Your Cart

Gadgets gebruiken om beter te schilderen

Moet je binnenkort een verfklus uitvoeren? Vaak moet er geschilderd worden als mensen de sleutels van hun nieuwe woning hebben ontvangen, maar het kan ook zijn dat je een nieuw kleurtje aan een muur wil geven. Of misschien ga je hout onderhouden en/of het van een ander kleurtje voorzien. Verven kun je leuk of niet leuk vinden, maar als doe-het-zelver zijn we altijd op zoek naar manieren om het efficiënter en sneller uit te voeren. Hier kunnen gadgets je bij helpen. Verf badkamer kunnen ze (nog) niet aanbrengen, maar er zijn wel andere manieren waarop gadgets je vooruit kunnen helpen tijdens het schilderen.

Koptelefoon ter ontspanning

Verven is een arbeidsintensieve klus. Een beetje afleiding tijdens het schilderen is niet verkeerd. Maar je zoekt dan wel afleiding waarbij je productief blijft, zodat je gewoon naar behoren de Wijzonol verf kunt aanbrengen. Muziek luisteren tijdens het verven is daarom ideaal. Dan heb je wel een gadget nodig waarbij dit mogelijk is. Je kunt een radio aanzetten, maar het kan zijn dat je individueel naar muziek wilt luisteren. In dat geval kun je gebruikmaken van een koptelefoon of oordopjes. Hiermee kun je verbinding maken met jouw audio apparaat naar keuze. Het beste kun je kiezen voor draadloze varianten, zodat je er zeker van bent dat de draadjes niet per ongeluk in de verf hangen.

Maar het is ook mogelijk dat je met meerdere mensen tegelijk aan het schilderen bent en voor iedereen muziek van een hoge kwaliteit wilt kunnen afspelen. In dat geval zijn er alternatieven voor koptelefoons of oordopjes. Kies bijvoorbeeld voor een soundbar of een speaker. Zo kun je de ruimte vullen met muziek terwijl iedereen op zijn gemak aan de slag gaat met de verfklus. Je zult merken dat je sneller, effectiever en meer ontspannen aan de slag kunt gaan. Zo wordt schilderen met zijn allen een stuk leuker en gezelliger.

Goede verlichting

Je kunt het beste werken bij daglicht, maar soms loopt een verfklus wat uit en begint het al duister te worden. In dat geval heb je goede verlichting nodig om ervoor te zorgen dat je het schilderen wel gewoon af kunt maken. Binnen de Smart Home categorie van onze website vind je de verlichting die je nodig hebt om van jouw verfklus een groot succes te maken. Hierbij kun je kiezen voor Smart Hubs. Bovendien is verven met licht een goede manier om te zien hoe de verfkleuren tot hun recht komen met de lichten aan. Zo heb je al een goed idee wat je kunt verwachten van de avonden met de door jou gekozen verfkleur op je muur.

Dweilrobots en robotstofzuigers

Tijdens het klussen kunnen gadgets je dus helpen om effectiever te werken. Maar na het verven is wat extra hulp ook geen overbodige luxe. Door het reinigen, ontvetten, afplakken, schuren en schilderen kan er rommel ontstaan. Deze vuiligheden zul je op moeten ruimen nadat de verfklus voltooid is. Dat is zo’n klusje waar je eigenlijk niet op zit te wachten. 

Gelukkig zijn er een aantal gadgets die je hierbij kunnen helpen. Zo zijn robotstofzuigers ideaal als je snel vuil van de vloer af wilt hebben. Ideaal voor het opzuigen van stof, verfresten en meer. Wil je de vloer extra schoon krijgen, dan maak je gebruik van een dweilrobot. Zoals je ziet, kunnen gadgets je op diverse manieren helpen tijdens het verven.