Your Cart

Review Amazfit Active: Apple Watch Alternatief Voor Fractie Van De Prijs!

Amazfit is een smartwatchfabrikant met een groot aantal wearables in zijn portfolio. Van eenvoudige fitnessbands, tot luxe smartwatches en alles daartussen in. In deze review bekijken wij de Amazfit Active, een smartwatch die qua uiterlijk veel weg heeft van de Apple Watch, maar voor een fractie van de prijs over de toonbank gaat. Lees verder om erachter te komen wat de Amazfit Active zo aantrekkelijk maakt.

Inhoud verpakking

Amazfit levert de Amazfit Active in een vrij eenvoudige witte verpakking. Naast de smartwatch vinden we in de verpakking nog een magnetische oplader en een handleiding. Wij hebben de Lavender Purple-uitvoering ontvangen, waarbij de kleuren paars en goud worden gecombineerd met een lederen polsband. De Amazfit Active is al verkrijgbaar vanaf 129 euro.

Ontwerp

De Amazfit Active is een rechthoekige smartwatch met een groot 1,75-inch AMOLED-scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 390 bij 450 pixels, wat neerkomt op een PPI van 341 pixels, en is voorzien van een laag gehard glas en anti-vingerafdruk coating.

De behuizing van de Amazfit Active bestaat voor een deel uit plastic en een deel uit roestvrij staal. Aan de linkerkant zien we een uitsparing voor de speaker en aan de rechterkant een drukknop die slechts een heel klein beetje uit de behuizing steekt. De smartwatch maakt gebruik van een standaard aansluiting voor de polsband, waardoor je de polsband eenvoudig kunt vervangen met een ander bandje van bijvoorbeeld je huidige horloge. De meegeleverde polsband ziet er eenvoudig uit, maar zit wel prettig.

De smartwatch weegt slechts 27 gram exclusief de polsband en heeft een 5ATM-rating gekregen. Hierdoor is de Amazfit waterdicht en ook geschikt om mee te zwemmen. De behuizing meet 42.36×35.9×10.75mm, wat redelijk compact is voor een smartwatch.

Aan de achterkant van de smartwatch vinden we een groot aantal sensoren die jouw gezondheid en activiteiten in de gaten kunnen houden. Zo is de Amazfit Active uitgerust met een hartslagmeter, een temperatuursensor, een SpO2-meter en meer.

De Amazfit Active is verkrijgbaar in drie kleurencombinaties. Naast Lavender Purple, die duidelijk is gericht op de vrouwelijke consument, kun je ook kiezen voor Midnight Black en Petal Pink.

Functies

Voordat je de Amazfit Active kunt gebruiken moet je de smartwatch koppelen met jouw smartphone. Hiervoor moet je de Zepp app uit de Play Store installeren op jouw smartphone en vervolgens vanuit deze app een QR-code scannen die op de Amazfit Active wordt weergegeven. Dit installatieproces is eenvoudig en snel.

In de Zepp app op je smartphone kun je alle gegevens die door de Amazfit Balance worden geregistreerd terugvinden in grafieken en overzichten. Ook kun je via de Zepp app watchfaces en applicaties voor de Amazfit Active downloaden.

De Amazfit Active draait op Zepp OS. Dit is het eigen besturingssysteem van Amazfit dat speciaal is ontwikkeld voor de smartwatches van de fabrikant. Doordat Zepp OS is geoptimaliseerd voor de Amazfit Active werkt alles vloeiend en stabiel. Ook verbruikt Zepp OS veel minder energie dan Wear OS of watchOS. Dit resulteert in een prettige gebruikerservaring en een lange accuduur. Zo gaat de Amazfit Active bij normaal gebruik ongeveer twee weken mee op één acculading. Bij intensief gebruik gaat de accu een paar dagen korter mee, maar in alle gevallen is de accuduur een stuk langer dan die van smartwatches van merken als Apple, Google en Samsung.

De bediening van Zepp OS spreekt voor zich. Je kunt door de interface navigeren met behulp van vegen over het grote touchscreen. Met een veeg naar beneden open je het instellingen-menu en met een veeg naar boven open je een overzicht van je notificaties. Met vegen naar links en rechts scroll je door de populaire applicaties, zoals je activiteitenoverzicht, de weersvoorspellingen, je hartslagmeter en de muziekspeler. Wil je de watchface wijzigen, dan druk je een paar seconden op de huidige watchface waarna je een andere watchface kunt selecteren.

Inkomende notificaties op jouw smartphone komen snel binnen op de Amazfit Active. Deze meldingen zijn overzichtelijk en goed leesbaar. Je kunt zelf aangeven welke applicaties op jouw smartphone notificaties mogen sturen naar de Amazfit Active. Ook kun je inkomende telefoongesprekken opnemen met de smartwatch. De Amazfit Active is namelijk uitgerust met een microfoon. De kwaliteit van deze telefoongesprekken is prima. Telefoneren met de Amazfit Active is overigens alleen mogelijk wanneer je via bluetooth verbonden bent met je smartphone, want de Amazfit Active heeft geen aansluiting voor een eigen simkaart.

Daarnaast heeft de Amazfit Active ondersteuning voor de spraakassistent Amazon Alexa. Om de spraakassistent te activeren, hou je de knop aan de zijkant ingedrukt. Antwoorden van Alexa verschijnen als tekst op het scherm of worden afgespeeld via de ingebouwde luidspreker.

Sensoren

De Amazfit Active is uitgerust met verschillende sensoren, waaronder een BioTracker™ PPG biometric sensor die jouw hartslag en bloedzuurstofgehalte kan meten. Ook heeft de smartwatch een acceleratiesensor, een temperatuursensor en een GPS-sensor die met 5 satellieten tegelijk verbinding kan maken.

Al deze sensoren werken samen om jouw dagelijkse activiteiten en workouts bij te houden. Zo kun je zien hoe lang en hoe stabiel je slaapt, kun je meten of jouw hartritme en bloedzuurstofgehalte in orde zijn en kun je kijken of je vooruitgang boekt in jouw workouts. De ingebouwde GPS kan jouw afgelegde routes in detail vastleggen, ook wanneer je jouw smartphone niet bij je hebt. Dit is ideaal als je een rondje door de wijk rent en wilt weten welke afstanden je hebt afgelegd en hoe lang je erover hebt gedaan. Zo kun je de volgende dag proberen dezelfde route in een snellere tijd te lopen. Al deze details en statistieken kun je terugvinden in de Zepp-app op je smartphone.

Ook geeft de Amazfit Active een prestatiescore van 0 tot 100 dat is gebaseerd op jouw dagelijkse activiteiten, slaappatroon, stressniveau, hartslag en meer. Een hogere score is een indicatie van een goed leefpatroon. De gegevens van de Amazfit Active kun je delen met applicaties van derden, zoals Google Fit, Strava en Adidas Running.

Zepp Aura

Amazfit maakt gebruik van slimme AI-technologie, dat in staat is om duidelijke week- en maandoverzichten te creëren waarin je onder andere informatie over jouw slaappatroon kunt teruglezen en kunt zien wat mogelijke oorzaken zijn van een slechte slaap. Zepp Aura geeft je ook de optie om met behulp van AI-technologie muziek te creëren. Het gaat om muziek die je moet helpen om te ontspannen en sneller in slaap te vallen. Het gaat om gepersonaliseerde muziek, dat onder andere is gebaseerd op jouw hartslag. De AI-assistent is gratis te proberen, maar als je Zepp Aura na de proefperiode wilt blijven gebruiken, dan moet je een abonnement afsluiten.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)

De Amazfit Active is een leuke smartwatch met vele mogelijkheden, een mooi duidelijk scherm, een ingebouwde GPS-antenne en een zeer lange accuduur. De Lavender Purple-uitvoering is meer een dameshorloge, maar de smartwatch is ook in het zwart verkrijgbaar. De bediening van de Amazfit Active is eenvoudig en de smartwatch heeft ondersteuning voor een groot aantal sporten.

De Zepp-app op de smartphone heeft vele instelmogelijkheden en beschikt over een app-winkel waarmee je wijzerplaten en applicaties kunt downloaden. Deze app-winkel is wel een stuk beperkter dan de Google Play Store op Wear OS-smartwatches. Al met al is de Amazfit Active een zeer complete smartwatch die inmiddels verkrijgbaar is voor slechts 129 euro.

  • Kleinere smartwatch met rechthoekig en helder scherm met scherp beeld
  • Uitstraling van de kast is goed. Maar de onderkant lijkt van glanzend plastic en dat ziet er daardoor wat eenvoudig uit. Gelukkig zit dat aan de onderkant.
  • Gemakkelijke bediening. Geen knop voor scrollen etc. Alles via het scherm te bedienen.
  • Lange accuduur (bij normaal gebruik ruim 14 dagen) 
  • Eenvoudige uitziende armband, maar zit wel prettig. 
  • Veel instelmogelijkheden voor sportactiviteiten en gezondheidsactiviteiten. Geeft snel berichtgeving/meldingen weer.
  • Monitoring van hartslag, temperatuur, stress en O2. Kompas en navigatie.
  • Laad snel op