Your Cart

Een Quooker Kraan: Kokend Water Rechtstreeks Uit De Kraan

Ondanks dat we al decennialang dezelfde soort huishoudapparaten gebruiken, zijn er duidelijke verschillen tussen de moderne variant en de originele variant. Apparaten in huis zijn tegenwoordig veel slimmer en beschikken over steeds meer functies. Zelfs de waterkraan in de keuken heeft inmiddels een upgrade ontvangen. Maak kennis met de kokendwaterkraan.

In eerste instantie denk je waarschijnlijk “een kraan is een kraan”, maar niks is minder waar. Veel mensen weten natuurlijk wel dat je kunt kiezen uit verschillende ontwerpen en verschillende materialen wanneer je gaat winkelen voor een nieuwe kraan, maar wist je ook dat een kraan verschillende functies kan hebben? Zo beschikken steeds meer kranen bijvoorbeeld over een draaibaar mondstuk waarmee je tussen verschillende soorten waterstralen kunt kiezen. Een veel indrukwekkendere functie die we steeds vaker tegenkomen is de mogelijkheid om rechtstreeks kokend water te leveren. Vooral de kranen van Quooker staan hierom bekend.

Kokend water uit de kraan

Iedereen heeft een waterkoker in huis. Of je nou een kopje thee wilt zetten of zin hebt in een lekker bakje noodles, een waterkoker is onmisbaar in het huishouden. Maar wat als een waterkoker overbodig is en je rechtstreeks uit de kraan kokend water kunt krijgen. Dit is precies hoe de maker van de Quooker dacht. Een Quooker kraan zorgt voor extra gemak in de keuken door binnen enkele seconden kokend water te leveren. Je hoeft hiervoor alleen maar een knopje in te drukken, waarna de Quooker kraan overschakelt van regulier water naar kokend water.

Het leveren van kokend water uit de kraan is mogelijk dankzij de installatie van een reservoir waar een x-aantal liter kokend water aanwezig is. Het voordeel van kokend water uit de kraan is niet alleen het gebruiksgemak en tijdsbesparing, maar ook het onnodig verspillen van water. In plaats van het vullen van een waterkoker, waarbij je doorgaans veel meer water kookt dan je werkelijk nodig hebt, kun je met de Quooker de exacte hoeveelheid kokend water inschenken.

Het installeren van een Quooker is helaas niet voordelig en je mag rekenen op een minimale investering van zo’n 1000 euro. Je kunt tegenwoordig echter ook kiezen voor een Quooker alternatief waarbij je voor de helft van dat geld al een kokendwaterkraan in huis haalt. Dankzij deze alternatieven zijn kokendwaterkranen in eens veel toegankelijker.

Bruisend water uit de kraan

Een Quooker kraan kan meer dan kokend water leveren. Zo kun je een Quooker uitbreiden met een CUBE. Een CUBE bestaat uit een CO2-cilinder en een koolzuurfles, waarmee je koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen. Zo kun je dus een heet bakje thee zetten en direct daarna een gekoeld glas bruisend water in tappen. Hierdoor zijn plastic flessen met spa-water in de koelkast verleden tijd. Ideaal voor de warme zomerse dagen.