Your Cart

Deze boekhoudtips maken het jou als ondernemer gemakkelijker!

Als ondernemer is het belangrijk om je boekhouding op orde te hebben om zo het overzicht te behouden. Je kunt hierdoor inzicht krijgen in de financiële situatie van je bedrijf en beslissingen nemen op basis van harde cijfers. In dit artikel vind je enkele boekhoudtips die het jou als ondernemer gemakkelijker maken. Heb je zelf al een boekhoudpakket? Dan kun je ook nog meer inzicht krijgen door de andere tips toe te passen. Na het lezen van deze tips weet je meer over hoe je een succesvolle boekhouding bijhoudt.

Maak gebruik van software

Heb je al een boekhoudpakket of ben je geïnteresseerd in een boekhoudpakket dat jou helpt? Door gebruik te maken van boekhoud software van Moneybird kun je gemakkelijk en snel je boekhouding bijhouden. Hierdoor hoef je niet langer handmatig berekeningen te maken en kun je gericht zoeken naar specifieke informatie. Bovendien zijn er verschillende softwarepakketten beschikbaar die speciaal zijn gericht op het bijhouden van de boekhouding voor zzp’ers en kleine bedrijven. Heb je nog geen groot bedrijf en ben je bijvoorbeeld starter? Geen probleem! Daarnaast is het ontzettend belangrijk om je bonnetjes te bewaren. Je kunt de bonnen inscannen en uploaden in jouw boekhoudingspakket, zodat je deze later kunt gebruiken voor de belastingaangifte. Hierdoor voorkom je dat uitgaven vergeten worden en dat je eventuele kosten niet meer terug kunt vragen.

Maak gebruik van categorieën

Om je boekhouding overzichtelijker te maken, is het aan te raden om gebruik te maken van categorieën. Hierdoor kun je gemakkelijk zien wat je uitgaven zijn voor bijvoorbeeld kantoorartikelen, reiskosten of marketing. Ben je meer van de ouderwetse manier en houd jij je boekhouding op papier bij? Denk dan aan het gebruik van post-its die jouw facturen en bonnen ordenen per categorie. Zo behoud je overzicht en weet je precies wat je aan wat besteed. Btw aangifte doen wordt dan makkelijker. Je kunt dan per categorie alle kosten invullen op de website. 

Werk samen met een boekhouder

Het is aan te raden om samen te werken met een boekhouder. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je boekhouding op orde is en kun je je richten op het runnen van je bedrijf. Bovendien kun je bij een boekhouder terecht voor advies en ondersteuning bij het opstellen van je belastingaangifte. Onthoud dat door de bovenstaande tips te volgen je als ondernemer gemakkelijker en efficiënter je boekhouding bijhoudt. Hierdoor kun je inzicht krijgen in de financiële situatie van je bedrijf en kun je beslissingen nemen op basis van harde cijfers. Maak gebruik van software, houd je bonnen bij, maak gebruik van categorieën en werk samen met een boekhouder voor het beste resultaat. Zo word jij een pro in boekhouden!