Your Cart

DJI Introduceert Nieuwe FPV Drone DJI Avata 2

DJI heeft zojuist zijn nieuwste drone aangekondigd. De DJI Avata 2 is een zogeheten FPV (first-person view) drone en komt samen met de Goggles 3 en RC Motion 3. De DJI Avata 2 Fly More Combo kost in Nederland 999 euro.

De opvolger van de orginele DJI Avata brengt een hoop verbeteringen met zich mee. Zo is de Avata 2 lichter en stiller, heeft de drone een betere camera en komt de drone met een nieuwe controller en nieuwe Goggles. Ook maakt de Avata 2 gebruik van DJI’s O4 video transmissie technologie voor een nog beter bereik en kun je met de RC Motion 3 flip-, rol- en 180° driftmanoeuvres uitvoeren met een druk op de knop.

De camera is voorzien van een 1/1,3-inch sensor met een 155° kijkhoek en ondersteuning voor 4K-video met 60fps of 2.7K video met 120fps. De drone heeft een transmissiebereik van 13 km en 60 Mbps. Video’s kun je opslaan op een microSD-kaart, maar de Avata 2 heeft ook 46GB ingebouwde opslagruimte. De drone is met 81 dB veel stiller dan zijn voorganger en heeft een maximale accuduur van 23 minuten. Dit is ongeveer 5 minuten langer dan de originele DJI Avata.

De DJI Avata 2 Fly More Combo (enkele batterij) kost 999 euro en bestaat uit een Avata 2 drone, de DJI Goggles 3, de RC Motion 3 en één batterij. De DJI Avata 2 Fly More Combo (drie batterijen) kost 1199 euro en komt met drie batterijen, een oplaadhub en een draagtas. Op een later tijdstip kun je de DJI Avata 2 ook los kopen voor 489 euro, maar een releasedatum voor de losse drone heeft DJI nog niet bekendgemaakt.