Your Cart

Review WiZ Home Monitoring Starter Kit: Kleine Indoor Beveiligingscamera Met Slimme Verlichting

Als we denken aan camerabeveiliging voor het huis, dan denken de meesten van ons direct aan camera’s voor aan de buitenkant van ons huis. Zo zijn slimme cameradeurbellen of camera’s met een bewegingssensor voor in de tuin erg populair. In deze review kijken wij echter naar een beveiligingscamera voor in huis, die niet alleen verdachte activiteiten kan filmen, maar ook de controle heeft over de lampen in de kamer. Maak kennis met de Home Monitoring Starter Kit van WiZ.

Inhoud

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de WiZ Home Monitoring Starter Kit uit verschillende producten. In de verpakking van deze kit vinden we een compacte camera voor binnenshuis en drie slimme WiZ LED-lampen die je in de fitting kunt plaatsen van lampen die gebruik maken van een standaard A27 fitting. Verder bevat de verpakking een USB-kabel en adapter om de camera te voorzien van stroom, wat papierwerk en een aantal schroefjes waarmee je de camera aan de muur kunt monteren.

Wat is de WiZ Home Monitoring-starterkit?

Met de WiZ Home Monitoring starterkit kun je een complete beveiliging voor in de huiskamer of elke andere gewenste kamer creëren. Het idee is simpel, plaats de indoor camera op een bureau of monteer de camera aan de muur en activeer de camera via de WiZ Connected-app op jouw Android- of iOS-smartphone. Het activeren werkt zeer eenvoudig middels het scannen van een QR-code. Na het maken van een koppeling kun je in de mobiele-app aangeven op welke tijden de camera actief moet zijn en waarop de camera moet reageren. Zo heb ik in de app bijvoorbeeld aangegeven dat de camera in de avond actief moet zijn en alleen moet filmen zodra de bewegingssensor bewegingen waarneemt. Je kunt ook aangeven dat de camera je moet waarschuwen bij luide geluiden.

De bewegingssensor is betrouwbaar en de 1080p-videokwaliteit is erg goed. Dankzij de infraroodcamera zijn de beelden ook in het donker erg duidelijk. De camera heeft een kijkhoek van 120 graden, dus je krijgt een groot deel van de kamer in beeld. In de app op je smartphone kun je altijd een realtime video starten, zodat je overal snel even kunt controleren of bijvoorbeeld de kinderen of de huisdieren zich gedragen wanneer jij niet fysiek aanwezig bent. De camera is voorzien van zowel een microfoon als een speaker. Hierdoor is tweerichtingscommunicatie mogelijk en kun je tijdens het livestreamen communiceren via de camera. Ideaal om gezinsleden wat te vragen of om inbrekers te laten weten dat de politie onderweg is.

In de mobiele app kun je zelf instellen hoe lang de camera moet filmen zodra er bewegingen worden waargenomen en waar de camera de opnamen moet opslaan. De camera beschikt namelijk over een microSD-kaart slot, zodat je de video’s offline kunt opslaan op een microSD-kaart, maar je kunt beelden ook online opslaan zodat je deze altijd en overal kunt terugzien. In de app kun je door een logboek scrollen dat 30 dagen teruggaat. In deze periode kun je alle beelden en activiteiten in de cloudopslag terugkijken. Je hoeft in de WiZ-app alleen maar eenmalig in te loggen met jouw Google-account en de rest gaat vrijwel vanzelf.

De bediening van de indoor camera via de WiZ Connected-app is heel eenvoudig, maar je kunt met dezelfde app ook andere smarthome producten van WiZ bedienen. Denk bijvoorbeeld aan de slimme LED-lampen van de fabrikant. De WiZ Home Monitoring Starter Kit komt met drie van deze slimme lampen. Het gaat om LED-lampen met een A27 fitting en WiFi-ondersteuning, die ideaal zijn om de standaard gloeilampen in jouw huiskamer of kantoor te vervangen.

Nadat je een WiZ-lamp in een A27 fitting hebt geplaatst en de lamp hebt aangezet kun je de lamp eenvoudig toevoegen door in de WiZ Connected-app op het +-teken te klikken. De app zal de lamp vervolgens automatisch detecteren, waarna je de lamp een naam kan geven en kunt toevoegen aan een kamer. Zorg ervoor dat je de lamp en de indoor camera aan dezelfde kamer toevoegt om van alle features gebruik te kunnen maken. Herhaal deze stappen met alle drie de lampen.

Als je de lampen hebt geïnstalleerd kun je deze los van elkaar bedienen met de WiZ Connected-app. Zo kun je de kleur en felheid van de lampen aanpassen of een scène selecteren waarbij de kleuren langzaam veranderen. Ook kun je aangeven dat de lampen op een bepaald tijdstip automatisch aan moeten gaan. Dit is handig als je een vaste routine hebt, maar ook als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en de indruk wilt wekken dat er gewoon iemand thuis is.

Als je de lampen en camera hebt toegevoegd in dezelfde kamer dan is het echter ook mogelijk om de lampen te activeren zodra de camera activiteiten waarneemt. Zo hebben wij de camera geïnstalleerd in ons kantoor. In hetzelfde kantoor hebben wij twee van de meegeleverde LED-lampen geïnstalleerd. Zodra de camera bewegingen waarneemt gaan de lampen automatisch aan. Deze functie is handig om dieven af te schrikken of als je zelf in het donker even in het kantoor moet zijn. Je kunt instellen dat de lampen gewoon aan moeten gaan zodra de camera bewegingen waarneemt, maar je kunt ook instellen dat de lampen fel moeten flikkeren om dieven af te schrikken. Tijdens onze testperiode werkten alle genoemde functies 100% van de tijd. We zijn dan ook dik tevreden met dit product.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)

Het installatieproces van de WiZ Home Monitoring Starter Kit is vrij eenvoudig, zolang je bent verbonden met het 2,4Ghz WiFi-thuisnetwerk en bent ingelogd met jouw Google-account. De WiZ camera is compact en kan eenvoudig overal in huis worden geïnstalleerd. Hou er wel rekening mee dat er een stopcontact in de buurt moet zijn, anders moet je een langere USB-kabel aanschaffen. Ook is de camera niet geschikt voor buitenshuis. De bediening van de camera via de WiZ Connected-app spreekt voor zich en de beeldkwaliteit is uitstekend. Ook handig is de ingebouwde speaker en bewegingssensor.

Ook de drie WiFi LED-lampen zijn eenvoudig te installeren en hebben een groot aantal features, zoals de keuze uit duizenden kleuren, tientallen scènes en de mogelijkheid om een tijdschema in te stellen. Uiteraard is de samenwerking tussen de camera en de LED-lampen de grootste reden om te kiezen voor de WiZ Home Monitoring Starter Kit. Het automatisch activeren van de lampen zodra de camera bewegingen waarneemt werkt perfect om dieven af te schrikken of gewoon voor je eigen gemak als je zelf ‘s avonds even in de kamer moet zijn.

De WiZ Home Monitoring Starter Kit is verkrijgbaar voor 159 euro. Dit is naar onze mening een eerlijke prijs. Je krijgt immers niet één, maar vier kwalitatief prima producten voor deze prijs. Met een eenmalige investering is je hele camera voorzien van handige smart home producten.

Voordelen
– Eenvoudig installatieprocess
– Goede beeldkwaliteit van de camera
– Offline en online Cloud-opslag met een handige tijdlijn in de WiZ Connected-app
– Mooie LED-lampen met veel controle over de kleuren
– Camera en lampen werken goed samen
– WiZ Connected-app is eenvoudig te bedienen