Your Cart
Alternatief voor de Apple Watch 8? Wachten of een andere smartwatch kopen?

Apple Watch 8 kopen: wachten of niet?

Apple Watch 8: nog even wachten, of nu een andere smartwatch kopen?

De Apple Watch 8 komt naar verwachting in september 2022 uit, en er zijn veel functies die we kunnen verwachten van deze nieuwe smartwatch. Het is onduidelijk of het het wachten waard is om de Apple Watch 8 te kopen, of dat het beter is om in plaats daarvan nu een Apple Watch 7 of een andere smartwatch te kopen. In dit artikel bespreken we de verwachte functies van de Apple Watch 8 en of het wel of niet de moeite waard is om erop te wachten.

De belangrijkste verandering die voor de Apple Watch Series wordt verwacht, is de overschakeling van OLED- naar microLED-displaytechnologie. Dit zal resulteren in een betere energie-efficiëntie en een helderder scherm. Het horloge zal naar verluidt ook dunner zijn dan eerdere modellen, met een kleinere bezel rond het display. Er gaan ook geruchten over nieuwe gezondheidssensoren, waaronder een bloedzuurstofsensor en een huidtemperatuursensor. Met deze nieuwe sensoren zou het horloge nog gedetailleerdere gezondheidsinformatie kunnen verstrekken.

Dus, is het de moeite waard om te wachten op de Apple Watch Series? Als je op zoek bent naar het nieuwste en beste op het gebied van functies en technologie, dan is het misschien de moeite waard om nog even geduld te hebben. Maar als je tevreden bent met je Apple Watch 7, hoef je niet te wachten. De Apple Watch Series 8 zal waarschijnlijk een geweldig horloge zijn, maar het is niet per se de moeite waard om te upgraden van een ouder model. Kies de smartwatch die het beste past bij je behoeften en budget, en maak je geen zorgen over het wachten op de nieuwste release. Er komt altijd wel iets nieuws om de hoek kijken.

Apple Watch of Android Smartwatch?

Natuurlijk kun je overwegen om te wachten op de release van de nieuwe Apple Watch 8, maar misschien denk je er ook aan om nu een Apple Watch 7 te kopen. Dat zouden we ook niet aanraden op dit moment, want zeer waarschijnlijk wordt de nieuwe Apple Watch volgende maand al aangekondigd en wanneer deze eenmaal te koop is zal het huidige model (de Watch Series 7) naar verwachting een stuk goedkoper worden.

Toegegeven: als je gebruik maakt van andere iOS apparaten zoals een iPhone, Macbook en iPad, dan is de Apple Watch de perfecte smartwatch omdat deze goed samenwerkt met je andere apparaten. Maar als je de vormgeving en stijl van het slimme horloge om je pols ook belangrijk vindt, dan raden we je bij GadgetFabriek aan om toch ook even te kijken naar andere smartwatches. Bovendien: een Android smartwatch (of een smartwatch met een ander besturingssysteem) werkt ook in combinatie met een iPhone, hoewel de functionaliteiten vaak enigszins beperkt is wanneer je dit vergelijkt met een Apple Watch.

Alternatieven Apple Watch

Dus, welke smartwatch moet je nu kopen in plaats van te wachten op de nieuwe Apple Watch? Als je op zoek bent naar een stijlvolle smartwatch met veel functionaliteit, dan raden we de Samsung Galaxy Watch aan. Dit horloge heeft een prachtig design, is zeer licht van gewicht en heeft veel functies zoals GPS, een hartslagmeter en de mogelijkheid om bij te houden uw fitness en slaap. De Galaxy Watch is ook goedkoper dan de Apple Watch, waardoor het een geweldige keuze is voor mensen met een beperkt budget.

Als je op zoek bent naar een meer robuuste smartwatch die je outdooractiviteiten kan bijhouden, raden we de Garmin Fenix-serie aan. Deze horloges zijn ontworpen voor atleten en avonturiers, en hebben functies zoals topografische kaarten, GPS-tracering en de mogelijkheid om je hartslag, stappen en verbrande calorieën bij te houden. Ze zijn ook waterdicht en kunnen in alle weersomstandigheden worden gebruikt.

Zoek je juist naar een luxe smartwatch dat meer lijkt op een traditioneel horloge? Overweeg dan eens de Tag Heuer Connnected Calibre E4: een prachtig horloge van Zwitserse makelij met een full-color touchscreen display. Dit horloge heeft alle functies die je van een high-end smartwatch mag verwachten, waaronder GPS, een hartslagmeter en de mogelijkheid om je fitness en slaap bij te houden. Bovendien is de Tag Heuer E4 een zeer stijlvol horloge wat veel unieker is dan een Apple Watch waar je simpelweg iedereen mee ziet rondlopen.