Your Cart

Dit Verwachten Wij Van De iPhone In 2023

Apple heeft in september de iPhone 14-serie aangekondigd. Met deze nieuwe serie introduceerde Apple onder andere een “Dynamic Island” in het scherm, wat een einde maakt aan de enorme notch die Apple jarenlang gebruikte voor de selfie-camera en sensoren voor gezichtsherkenning. In september van dit jaar krijgen wij hoogstwaarschijnlijk de iPhone 15 te zien, maar wat voor verbeteringen mogen wij van deze smartphone verwachten? In dit artikel gaan wij wat verder in op de toekomstplannen van de Apple iPhone.

Elk model krijgt scherm met Dynamic Island

De iPhone 14-serie bestaat uit maar liefst vier modellen, namelijk de iPhone 14, de iPhone 14 Plus, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. De iPhone 14 en 14 Plus maken beide nog gebruik van de ouderwetse notch in het scherm, maar de iPhone 14 Pro en Pro Max maken gebruik van een always-on-scherm met Dynamic Island. Dit is een kleinere en ovaalvormige uitsparing in het scherm die met behulp van slimme software een stuk minder in het oog springt en functioneler is dan de ouderwetse notch.

Volgens de laatste geruchten is Apple van plan om de Dynamic Island naar alle vier de modellen van de iPhone 15-serie te brengen. De rest van het design zal grotendeel ongewijzigd blijven. Hierdoor verwachten wij een 6.1-inch scherm op de iPhone 15, een 6.1-inch scherm op de iPhone 15 Pro, een 6.7-inch op de iPhone 15 Max en een 6.7-inch scherm op de iPhone 15 Pro Max.

USB-C

De Europese Unie heeft onlangs een nieuwe wet voorgesteld die fabrikanten verplicht om alle elektronische apparaten uit te rusten met een USB-C poort. De EU wil op deze manier het elektronische afval verminderen. Ook is een universele USB-aansluiting een stuk gemakkelijker voor de consument, omdat het mogelijk is om al je apparaten met dezelfde kabel op te laden. De nieuwe wet gaat pas eind 2024 in, maar naar verwachting zal Apple de iPhone 15 die in 2023 op de markt verschijnt al uitrusten met een USB-C poort. Momenteel maken de iPhones nog gebruik van een Lightning-poort.

Nog steeds geen in-display vingerafdrukscanner

Eerdere geruchten spraken over de mogelijk komst van een vingerafdrukscanner onder het scherm, maar dit lijkt nu toch onwaarschijnlijk. Apple zal Touch ID dus niet terugbrengen bij de iPhone 15-serie en het ontgrendelen van de smartphone gaat opnieuw via gezichtsherkenning, aka Face ID.

Periscopische zoomlens

Een andere upgrade verwachten we te vinden in de camera-setup. Zo maak het Pro Max-model van de iPhone 15 waarschijnlijk gebruik van een periscopische zoomlens die de zoomcapaciteit een flinke upgrade geeft. Momenteel kunnen de iPhone 14 Pro-modellen maximaal 3x optisch inzoomen, maar met de nieuwe periscopische telelens kan het duurste model van de iPhone 15 waarschijnlijk ergens tussen de 5x en 10x optisch inzoomen.

Geen nieuwe iPhone SE

Ben je niet van plan om Apple’s nieuwe vlaggenschip te kopen en wacht je liever op de opvolger van de voordeligere iPhone SE, dan hebben wij slechts nieuws. Apple zou namelijk besloten hebben om tot en met 2024 geen nieuwe iPhone SE uit te brengen. De verkoop van de iPhone SE 3 valt namelijk tegen, waardoor het niet uit kan om een opvolger te ontwikkelen. Dit wil niet zeggen dat Apple nooit meer een iPhone SE zal introduceren, maar voorlopig is dat niet het geval.