DJI Avata Fly Smart Combo
DJI Avata (Fly Smart Combo)
1.087,65 Koop product

DJI Avata (Fly Smart Combo)

1.087,65

De DJI Avata is de meest meeslepende FPV drone ervaring die er is. Met zijn 1/1.7-inch CMOS-sensor en 48-megapixel foto’s leg je met gemak verbluffend beeldmateriaal vast.

De HorizonSteady- en RockSteady-technologieën houden je video’s stabiel en vloeiend, terwijl het 155-graden gezichtsveld ervoor zorgt dat je nooit een opname mist.

Of je nu een beginner of een professional bent, de DJI Avata is de perfecte drone voor jou. Koop vandaag nog de jouwe en begin de wereld vanuit een heel nieuw perspectief te verkennen.

Uitvoering: Avata (Fly Smart Combo)

* GadgetFabriek is een Amazon Partner en verdient partnercommissies. Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen. Wat vind je van deze aanbieding?

Bedankt!
Beoordeling van klanten: 5 (4 stemmen)

DJI Avata

Vliegen met een FPV drone is een opwindende ervaring die zijn weerga niet kent. Met DJI Avata, kunnen piloten nu vliegen als nooit tevoren. De geavanceerde prestaties en wendbaarheid zorgen voor een meeslepende en spannende vliegervaring. En met de nieuwe DJI Goggles 2 en Motion Controller kunnen piloten hun drone met gemak besturen en genieten van een onovertroffen niveau van plezier. Of je nu voor het eerst vliegt of een doorgewinterde veteraan bent, de DJI Avata zal je een gave vliegervaring bezorgen en je in staat stellen om mooie foto’s en video’s te maken.

Wat is een FPV drone?

Een FPV drone, of first-person view drone, is een type onbemand luchtvaartuig dat de piloot in staat stelt vanuit het perspectief van de drone te kijken. Dit wordt gedaan door een live video-feed van de drone naar een bril of een beeldscherm te sturen. Dit geeft de piloot een veel meeslependere vliegervaring, en stelt hem of haar in staat om te zien wat de drone in real time ziet. FPV drones worden steeds populairder vanwege hun leuke en spannende vliegervaring. Ze zijn perfect voor iedereen die het gevoel wil hebben dat hij of zij echt met een drone vliegt.

Ter vergelijking met andere DJI drones, is de DJI Avata uniek in zijn soort. In tegenstelling tot andere drones zoals de DJI Mavic 3 of Mini 3 Pro, is de DJI Avata speciaal ontworpen voor FPV-vliegen. DJI had al eerder zo’n soort drone voor consumenten, de DJI FPV Combo, maar de Avata is makkelijker om mee te vliegen en daarom meer geschikt voor beginners.

Hoe werkt de DJI Avata?

De Avata is een lichte drone met een gewicht van ca. 410 gram, welke schokbestendig is omdat deze FPV drone zo ontworpen is dat de propellors beschermd zijn tegen botsingen. Hoewel de Avata is uitgerust met allerlei sensoren welke helpen om botsingen te voorkomen, is deze drone in tegenstelling tot andere drones in staat om te blijven vliegen na een botsing.

De DJI Avata heeft drie verschillende vliegmodi: Normal mode, Manual mode en Sport mode. In alle gevallen kan de drone met maximaal 6 meter per seconde in hoogte stijgen of dalen, maar de snelheid waarmee de Avata zich vooruit beweegt is per modus verschillen:

  • Normal Mode: 8 meter per seconde, ofwel 28 kilometer per uur.
  • Manual mode: 14 meter per seconde, ofwel 50 kilometer per uur.
  • Sport mode: 27 meter per seconde, ofwel 97 kilometer per uur.

De drone is dus razendsnel en het vereist wat ervaring om goed te kunnen vliegen met de DJI Avata. Gelukkig leer je dit vrij snel en kan de drone bovendien wel tegen een stootje.

De DJI Avata accuduur bedraagt maximaal 18 minuten op een volle batterij, maar de vliegtijd is natuurlijk afhankelijk van hoe snel je vliegt alsmede de weersomstandigheden. Houd er dus rekening mee dat je in praktijk waarschijnlijk tussen de 10 en 15 minuten met de drone zult kunnen vliegen op een volle batterij. Wil je langer vliegen? Dan kun je een de DJI Avata Fly More Kit kopen.

Welke controller en welke FPV bril heb je nodig?

Om de Avata te besturen maak je gebruik van de DJI Motion Controller of DJI FPV Remote Controller 2 afstandsbediening. De FPV Remote Controller 2 lijkt het meest op een normale controller en gebruik je met allebei je handen door je joysticks met je duimen te besturen, terwijl de DJI Motion Controller met 1 hand gebruikt wordt en door middel van jouw (hand)bewegingen de drone bestuurt.

Aanvullend op de controller heb je een speciale FPV bril nodig om door de lens van de Avata te kunnen kijken terwijl deze vliegt. Hierbij heb je de keuze uit de DJI Goggles 2 (inbegrepen in de Pro-view Combo) of de DJI FPV Goggles V2 (inbegrepen in de Fly Smart Combo).

De eerstgenoemde bril is het nieuwere model: de FPV Goggles V2 is namelijk de bril die bij de DJI FPV Combo geleverd werd / wordt, terwijl de DJI Goggles 2 nieuw op de markt zijn gekomen met de Avata. Het verschil zit vooral in het draagcomfort en de beeldkwaliteit van het ingebouwde beeldscherm.

Video’s en foto’s maken met de DJI Avata

DJI Avata

De DJI Avata is uitgerust met een 1/1.7-inch CMOS sensor die 48-megapixel foto’s en 4K-video’s kan maken met 60 frames per seconde. Dankzij de groothoeklens met een gezichtsveld van ongeveer 155 graden kun je zeer stabiele beelden opnemen, zelfs als de drone snel vliegt.

De FPV drone heeft ook een zogenaamd EIS systeem, oftewel Electronic Image Stabilization. Dit systeem gebruikt sensoren en algoritmes om het beeld te stabiliseren, zodat je video’s altijd mooi en scherp zijn. DJI noemt deze technologie RockSteady. Nieuw op de DJI Avata is de HorizonSteady technologie, een algoritme waardoor de horizon stabiel in beeld blijft op ieder frame van een video. Hierdoor zijn video’s veel stabieler en minder schokkerig.

Tip: als je met een FPV drone vliegen oefenen wilt, dan heeft DJI hiervoor een hulpmiddel: de DJI Virtual Flight App voor iOS, Android en Windows (computers). Met behulp van deze app kun je verschillende vluchtscenario’s virtueel oefenen zodat je meer vliegervaring krijgt zonder het risico om je drone te beschadigen. Zodra je dan het vertrouwen hebt om razendsnel overal overheen, tussendoor of onderlangs te vliegen met jouw DJI Avata zul je heel indrukwekkend beeldmateriaal kunnen maken.

Heb je een dronebewijs nodig voor de DJI Avata?

Ja, je hebt in Nederland en andere Europese landen een dronebewijs nodig om met de DJI Avata te mogen vliegen. Omdat de drone zwaarder is dan 250 gram moet je ‘m dus registreren bij het RDW, en je zult je basiscertificaat A1-A3 moeten behalen. Je dronebrevet halen is echter niet zo moeilijk en je hebt al vanaf 50 euro een cursus inclusief examen waarmee je binnen 1 dag je certificaat haalt.

Wat is het beste pakket?

Wil jij de DJI Avata kopen? Dan ben je waarschijnlijk bij GadgetFabriek terecht gekomen omdat je op zoek bent naar de beste aanbiedingen. Maar nu moet je nog kiezen welk pakket het beste bij jou past: de Pro View Combo, Fly Smart Combo of misschien wil je gewoon de losse Avata drone kopen? Dit is wat je kunt verwachten per pakket:

  • De Pro-View Combo bevat de nieuwste FPV bril (DJI Goggles 2) en DJI Motion Controller.
  • De Fly Smart Combo bevat dezelfde Motion Controller, maar de “oude” FPV Goggles V2.
  • De losse drone bevat geen controller of bril, handig voor als je die al hebt.
  • De los te kopen DJI Avata Fly More Kit bevat 2 extra batterijen en een oplader voor 4 accu’s.

Wil jij simpelweg het beste van het beste? Kies dan voor de Avata Pro View Combo. Wil je graag wat kosten besparen? Dan is de Fly Smart Combo een prima keuze met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Had je al een DJI FPV Combo drone en heb je daarom al een controller en bril? Dan kun je de DJI Avata los kopen zonder afstandsbediening en bril.

In alle gevallen adviseert GadgetFabriek voor wat extra vliegplezier en vliegtijd ook de Fly More Kit.

DJI Avata (Fly Smart Combo) kopen?

Als je op zoek bent naar alle DJI Avata (Fly Smart Combo) aanbiedingen, bekijk dan onderstaand de prijsvergelijking: * GadgetFabriek is een Amazon Partner en verdient partnercommissies. Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen.

Extra informatie

Merk

Uitvoering

Avata (Fly Smart Combo)

Maximaal bereik

10 km

Resolutie

3840 x 2160 pixels (4K)

Maximale snelheid

97 km/u

Accuduur

18 minuten

Accu capaciteit

2400 Milliampère-uur (mAh)

Gewicht

0,41 kg

Artikelnummer (EAN)

6941565936547

Product Video