Your Cart

Je Smartphone Jarenlang Gebruiken Met Deze Tips

De aanschaf van een smartphone kan erg duur zijn en daarom is elk jaar of om het jaar upgraden naar de nieuwste smartphone voor veel mensen geen optie. Heb jij een nieuwe smartphone gekocht of ben je van plan om een nieuwe smartphone te kopen? Lees dan verder voor tips zodat jij jouw smartphone nog jarenlang kunt gebruiken.

Smartphonescherm en behuizing beschermen

Als je net een nieuwe smartphone hebt gekocht of van plan bent om een nieuwe smartphone te kopen, raden wij altijd aan om ook een hoesje en screenprotector aan te schaffen. De meeste smartphones kunnen tegenwoordig wel tegen een stootje, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en als je jouw smartphone op de stenen stoep of op de hoek van de tafel laat vallen, dan is de kans op een deuk, kras of barst redelijk groot.

Gelukkig is dergelijke schade eenvoudig te voorkomen met een kleine investering. Je kunt een screenprotector online bestellen voor zo’n 10 tot 20 euro, afhankelijk van het gekozen materiaal. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een screenprotector van gehard glas. Dit materiaal is namelijk goed bestand tegen krassen, alhoewel gehard glas wel kan breken bij een val. Gelukkig voorkomt een barst in een screenprotector een barst in het smartphonescherm en is het vervangen van een kapotte screenprotector veel eenvoudiger en voordeliger dan het repareren van een kapot smartphonescherm.

De behuizing van premium smartphones bestaat vaak uit glas en aluminium. Dit materiaal heeft een luxe uitstraling, maar is wel gevoeliger voor vallen dan een plastic behuizing. Zo kan een val resulteren in een barst in de glazen achterkant of een deuk in het aluminium frame. Een simpel rubberen hoesje voorkomt ernstige schade. Daarnaast beschikken de wat luxere hoesjes vaak over extra features, zoals een ingebouwde stand of een pasjeshouder.

Software-updates

Als jij van plan bent om een smartphone 3, 4 of misschien wel 5 jaar lang te gebruiken, dan is het verstandig om te controleren hoe lang de smartphone software-updates ontvangt. Sommige smartphones ontvangen slechts een paar jaar Android-updates en beveiligingsupdates, terwijl andere smartphones soms wel 7 jaar lang software-ondersteuning hebben. Software-updates zorgen ervoor dat jij de nieuwste Android-functies ontvangt en dat de beveiliging van de smartphones up-to-date is. Lange software-ondersteuning zorgt er dus voor dat je de smartphone ook na een paar jaar nog veilig kunt gebruiken.

Garantie

Het gebruik van een hoesje en screenprotector is geen 100% garantie dat jouw smartphone schadevrij blijft. In extreme gevallen, zoals een val van het balkon of een trap, is het goed mogelijk dat je jouw smartphone alsnog beschadigt. Daarom is het belangrijk om te kijken wat voor garantie je krijgt bij de aanschaf van een nieuwe smartphone en hoe lang deze garantie geldig is. In sommige gevallen kun je een extra jaar garantie bijkopen als je jouw smartphone lang wilt gebruiken. Kijk of waterschade, vallen en andere ongelukkig onder de garantie vallen, zodat je voor geen verrassingen komt te staan.