Your Cart

Laat Je iPhone Thuis Dankzij De Apple Watch Cellular

Steeds meer mensen gebruiken een smartwatch in combinatie met hun smartphone. Een smartwatch is een slimme horloge die in verbinding staat met een smartphone, zodat je sneller en eenvoudiger toegang hebt tot bepaalde informatie en functies. Er bestaan echter ook smartwatches die volledig stand-alone werken, zonder dat hiervoor dus een verbinding met een smartphone nodig is. In dit artikel bespreken wij de Apple Watch Cellular, die is uitgerust met een ingebouwde GPS en eSIM.

Apple Watch Series

De Apple Watch is de meest populaire smartwatch op de markt. Inmiddels heeft Apple alweer de achtste generatie van de Apple Watch uitgebracht en er zijn verschillende modellen van deze Apple smartwatch verkrijgbaar. Voor de GPS-versie van de Apple Watch 8 betaal je zo’n 500 euro, terwijl je voor de GPS + Cellular-uitvoering iets meer dan 600 euro kwijt bent. Mensen met een kleiner budget kunnen kiezen voor het SE-model, dat vanaf ongeveer 300 euro verkrijgbaar is. Daarentegen kunnen mensen die veel waarde hechten aan hun smartwatch kiezen voor de Apple Watch 8 Ultra. Dit model zit boordevol features en heeft een prijskaartje van zo’n 1000 euro. Kortom, prijzen variëren tussen de 300 en 1000 euro als je voor een nieuw model kiest.

Apple Watch Cellular

Wil je het meeste halen uit jouw Apple Watch, dan kies je waarschijnlijk voor een cellular-model. Dit wil zeggen dat jouw Apple Watch ondersteuning heeft voor eSIM en daardoor verbinding kan maken met mobiele netwerken, ook wanneer je jouw iPhone niet bij je hebt en geen toegang hebt tot een wifi-netwerk. Hierdoor kun je altijd en overal rechtstreeks vanaf je Apple Watch bellen, berichten versturen en het internet opgaan. Je bent dus ook bereikbaar wanneer je jouw iPhone vergeet of de accu van jouw iPhone leeg is.

Je kunt je nieuwe Apple Watch verbinden met dezelfde mobiele provider als jouw iPhone. Het activeren van het mobiele netwerk kun je doen via de Apple Watch-app op jouw iPhone. In deze app ga je naar “Mijn Watch” en vervolgens selecteer je “Mobiel netwerk”. De mobiele verbinding kun je altijd inschakelen of uitschakelen. Dit is handig wanneer de accu van de Apple Watch bijna leeg is en je daarom batterij wilt besparen.

Meer functies van de Apple Watch

Uiteraard kun je meer met jouw Apple Watch dan alleen verbinding maken met het internet en telefoongesprekken plegen. Zo heeft Apple de smartwatch uitgerust met allerlei sensoren die jouw dagelijkse activiteiten en slaappatroon in de gaten kunnen houden, jouw workouts kunnen registreren en je op de hoogte houden over jouw gezondheid. Zo kan een hartslagsensor hartfilmpjes maken en je waarschuwingen geven bij een lage of hoge hartslag, kan een temperatuursensor vrouwen meer inzicht geven over hun gezondheid en ovulatie en kan de aanwezige “Ongelukdetectie” automatisch hulp inschakelen bij ongevallen.

Daarnaast kan de ingebouwde GPS jouw afgelegde routes registreren en deze na afloop in detail weergeven op een map. Op deze manier kun je op een later tijdstip dezelfde route weer lopen, rennen of fietsen om vervolgens de tijden met elkaar te vergelijken. Uiteraard zijn de smartwatches van Apple daarnaast ook waterdicht, zodat je de Apple Watch niet af hoeft te doen wanneer je gaat douchen of zwemmen. De stevige behuizing zorgt ervoor dat je de Apple Watch in alle omstandigheden kunt blijven gebruiken.