Your Cart

Je Woning Beveiligen Met Camerabewaking

Een goede beveiliging in en rondom jouw huis is belangrijk voor een veilig en comfortabel thuis. Camerabewaking is een van de populairste keuzes wat betreft beveiligingssystemen. Welk camerasysteem is geschikt voor jouw huis, hoeveel kost het om een beveiligingscamera aan te schaffen en is de installatie van dergelijke hardware ingewikkeld? In dit artikel gaan we hier wat verder op in.

Camerasysteem

Als het gaat om camerabeveiliging in en rondom jouw huis, dan zijn er een groot aantal beveiligingscamera’s om uit te kiezen. Welk type geschikt is voor jouw huis hangt af van vele factoren. Heb jij stopcontacten aan de buitenkant van jouw huis, plaats je de camera onder een afdak, wil je weten wie er voor de deur staat of juist door de achtertuin loopt, waar wil je de video opnames opslaan? Dit zijn allemaal factoren waarmee je rekening moet houden.

Wil je weten wie er voor de deur staat, dan kun je een slimme deurbel van Ring of Gigaset overwegen. Een slimme deurbel is uitgerust met sensoren die kunnen waarnemen of er iemand langs de deur loopt. Zodra de deurbel bewegingen waarneemt zal de camera een opname maken. Het mooie van slimme deurbellen is de mogelijkheid om de beelden live te bekijken op je smartphone. Ook beschikken slimme deurbellen vaak over een ingebouwde speaker en microfoon, waardoor je via je smartphone kunt communiceren met de persoon aan de deur. Loopt er een verdachte persoon in de omgeving dan kun je de persoon afschrikken. Staat de pakketbezorger voor de deur dan kun je vragen of de bezorger het pakketje onder de carport kan achterlaten.

Wil je een reguliere beveiligingscamera installeren, dan kun je kiezen tussen bekabelde en draadloze camera’s. Draadloze camera’s beschikken vaak over een zonnepaneel, waardoor het belangrijk is om de camera te plaatsen op een plek met zon. Dergelijke camera’s zijn daardoor niet geschikt om onder een afdak te monteren. Voor deze locaties kies je voor een bekabelde camera. Hou er in dit geval wel rekening mee dat je toegang hebt tot een stopcontact.

Daarnaast is het belangrijk om opnames op een veilige plek op te slaan. Dit kan doorgaans op een microSD-kaart die in de camera zit, maar een veel veiligere manier om beelden op te slaan is online in de cloud of offline op een pc of NAS server. Controleer altijd welke mogelijkheden de beveiligingscamera heeft voordat je de camera aanschaft.

Hoeveel kost camerabewaking?

Tegenwoordig hoeft een beveiligingscamera niet heel duur te zijn. Afhankelijk van jouw wensen kan camerabeveiliging rondom je huis oplopen in de duizenden euro’s, maar een degelijke beveiligingscamera met zonnepaneel, cloudopslag en offline opslag haal je tegenwoordig al voor zo’n 100 euro in huis. Ook een slimme deurbel hoeft niet meer te kosten dan 100 euro.

Installatie van beveiligingscamera

De installatie van camerabewaking bestaande uit meerdere bekabelde camera’s in en rondom je huis is voor sommige mensen misschien overweldigend. Als je een groot camera-netwerk installeert in combinatie met een NAS-systeem en andere sensoren, dan is het inschakelen van een professional misschien wel verstandig.

Fabrikanten doen er tegenwoordig echter alles aan om het installatieproces van beveiligingscamera’s te vereenvoudigen, waardoor vrijwel iedereen zelf een camera kan kopen en installeren. Koop je bijvoorbeeld een draadloze Eufy-camera, dan hoef je de camera alleen maar op de juiste locatie vast te schroeven en de camera te synchroniseren met jouw smartphone. In de meeste gevallen duurt dit niet veel langer dan een paar minuten. Gebruikershandleidingen helpen je bij elke stap en online is veel hulp beschikbaar. In de meeste gevallen kun je een beveiligingscamera gewoon zelf installeren zonder dat je hiervoor een dure professional hoeft in te huren.