Your Cart

Verschillende Manieren Om Jouw Desktop PC Te Upgraden

Steeds meer mensen gebruiken een laptop als hoofdcomputer, maar er zijn een hoop mensen die om verschillende redenen een desktop pc als hoofdcomputer gebruiken. Een van deze redenen is de mogelijkheid om de desktop pc helemaal naar eigen smaak aan te passen met behulp van uitbreidingen en upgrades van de hardware. In dit artikel bespreken wij manieren om jouw desktop pc een upgrade te geven.

Interne hardware upgraden

In tegenstelling tot een laptop, waar je hooguit de opslagruimte en werkgeheugen zelf kunt uitbreiden, kun je bij een desktop pc alle interne hardware vervangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het moederbord, de videokaart of de koeling. Het moederbord is het hart van de computer en ook direct het duurste onderdeel. Het vervangen van een moederbord is het meest ingewikkeld, omdat alle andere hardware is aangesloten op het moederbord, maar het heeft ook de grootste impact op de prestaties van jouw pc. Merk jij dat jouw computer traag reageert wanneer je aan het multitasken bent of een bepaalde game speelt, controleer dan welk moederbord je hebt en of er een krachtigere variant beschikbaar is die wel de gewenste taken soepel kan uitvoeren.

Download jij veel films of installeer je veel software, dan is het belangrijk om genoeg opslagruimte te hebben. Op deze manier loop jij niet tegen errors aan wanneer je Call Of Duty: Black Ops Cold War wilt installeren. Dit spel neemt namelijk maar liefst 250GB opslagruimte in beslag. Het mooie van een desktop pc is dat je meerdere harde schijven kunt installeren. Zo is het verstandig om één harde schrijf aan te sluiten waarop je al jouw software installeert en een tweede harde schijf gebruikt voor al jouw downloads, foto’s, films en documenten. Op deze manier hou je jouw data mooi gescheiden. Zorg ervoor dat je kiest voor een SSD, want een SSD is sneller, stiller, kleiner, en energiezuiniger dan een ouderwetse HDD.

Special voor de gaming pc

Ben jij een echte gamer, dan is voor jou waarschijnlijk belangrijk om de beste grafische kaart te installeren. Naast de moederbord is dit doorgaans de op één na duurste investering, maar als gamer is er niks vervelender dan het spelen van een spel op een lage framerate of een vastloper wanneer je bijna een level hebt afgerond.

Voor een gamer is niet alleen de hardware aan de binnenkant van de desktop pc belangrijk, maar ook de hierop aangesloten accessoires. Zo kun je de game ervaring bijvoorbeeld verbeteren met een kwalitatief goede gaming muis en toetsenbord. Deze zijn doorgaans uitgerust met een aantal handige sneltoetsen en zijn prettiger voor jouw pols en arm bij langdurige gaming-sessies. Ook een goede gamingstoel helpt jou om een omgeving te creëren waarin je een optimale houding kunt aannemen.

Extra’s voor jouw PC

Er zijn verschillende extra’s die je kunt aansluiten om jouw pc extra features te geven. Denk bijvoorbeeld aan een externe harddisk die je kunt plaatsen op jouw bureau en makkelijk kunt loskoppelen om mee te nemen naar je werk of je vrienden. Ook kun je jouw desktop pc voorzien van verlichting in de vorm van ledstrips. Op deze manier creëer je een futuristische look, wat voornamelijk populair is onder gamers. Of wat dacht je van een tweede monitor, zodat je optimaal kunt multitasken. Heb jij jouw desktop pc al voorzien van een upgrade?