Your Cart

Waar gebruik je een smartwatch voor?

Smartwatches zijn enorm populair. Veel mensen dragen zo’n handig horloge. Maar als je nieuw bent in de wereld van smartwatches, vraag je je wellicht af wat je nu precies kunt met zo’n slim horloge. We zetten het in dit artikel op een rijtje.

Sport en workout

Ben je sportief? Dan is het al gauw nuttig om een smartwatch te dragen. Met zo’n horloge kun je namelijk je prestaties bijhouden. Dat niet alleen, ook je hartslag wordt bijvoorbeeld gemeten tijdens de workout. Sommige smartwatches geven suggesties voor verbetering, waar je de volgende training weer mee vooruit kunt. Draag zo’n horloge dus zeker tijdens de workout! Smartwatches van Garmin zijn goed geschikt voor sportievelingen. Zoek er ook meteen een sterk smartwatchbandje bij uit, dat tegen een stootje kan. Garmin bandjes zijn er in veel looks te vinden: van kleurrijk siliconen tot stoer staal. Wat staat jou het best?

Activity tracker

Met een smartwatch kun je je dagelijkse activiteiten bijhouden. Denk aan je aantal uren slaap, aantal stappen en andere vormen van beweging. Stel zelf in wat je wil en niet wilt bijhouden. Het tracken van je slaapkwaliteit kan bijvoorbeeld inzicht geven in je vermoeidheid gedurende de dag. En het is leuk om aan het eind van de dag te bekijken hoeveel stappen je hebt gezet. Daarvoor moet je natuurlijk wel de hele dag je smartwatch dragen. Met een goed smartwatchbandje is dat geen enkel probleem! Zo zit het horloge namelijk perfect en voel je ‘m nauwelijks zitten. Op Smartwatchbanden vind je bandjes voor alle soorten smartwatches, in de stijl die bij jou past. Let op de materiaalsoort, de sluiting, de kleur en het merk, om het bandje precies aan te laten sluiten op je horloge.

Stijl

Een smartwatch met bijbehorend bandje ziet er fraai uit! Het is daarom ook gewoon een mooi accessoire, waarmee je een stukje stijl laat zien. Een smartwatch past het best bij een sportieve stijl: dit karakter sluit aan bij de functie van het horloge. Maar het ligt ook zeker aan het bandje dat je erbij draagt. Nylon of siliconen bandjes zijn extra sportief. Met een stalen of Milanees bandje ga je juist voor een elegante look. En het leren bandje is er ook gewoon te vinden voor de smartwatch, om dicht bij de stijl van het klassieke horloge te blijven.

Media afspelen

Muziek, een podcast of een luisterboek: met een smartwatch speel je eenvoudig media af. Of pauzeer het juist, met één klik op je pols. Zo hoef je niet steeds je telefoon uit je zak te halen.

Navigeren

Ook navigeren werkt goed met een smartwatch, als je op de fiets zit bijvoorbeeld. Je mag dan immers niet meer je telefoon in de hand houden. Het werkt veiliger en is wel zo praktisch.

Betalen

Met sommige smartwatches kun je ook betalingen doen, bij een pinautomaat bijvoorbeeld. Geen punt dus als je je pinpas een keer niet bij je hebt. Dat kun je weer goed gebruiken als je gaat sporten. Na afloop even snel iets te drinken halen in de supermarkt? Je hoeft er geen tas of portemonnee meer voor mee te brengen.

En in de toekomst?

Het is wel duidelijk: je kunt nu al veel doen met een smartwatch. Naar verwachting wordt het apparaat in de toekomst alleen maar slimmer en nuttiger. Nog een reden dat het zo’n must-have is!