Your Cart

Apps die je hersenen trainen

Je hersenen in actie houden en trainen kun je op allerlei verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld lezen, puzzels maken, jezelf uitdagen door nieuwe dingen te leren, of natuurlijk een nieuwe studie beginnen. Maar, voor wie echt met de moderne tijd mee wil gaan, zijn er natuurlijk ook manieren om via je smartphone of tablet je hersenen te trainen. Maar hoe werkt dit precies? En welke apps zou je dan moeten downloaden? Daarover lees je meer in dit artikel.

De hersenen trainen

De hersenen trainen, wat betekent dat nou precies? Wanneer je je hersenen traint, stimuleer en versterk je eigenlijk verschillende cognitieve vaardigheden. Zo worden nieuwe neurale verbindingen gecreëerd en worden bestaande verbindingen versterkt. Je hersenen kunnen voortdurend groeien, en nieuwe verbindingen maken.

Train je geheugen

Er zijn verschillende cognitieve vaardigheden die je door middel van apps zou kunnen trainen. Zo kun je bijvoorbeeld je geheugen trainen. Apps die zijn bedoeld om je geheugen te trainen, zorgen ervoor dat de activiteit in de betrokken hersengebieden wordt verhoogd, waardoor de communicatie tussen de neuronen wordt verbeterd, en de verbindingen tussen deze worden versterkt. Door regelmatig geheugen spelletjes op je smartphone te spelen, zal je jouw geheugen dus effectief trainen.

Aandachtsverbetering

Een ander vlak waar jij jouw hersenen op kunt trainen, is aandachtsverbetering. Met speciale apps die zich hierop richten, kan jij jouw brein trainen om beter de aandacht ergens op te vestigen. Zo kun jij jezelf dus met een app leren om beter met afleidingen om te kunnen gaan in het dagelijks leven.

Probleemoplossend vermogen

Verder kun je ook apps gebruiken om jouw probleemoplossend vermogen te trainen. Hiermee bedoelen we het vermogen om problemen op te lossen en logisch te redeneren. Deze vaardigheden zijn niet alleen in het dagelijks leven erg belangrijk, maar kunnen bijvoorbeeld op de werkvloer ook erg van belang zijn. Door regelmatig uitdagende puzzels of bordspellen in je apps te spelen, kun je deze belangrijke vaardigheid dan ook trainen. Zo zal jij bijvoorbeeld beter worden in het vinden van oplossingen voor lastige situaties op de werkvloer. 

Taalvaardigheid

Een ander vlak waar jij je door middel van speciale apps op kunt focussen, is je taalvaardigheid. Zo kun je met de juiste apps uitstekend een nieuwe taal leren. Met interactieve taallessen en oefeningen in de app kun jij jouw taalvaardigheid dus een stukje verbeteren en compleet nieuwe talen leren! Dit is natuurlijk altijd handig.

Er zijn verschillende apps te vinden die jou de kans bieden om jouw hersenen te trainen. Je kunt hierbij zowel voor gratis, als voor betaalde versies gaan.