Your Cart

Review Laifen Swift Special Föhn: Dyson Concurrent Voor Helft Van De Prijs?

Heb jij wat langer haar, dan kun je waarschijnlijk niet zonder een goede haardroger aka föhn. Zonder haardroger kan het namelijk uren duren voordat je haar droog is, en dat is natuurlijk niet ideaal als je naar het werk moet of voor het slapen gaan nog even wilt douchen. Daarom kijken wij in deze review naar de Laifen Swift Special Föhn, een haardroger met een modern design en een aantrekkelijk prijskaartje. De haardroger is hier verkrijgbaar voor slechts 150 euro als je bij het afrekenen de couponcode NNNSREYHTL invult.

Inhoud verpakking

Zoals gebruikelijk in onze reviews kijken wij eerst even naar de inhoud van de verpakking. De Laifen Swift Special Föhn komt in een langwerpige witte doos. Hierin vinden we naast de haardroger ook nog drie mondstukken en een handleiding. De Laifen Swift Special Föhn is verkrijgbaar in verschillende kleuren. In deze review kijken wij naar het “silver/blue” exemplaar.

Vormgeving

Zodra we de Laifen Swift Special Föhn uit de verpakking halen valt één ding gelijk op. Het design van de haardroger is duidelijk geïnspireerd door de haardrogers van Dyson. Dat is overigens niet zo erg, want de Dyson haardrogers zien er mooi en modern uit. Dit is bij de Laifen Swift Special Föhn dan ook niet anders.

De haardroger is gemaakt van stevige materialen en voelt daardoor degelijk aan. De behuizing heeft verschillende zilveren en blauwe tinten gekregen, wat een luxe uitstraling heeft. In het handvat van de haardroger vinden we twee knopjes. Het gaat om een drukknop voor het aanpassen van de temperatuur en een schuifknop waarmee je de kracht van de luchtstroom kunt instellen. Deze schuifknop heeft drie standen: uit, laag en hoog.

Aan de achterkant vinden we rondom de behuizing een dunne LED-strip. Deze LED-strip kan van kleur veranderen en geeft aan de hand van deze kleur de temperatuur van de luchtstroom aan. Blauw staat voor koude lucht, oranje voor warme lucht en rood voor hete lucht. Dankzij deze led-strip kun je je nooit vergissen.

Voor het aansluiten van de verschillende mondstukken maakt de haardroger gebruik van magneten. Dankzij dit magnetische ontwerp is het veranderen van een mondstuk zeer eenvoudig en heb je slechts enkele seconden nodig om een mondstuk te verwijderen en een ander mondstuk aan te sluiten.

Aan de onderkant van de haardroger vinden we een filter met een metalen bescherming die magnetisch op zijn plaats wordt gehouden. Deze bescherming kun je eenvoudig naar beneden schuiven om de filter schoon te maken. Ook vinden we onderop de stroomkabel. Deze kabel is 1.8 meter lang, wat voldoende moet zijn om een stopcontact te bereiken in de buurt van de tafel of een badkamerspiegel.

Functies en gebruikerservaring

De Laifen Swift Special Föhn beschikt over een krachtige borstelloze motor van 110.000 tpm. Deze motor zorgt voor een sterke luchtstroom, waardoor het drogen van je haren minder tijd in beslag neemt dan wanneer je een reguliere haardroger gebruikt. Ons testexemplaar van de Laifen Swift Föhn is bij ons op de redactie in gebruik door iemand met lang en dik haar. Ze stapte over van een standaard haardroger zonder poespas. Dankzij de Laifen Swift Special Föhn besteedt ze nu minder dan de helft van de tijd voor het drogen van haar haren dan voorheen. We zijn dan ook positief te spreken over de kracht van de Laifen Swift Föhn. Ook maakt de haardroger ondanks het vermogen van 1600W en een windsnelheid van meer dan 22 meter per seconde relatief weinig geluid (59dB).

Controle over de temperatuur
Zoals we eerder al schreven beschikt de Laifen Swift Special Föhn over een knop waarmee je de temperatuur van de luchtstroom kunt aanpassen. Met een enkele druk op deze knop wissel je van temperatuur tussen koude lucht, warme lucht en hete lucht. Het valt op dat de temperatuur van de luchtstroom zich direct aanpast na het selecteren van een andere temperatuur. Wachten totdat de föhn is opgewarmd is dus niet nodig.

In de warme modus (oranje) is de lucht 50 graden en in de hete modus (rood) is de lucht 80 graden. De haardroger is uitgerust met een interne temperatuurmeter die de temperatuur 100 keer per seconde kan meten. Dit zorgt ervoor dat de warmte van de lucht altijd gelijk blijft en dat de haardroger op tijd kan ingrijpen als de temperatuur van de haardroger te heet wordt. Een te warm wordende föhn kan voorkomen als de lucht niet goed kan circuleren, omdat de filter is geblokkeerd door stof of wanneer er rommel is terechtgekomen in de haardroger. Het is een prettig gevoel om te weten dat een interne sensor de boel goed in de gaten houdt om ongelukken te voorkomen.

Naast de drie verschillende temperatuurstanden heeft de haardroger nog een vierde modus. Het gaat om een “automatische cyclus” die je kunt activeren door de temperatuurknop twee seconden ingedrukt te houden. Wanneer je de automatische cyclus hebt geactiveerd zie je de LED-strip aan de achterzijde constant circuleren tussen de kleuren blauw, oranje en rood. Ook de temperatuur van de luchtstroom zal constant circuleren tussen koud, warm en heet. Deze modus is ideaal voor het drogen van krullend haar en om haarbeschadiging te voorkomen.

Magnetische mondstukken

Op de redactie hebben wij de Special-edition van de Laifen Swift Föhn ontvangen. De Laifen Swift Special Föhn komt met drie verschillende mondstukken, terwijl de reguliere Laifen Swift Föhn met slechts één mondstuk wordt geleverd. Deze mondstukken zijn ontworpen voor verschillende haartypen. Wij raden aan om de Special-edition te kopen als jij bijvoorbeeld krullend haar hebt. Het plaatsen van een mondstuk is heel eenvoudig. Je kunt een mondstuk namelijk magnetisch aan de voorkant vastklikken. Ook is het fijn dat je het mondstuk vervolgens 360 graden kunt ronddraaien, zodat je de richting van de luchtstroom kunt wijzigen.

Comfort
De Laifen Swift Föhn heeft niet alleen een mooie luxe uitstraling, maar heeft ook een compact ontwerp. Het design van een Föhn is belangrijk, omdat je een Föhn soms lang in ongemakkelijke posities vasthoudt. Met een gewicht van 407 gram kunnen we de Swift Föhn een lichtgewicht noemen. Ter vergelijking, 407 gram is ongeveer even zwaar als twee iPhones.

Gebruik je een Föhn vaak, dan is het belangrijk om de filter van de Föhn goed schoon te maken. Gelukkig is het schoonmaken van de Laifen Swift Föhn super eenvoudig. Je kunt gewoon de bescherming van de filter, die aan de onderkant van het handvat zit, naar beneden schuiven. Vervolgens kun je met je vingers of een doekje de filter schoonvegen. Voor deze handelingen ben je niet veel meer dan 10 seconden kwijt.

Conclusie

De Laifen Swift Special Föhn is een mooie en compacte haardroger die in verschillende hippe kleuren verkrijgbaar is. De Swift Föhn is simpel in gebruik en de LED-strip aan de achterkant van de haardroger is een fijne designkeuze die duidelijk laat zien of de luchtstroom koud, warm of heet is. Daarnaast is de luchtstroom zeer krachtig, waardoor zelfs het drogen van een grote bos lange en dikke haren geen enkel probleem is. De verschillende mondstukken die bij de Special-edition worden geleverd maken de Laifen Swift Föhn geschikt voor verschillende soorten haarstijlen.

De Laifen Swift Special Föhn is een uitstekende haardroger en het prijskaartje maakt de haardroger nog een stuk aantrekkelijker. De haardroger is bij GeekBuying momenteel namelijk verkrijgbaar voor 173 euro. en speciaal voor onze lezers heeft GeekBuying de couponcode (NNNSREYHTL) aangemaakt, waarmee je de Laifen Swift Special Föhn voor slechts 150 euro in huis haalt. Ter vergelijking: voor een Dyson haardroger ben je tussen de 400 en 500 euro kwijt. Voor veel mensen past een Dyson haardroger dan ook niet in hun budget, wat de Laifen Swift Föhn een ideaal alternatief maakt.

Voordelen
– Modern lichtgewicht design met handige LED-strip
– Krachtige luchtstroom
– Komt met drie makkelijk te monteren mondstukken
– Eenvoudig in gebruik
– Zeer aantrekkelijke adviesprijs