Your Cart

Bedrijfsprocessen automatiseren met Robotic Process Automation

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om repetitieve en saaie bedrijfsprocessen te automatiseren met software robots. Robotic Process Automation (RPA) is een techniek die al langer wordt gebruikt. Toch is het gebruik ervan de laatste jaren in een stroomversnelling terechtgekomen.

En dat heeft maar een reden: de introductie van Microsoft Power Automate. Microsoft levert Power Automate (de cloud tool) gratis mee met een groot aantal abonnementen. En Power Automate Desktop is gratis beschikbaar op elke PC met windows 11. Voor PC’s met Windows 10 kun je Power Automate Desktop gratis downloaden van de website van Microsoft.

Wat is Power Automate?

Wie wilt automatiseren, denkt aan Power Automate. Power Automate cloud draait volledig in de cloud, en kan worden gebruikt om bijvoorbeeld PDF bestanden te downloaden uit e-mails. Power Automate kan ook worden gekoppeld aan Microsoft AI Builder, zodat je ook kunstmatige intelligentie kunt gebruiken.

Wat is Power Automate Desktop?

Power Automate Desktop – de naam zegt het al – is een tool die wordt gebruikt voor desktop-automatisering. RPA dus. Voor applicaties die nog niet in de cloud draaien is dit de perfecte oplossing. Met Power Automate Desktop kun je een virtuele assistent bouwen die door middel van muiskliks en toetsenbord aanslagen repetitief werk overneemt!

Waarom is Power Automate zo bijzonder?

Robotic Process Automation tools zijn al veel langer beschikbaar. Alleen door dure licenties en complexe installaties zijn ze tot nu toe vooral beperkt gebleven tot grote organisaties.

Met de introductie van Power Automate is dat verleden tijd! Nu kan elke organisatie, hoe groot of klein ook – zelf aan de slag met automatisering!

Kan iedereen aan de slag met Power Automate?

Ik denk het wel. Power Automate en Power Automate Desktop zijn beiden low-code tools. Dat betekent dat je niet hoeft te kunnen programmeren om ze te gebruiken. Door middel van drag-and-drop software kun je flows bouwen.

Hoe start je met Power Automate?

Power Automate is een makkelijke tool om te leren, vooral omdat het een low-code tool is. Toch zul je wel wat training nodig hebben om deze tool te kunnen gebruiken. Een Power Automate Desktop training is een goede start!