Your Cart

Review Fresh ‘n Rebel Powerbank 6000 mAh: Compact en Degelijk!

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone, met daarnaast vaak ook nog een tablet en een headset. Een leven zonder deze apparaten is bijna niet meer voor te stellen en daarom kan een lege accu erg vervelend zijn. Een powerbank is in dit geval de perfecte oplossing en daarom kijken wij in deze review naar de 6000 mAh powerbank van Fresh ‘n Rebel.

Inhoud

In al onze reviews kijken wij eerst even naar de inhoud van de verpakking. Wij hebben de Fresh ‘n Rebel powerbank 6000mAh in twee verschillende kleuren ontvangen, namelijk Dusky Blue en Storm Grey. De powerbank is in totaal in acht verschillende kleuren verkrijgbaar.

Fresh ‘n Rebel levert de powerbank in een kartonnen verpakking, waarvan je de voorkant kunt openklappen. Rondom deze verpakking vinden we alle specificaties en details over de powerbank. Binnenin vinden we naast de Fresh ‘n Rebel powerbank ook nog een USB-C kabel en een handleiding.

Design

De Fresh ‘n Rebel powerbank 6000mAh is een compacte powerbank, gemaakt om altijd bij je te dragen. De powerbank weegt namelijk slechts 138 gram en meet 109.3 x 56.8 x 17.8 mm. Hierdoor kun je de powerbank makkelijk in vrijwel elk vakje van je rugzak of tech-pouch plaatsen, of gewoon in je broekzak dragen.

De boven- en onderkant van de powerbank zijn voorzien van een rubberachtig/siliconen materiaal dat degelijk en zacht aanvoelt en zorgt voor een goede grip. Hierdoor glijdt de powerbank niet van tafel wanneer je jouw apparaten aan het opladen bent. Het frame zelf bestaat uit een degelijk kwaliteit kunststof dat oogt als metaal. Dit kunststoffen frame heeft een iets andere kleurtoon dan de siliconen boven- en onderkant en het geheel heeft afgeronde randen, wat een mooie uitstraling heeft.

Aan de zijkant vinden we aan de ene kant een power knop en aan de andere kant een rubberen label met daarop het logo van Fresh ‘n Rebel. Aan de voorkant is de powerbank uitgerust met twee USB-poorten. Het gaat om een USB-A poort en een USB-C poort. Onder de USB-C poort vinden we vier witte led-lampjes die aangeven hoeveel energie de powerbank heeft (25%, 50%, 75% of 100%).

Functies

Powerbanks hebben allemaal hetzelfde doel: het opladen van apparaten onderweg. Ondanks dit simpele einddoel zijn niet alle powerbanks gelijk. Zo laden sommige powerbanks sneller op dan anderen, kun je niet altijd evenveel apparaten tegelijkertijd opladen en verschilt uiteraard de kwaliteit en de capaciteit van de verschillende powerbanks.

De Fresh ‘n Rebel powerbank 6000mAh heeft zoals de naam al doet vermoeden een capaciteit van 6000mAh. Hoeveel je hiermee kunt laden hangt af van jouw apparaten. Een gemiddelde smartphone beschikt over een accu met een capaciteit van zo’n 4000mAh tot iets meer dan 5000mAh. De oplaadcase van een setje draadloze oordopjes heeft doorgaans een capaciteit van ongeveer 200 tot 500mAh en een tablet is doorgaans voorzien van een accu met een capaciteit van minimaal 6000mAh tot in sommige gevallen meer dan 10000mAh.

Aan de hand van deze details kun je zelf goed inschatten wat je met een 6000mAh powerbank kunt opladen. Het volledig opladen van een lege smartphone en een setje lege draadloze oordopjes is met de Fresh ‘n Rebel powerbank 6000mAh dus geen enkel probleem. Een lege tablet opladen van 0% tot 100% lukt in de meeste gevallen niet. De Fresh ‘n Rebel powerbank 6000mAh is dus voornamelijk bedoeld voor smartphonegebruikers die een lange dag voor de boeg hebben of een weekendje op de camping hebben ingepland. Voor mensen die meer energie nodig hebben heeft Fresh ‘n Rebel een 12000mAh en 18000mAh variant uitgebracht.

De Fresh ‘n Rebel powerbank 6000mAh beschikt over twee USB-poorten. Je kunt zowel de USB-A poort als de USB-C poort gebruiken om apparaten mee op te laden, maar Fresh ‘n Rebel levert alleen een USB-A naar USB-C kabel bij de powerbank. Heb je zelf al een USB-C naar USB-C kabel, dan kun je twee apparaten tegelijkertijd opladen. De USB-C poort op de powerbank gebruik je ook om de powerbank zelf mee op te laden.

Na het opladen van een apparaat kun je controleren hoeveel capaciteit de powerbank nog overheeft door op de power knop te klikken. Vier led-lampjes geven een indicatie van de overgebleven accucapaciteit. Na het volledig opladen van de Xiaomi 12, die een accucapaciteit heeft van 4500mAh, bleef er nog één lampje branden. Dit wil zeggen dat de powerbank nog ongeveer 25% capaciteit over heeft na het volledig opladen van onze smartphone.

Als laatste heeft Fresh ‘n Rebel zes beveiligingsfeatures ingebouwd om de powerbank te beschermen tegen overspanning, oververhitting, overbelasting en kortsluiting. Je kunt de powerbank dus met een gerust hart gebruiken.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)

De Fresh ‘n Rebel powerbank 6000mAh is een kleine powerbank met een goede bouwkwaliteit die dankzij de siliconen afwerkingen, ronde hoeken en een gewicht van slechts 138 gram lekker in de handen ligt. De powerbank is klein genoeg om in je broekzak te stoppen of op te bergen in een zijvakje van je rugtas.

De 6000mAh variant is ideaal om altijd bij je te dragen voor noodgevallen. Ben je iemand die dagelijks veel apparaten gebruikt die niet de volle dag meegaan op één acculading, dan is het misschien beter om te kiezen voor een 12000mAh- of 18000mAh-uitvoering. De Fresh ‘n Rebel powerbank 6000mAh is vrij aantrekkelijk geprijsd met een prijskaartje van slechts 24.99 euro. De uitvoeringen met een capaciteit van 12000mAh en 18000mAh kosten 37.99 euro en 49.99 euro.

Voordelen

  • Compacte en mooie vormgeving
  • Twee apparaten tegelijkertijd opladen
  • Degelijke bouwkwaliteit
  • Aantrekkelijk geprijsd