijkheid voor echte sportfanaten om live-uitzendingen van Formule 1, maar ook heel veel andere sporten te volgen. Verder is Viaplay niet alleen voor oud, maar ook voor jong. Jong en oud kunnen met Viaplay reclamevrij en dus ononderbroken genieten van films, series en live-televisie. De gebruikersomgeving van de streamingdienst is eenvoudig te navigeren, waardoor het super gemakkelijk is om je favoriete film snel te vinden. Door de originele inhoud van de streamingdienst raak je niet snel uitgekeken, Viaplay produceert namelijk zijn eigen films en series.

De kosten van Viaplay

Viaplay biedt verschillende vormen van betaling aan waardoor de kosten ook kunnen variëren. Voor €15,99 per maand heb je keuze uit de volgende selecties: sport, films, series en films en series speciaal voor kinderen. Daarnaast is er ook nog een andere optie beschikbaar, namelijk een jaar abonnement. Wanneer je één keer voor een jaar wilt betalen, dalen de kosten naar €167,88 per jaar, wat uitkomt op €13,99 per maand. Je ontvangt zo gemakkelijk 12,5% korting op je abonnement.

Viaplay opzeggen

Tegenwoordig zitten we aan zoveel abonnementen vast, dat we niet eens meer door hebben wat we nog wel en wat we niet meer gebruiken. Daarnaast wordt abonnementen opzeggen vaak niet gemakkelijk gemaakt voor ons. Een handige tip voor het opzeggen van abonnementen is om gebruik te maken van Xpendy. Xpendy is een online opzegservice voor het opzeggen van jouw abonnement of lidmaatschap, dan hoef je er zelf niet meer achteraan. Deze online opzegservice kan jou dus binnen twee minuten helpen met bijvoorbeeld Viaplay opzeggen.