Your Cart

Smartphone-gadgets Voor In De Auto

Of je nou thuis op de bank zit of onderweg bent naar je werk, je smartphone heb je altijd bij de hand. Smartphonegebruik in de auto is vanwege de veiligheid en de regelgeving echter wat beperkt. Gelukkig zijn er een aantal gadgets die je kunt kopen om de gebruikerservaring te verbeteren. In dit artikel bespreken wij een aantal van deze gadgets.

Smartphone of iPad houders
Je mag je smartphone tijdens het rijden niet in je hand vasthouden. Daarom is het aan te raden om een smartphone houder of iPad houder voor de auto te gebruiken. Een smartphone houder maakt het mogelijk om een smartphone aan het dashboard van je auto te monteren, zodat je altijd zicht hebt op het scherm. Een smartphone houder zorgt voor veel minder afleiding wanneer er bijvoorbeeld een inkomende oproep binnenkomt, waardoor je de kans op ongelukken door afleiding verkleint. Ook zijn smartphone en iPad houders ideaal als je jouw apparaat gebruikt voor de navigatie.

Smartphone en iPad houders kosten doorgaans niet veel meer dan twee tot drie tientjes, dus dat is slechts een kleine investering in ruil voor veel gebruikersgemak.

Auto laders
Ben jij voor lange periodes op de weg of pleeg je in de auto veel telefoontjes, dan kan de accu snel leeglopen. In deze gevallen is een auto lader een must-have. Er zijn smartphone houders met een ingebouwde oplader die jouw smartphone draadloos opladen zodra je de smartphone in de houder plaatst. Je kunt je smartphone ook gewoon met een kabel opladen met behulp van een autolader die je in de dashboardaansluiting van je auto plaatst. Vaak beschikt zo’n autolader over meerdere USB-poorten, waardoor je zowel je eigen smartphone als de iPad van je partner tegelijk kunt opladen.

Bluetooth FM transmitter
Rij je in een wat oudere auto en heeft jouw autoradio geen Bluetooth, dan kun je een Bluetooth FM transmitter kopen. Een FM transmitter verbindt jouw radio met je telefoon door middel van een FM-frequentie. Zo maakt jouw smartphone via Bluetooth verbinding met de FM transmitter en maakt de FM transmitter via een FM frequentie verbinding met jouw radio. Op deze manier kun je jouw Spotify-speellijst starten op jouw smartphone en is deze vervolgens te horen op jouw autoradio.

Bluetooth headset
Uiteraard kun je ook gewoon een Bluetooth-headset kopen zodat je inkomende oproepen en muziek kunt bedienen zonder dat je jouw smartphone hoeft aan te raken. Dit is waarschijnlijk de veiligste manier om je smartphone te bedienen in het verkeer. Zorg er wel voor dat je het volume niet te hoog zet, want het is belangrijk dat je het verkeer blijft horen. Daarom is het in de auto vaak het verstandigste om volledig draadloze oordopjes te gebruiken, zodat je één oor vrij kunt houden.