Your Cart

Wat zijn je opties voor het repareren van je iPhone?

Heb je een iPhone? Dan geniet je vast en zeker van hoe makkelijk deze smartphone te gebruiken is. Het enige probleem is dat de iPhone flink schade kan oplopen wanneer je de iPhone per ongeluk laat vallen. Veel mensen hebben door een val op harde ondergrond een barst in het scherm van hun iPhone of zelfs in de behuizing, waardoor het aantrekkelijk is om je iPhone te laten repareren. Maar wat zijn de opties op dit gebied? In deze blog bespreken we 4 scenario’s.

Via een lokale reparateur

In de eerste plaats kun je ervoor kiezen om via een lokale reparateur je beschadigde iPhone weer als vanouds te laten maken. Wanneer je bijvoorbeeld in Gouda woont, loont een iPhone repareren gouda bij een lokaal bedrijf. Het voordeel van een lokale reparateur is dat je met lokale mensen te maken hebt, waardoor je een minder kille omgeving zal meemaken vergeleken met reparatiewinkels van grote ketens. Daarnaast zijn lokale winkels vaak erg snel met het repareren van je smartphone. Als kers op de taart zijn de kosten vaak ook een stuk lager bij lokale reparatiewinkels zoals Gefixt.nl, waardoor dit een slok op een borrel scheelt.

Zelf repareren

Ten tweede kun je er ook voor kiezen om je iPhone zelf te repareren. Dit is eigenlijk alleen aan te raden wanneer je wat ervaring hebt met technisch onderhoud en weet wat je doet. Er zijn vele video tutorials op het internet die je hierbij kunnen helpen. Zorg er wel voor dat je altijd originele onderdelen gebruikt bij de reparatie, anders kan dit nadelige gevolgen hebben voor je toestel. Hoewel dit vaak de goedkoopste optie is, zitten hier wel de meeste risico’s aan.

Naar de Apple store gaan

Een andere optie is om je iPhone naar de Apple store te brengen. Wanneer je hier een afspraak maakt, kunnen ze ervoor zorgen dat je snel geholpen wordt en dat er ook originele onderdelen gebruikt worden bij het repareren. Zo weet je zeker dat je iPhone voor een langere tijd mee kan gaan. Het nadeel is echter dat de kosten hier vaak een stuk hoger liggen in vergelijking met een lokale reparatiewinkel en ook de snelheid waarmee je geholpen wordt veel minder is.

Een nieuwe iPhone kopen

Hoewel dit geen echte optie is, kun je natuurlijk ook een nieuwe iPhone kopen. Wanneer je al een aantal jaar met dezelfde iPhone rondloopt, is het soms goedkoper om die te vervangen door een nieuwe. Misschien zit er dan ook een leuke aanbieding bij. Dit is natuurlijk afhankelijk van je budget en hoeveel waarde je aan duurzaamheid hecht. Al met al heb je in deze blog geleerd dat je 4 opties hebt om je iPhone te repareren. Maak de juiste keuze voor jouw situatie zodat je weer van je smartphone kan genieten.