Your Cart

Pocket printer: de onmisbare gadget!

We zijn allemaal druk, onderweg en willen snel informatie hebben. Wat is er dan beter om te hebben dan een pocket printer? Dit kleine, draagbare apparaat kun je gemakkelijk meenemen in je tas en je kunt er makkelijk foto’s en tekst mee afdrukken waar je maar wilt. Wil jij ook meer weten over deze handige gadget, wat het is en hoe het werkt? PrintAbout vertelt er hier meer over!

Wat is een pocket printer?

Een pocket printer is een kleine en draagbare printer die je gemakkelijk kunt meenemen. Het is handig voor mensen die veel onderweg zijn en snel foto’s of teksten willen afdrukken, zonder gedoe. Er zijn een aantal dingen die je ermee kunt doen: wanneer je op vakantie bent of een feestje hebt, kun je meteen een foto printen. Maar je kunt er ook belangrijke documenten mee uitprinten als je bijvoorbeeld op het vliegveld staat. Je kunt het dus vergelijken met een Canon printer voor thuis, maar dan voor onderweg. Een pocket printer is dus super handig om te hebben.

Hoe werkt een pocket printer?

Een pocket printer is eigenlijk een kleine printer die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt ‘m verbinden met je smartphone, tablet of laptop via bluetooth, wifi of een kabeltje. Sommige pocket printers kunnen zelfs direct foto’s afdrukken van een camera. Het is allemaal heel makkelijk te doen en je hebt er weinig gedoe mee. Het leuke is dat verschillende merken pocket printers hun eigen apps hebben. Met die apps kun je foto’s die je hebt gemaakt op allerlei manieren bewerken. Je kunt emoji’s, tekstjes of filters toevoegen om je foto’s mooier te maken. Je kunt zelfs foto’s afdrukken van social media zoals Facebook en Instagram, zodat je ze meteen kunt laten zien aan je vrienden en familie, waar je ook bent.

Hoe werkt de technologie?

Pocket printers maken foto’s op verschillende manieren. Sommige gebruiken speciaal papier met warmtegevoelige lagen, zodat ze geen inkt nodig hebben. Hierdoor zijn de foto’s bestand tegen vlekken, scheuren en water. Andere modellen gebruiken lichtgevoelig papier, zoals ouderwetse Polaroid-foto’s, voor kleurrijke foto’s met sterke contrasten. En er zijn ook pocket printers die warmte gebruiken om kleur van inktlinten op het papier te zetten. Hierdoor krijg je mooie afdrukken met de juiste kleuren.

Zelfklevende Achterkant

Sommige pocket printers hebben speciaal fotopapier met een plaklaag aan de achterkant. Hierdoor kun je je foto’s direct in een fotoboek plakken, ze als stickers gebruiken om je agenda, laptop of smartphone hoesje op te vrolijken, of zelfs een hele muur met foto’s maken om je kamer gezelliger te maken. Kort gezegd, een pocket printer is een geweldige gadget voor mensen die graag onderweg zijn en meteen foto’s willen afdrukken om herinneringen tastbaar te maken.