Your Cart

Review Philips External SSD 2TB: 2TB Opslagruimte In Zakformaat

In de huidige tijd kunnen we niet meer zonder digitale media. Zo maakt iedereen foto’s en video’s met een smartphone, kijken we regelmatig films op de laptop en zijn ook documenten tegenwoordig bijna alleen maar digitaal verkrijgbaar. De hoeveelheid digitale media is enorm en daarom is kwalitatief goede opslagapparatuur met veel opslagruimte een must-have. Maak kennis met de Philips External SSD 2TB.

Er zijn verschillende manieren om jouw digitale media op te slaan. Ten eerste kun je bestanden online of offline opslaan. Beide opties hebben zowel voordelen als nadelen. Als je jouw bestanden offline wilt opslaan, dan kun je kiezen tussen een groot aantal verschillende opslagapparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reguliere harddisk, een SD-kaart, een USB-stick of een externe SSD. Elk apparaat heeft zijn eigen voordelen en nadelen, maar als je veel media of verschillende soorten media wilt opslaan dan is een externe SSD doorgaans de beste keuze.

Neem nou de Philips External SSD 2TB. Dit is een externe SSD met maar liefst 2 terabyte opslagruimte die je via een meegeleverde USB-C kabel kunt verbinden met je laptop of pc, maar ook met je smartphone of bijvoorbeeld een slimme tv. Dankzij de USB-C aansluiting is de externe SSD van Philips erg universeel. Zo kun je foto’s van je smartphone naar de SSD kopiëren, vervolgens via je laptop een backup maken van je werkdocumenten en daarna een film downloaden om deze later op de dag vanaf de Philips External SSD 2TB af te spelen op je slimme tv. De connectiemogelijkheden van een externe SSD zijn onbeperkt.

De Philips External SSD 2TB is 10cm lang, 2,95cm breed en 0,9cm dik. De Philips External SSD is dankzij deze afmetingen in combinatie met een gewicht van slechts 25 gram een van de kleinste externe SSD’s op de markt. Met een formaat niet veel groter dan een reguliere USB-stick past de SSD makkelijk in je broekzak, je tech-kit of een zijvakje van je rugtas. Ideaal dus om overal mee naartoe te nemen. Daarnaast zorgt het grijze aluminium frame voor een luxe uitstraling. In de onderstaande foto zie je een vergelijking tussen de Philips External SSD 2TB en een aantal SSD’s van verschillende andere merken. We zien een duidelijk verschil in formaat tussen de SSD van Philips en de andere SSD’s. Het kleine formaat is duidelijk een pluspunt van de Philips External SSD 2TB.

Philips levert de External SSD 2TB met een USB-C (USB 3.0) kabel waarmee je een maximale leessnelheid van 550MB/s kunt bereiken. Er zijn snellere SSD’s verkrijgbaar, maar voor de reguliere gebruiker is 550MB/s meer dan voldoende. Ook is 550MB/s snel genoeg om hoge kwaliteit films rechtstreeks vanaf de SSD af te spelen. De SSD heeft ondersteuning voor verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Mac OS, Linux en Android.

De Philips External SSD 2TB is bij Bol.com momenteel verkrijgbaar voor 99,90 euro. Dit is zo’n 25 tot 35 euro voordeliger dan vergelijkbare 2TB SSD’s van merken als Samsung en SanDisk. Daarnaast is de Philips External SSD ook verkrijgbaar met minder opslagruimte. Zo kunnen consumenten kiezen voor 2TB, 1TB, 500GB of 250GB opslagruimte.

Conclusie (voordelen/nadelen)

Ben jij opzoek naar een externe SSD met veel opslagruimte, die compact is en niet te veel kost? Dan is de Philips External SSD de ideale keuze. Via Bol.com haal je de uitvoering met 2TB opslagruimte al voor iets minder dan 100 euro in huis. Voor deze prijs krijg je een SSD die makkelijk in je tech kit of een zijvakje van je tas past en met vrijwel elk besturingssysteem te gebruiken is. Ideaal voor het opslaan van films, je vakantiefoto’s of het maken van systeembackups.

Voordelen
– Compact formaat met mooie uitstraling
– Aantrekkelijk geprijsd
– Met vrijwel elk apparaat te gebruiken

Nadelen
– De leessnelheid van de Philips External SSD is niet zo snel als die van sommige concurrerende SSD’s. Voor de reguliere gebruiker is een leessnelheid van 550MB/s echter ruim voldoende.