Your Cart

Gadgets Voor In De Professionele Keuken

Als we het woord “gadgets” gebruiken denken wij vaak aan consumenten gadgets, zoals draadloze oordopjes of een fraaie smartphone. Op professioneel gebied, waaronder het bedrijfsleven, spelen gadgets en andere tech-producten echter ook een grote rol. Denk bijvoorbeeld aan geavanceerde 3D-printers op het kantoor van een architectenbureau. In dit artikel bespreken wij gadgets voor gebruik in de professionele keuken.

Als wij in een restaurant zitten denken we vaak niet na over wat er op dat moment gaande is in de keuken of hoe de keuken er precies uitziet. Misschien heb je een bepaalde omgeving in gedachten, maar in werkelijkheid is de variatie in keukens enorm. En dan hebben we het niet alleen over de hygiëne of het formaat van de keuken, maar ook over de gebruikte apparatuur. Horeca Centrum Amsterdam laat op de website van het bedrijf goed zien wat voor horeca apparatuur allemaal aangeschaft kan worden om een keuken te verbeteren. Van luxe bakplaten tot barkoeling en van ovens tot blenders, een professionele keuken heeft veel apparatuur nodig om de klant te kunnen serveren.

Gadgets en kookproducten waar professionele bedrijven vooral in investeren zijn natuurlijk bakplaten, grills, broodroosters, gasfornuizen, koelkasten etc. Dit zijn vaak hele grote investeringen, maar een kwalitatief product gaat doorgaans vele jaren mee en verdient zichzelf over deze periode uiteindelijk weer terug. Wat minder dure maar ook belangrijke gadgets voor in de keuken zijn kwalitatief goede roestvrijstalen messen, thermometers, raspen en beslagkommen. Op het eerste gezicht denk je misschien dat dit wel hele simpele producten zijn, maar het verschil tussen een budget-versie en een high-end versie maakt bij deze producten een wereld van verschil. Zo weigeren veel professionele chefs te werken met een messen set van een paar tientjes en brengen ze soms hun eigen messen mee van huis, omdat ze gewend zijn geraakt aan deze messen.

Hygiëne in de keuken

Ook op het gebied van hygiëne zijn er bepaalde gadgets die helpen de keuken schoon te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een krachtige afzuigkap en goede keukenschoenen. Daarnaast zijn de juiste schoonmaakmiddelen een must-have en is het belangrijk om een dagelijkse routine te volgen, zoals het labelen van Tupperware bakjes en oudere producten vooraan in de koelkast of vriezer te zetten om ze zo snel mogelijk te gebruiken.

Voor in de keuken in huis

Ook voor de reguliere keuken thuis kun je bepaalde producten aanschaffen die de keuken wat aantrekkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een moderne kookwekker, die niet alleen functioneel is maar ook een leuke uitstraling heeft en daardoor een mooie toevoeging is voor in de keuken. Of wat dacht je van een foliesnijder die je in de keukenla kunt monteren en een dikke hakblok voor het snijden van groenten en andere ingrediënten. Dit zijn allemaal gadgets die voor iedereen betaalbaar zijn en het net even wat aangenamer maken in de keuken. Voor mij persoonlijk maken glazen bakken met goed afsluitbare deksels een wereld van verschil, omdat voorheen de inhoud van deze bakjes in de hele koelkast te ruiken was. Zijn er bepaalde keuken gadgets die jij hebt aangeschaft en waar je nu niet meer zonder kunt?