Your Cart

De Toekomst Van Cryptocurrency, Wat Kunnen We Verwachten?

Iedereen heeft inmiddels wel eens wat gehoord over cryptocurrency, Bitcoin of de crypto markt. We kunnen niet anders dan accepteren dat crypto onderdeel is van de huidige economie. Maar wat kunnen we nou precies met cryptocurrency en hoe ziet de toekomst van crypto er uit? Hier gaan we in dit artikel wat verder op in.

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency is een digitale valuta die je niet fysiek kunt vasthouden. Je kunt crypto munten online opslaan of in een “crypto wallet” op je laptop of usb-stick. Wat crypto onder andere interessant maakt is dat de regering of bank geen controle heeft over deze valuta. In plaats daarvan wordt cryptocurrency beheerd door een netwerk van computers over de hele wereld, die het mogelijk maakt om rechtstreeks met elkaar te onderhandelen zonder dat er een tussenpersoon zoals een bank nodig is. Transacties die over dit netwerk worden uitgevoerd worden opgeslagen in de “blockchain” en geavanceerde technologie zorgt ervoor dat transacties veilig en privé zijn.

De waarde van cryptocurrency

Net als de dollar en de euro kunnen altcoin prijzen stijgen of dalen, maar het verschil in deze schommelingen is bij crypto munten veel extremer. Tien jaar geleden kostte een Bitcoin, de meest populaire crypto munt, nog geen 100 euro. Momenteel betaal je zo’n 25.000 euro voor een enkele Bitcoin. Op zijn hoogtepunt in 2021 was een Bitcoin maar liefst 57.000 euro waard. Dankzij de schommelende Bitcoin prijs zijn vroege investeerders stinkend rijk geworden, terwijl sommige mensen die op een later tijdstip Bitcoins hebben gekocht juist geld hebben verloren. Het is belangrijk om te weten dat het handelen of investeren in altcoins risico’s met zich meebrengt.

Betalen met cryptocurrency

Toen cryptocurrency voor het eerst opdook kon je nog weinig doen met deze munten. Tegenwoordig is dat echter wel anders en kun je op steeds meer locaties betalen met crypto munten. Onder andere grote e-commerce websites accepteren steeds vaker cryptocurrencies. Ook vliegmaatschappijen en boekingsplatforms, zoals Expedia, CheapAir en Travala, staan inmiddels open voor cryptocurrencies. Daarnaast zien we dat cryptocurrencies als betaalmiddel steeds vaker geaccepteerd worden bij goede doelen, fysieke winkels en restaurants.

De acceptatie van cryptocurrencies verschilt heel erg per land. In september 2021 werd El Salvador het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel aanvaardde, waardoor het voor verschillende transacties in het hele land gebruikt kan worden. Andere landen waar cryptocurrencies al relatief veel worden geaccepteerd zijn Zwitserland, Japan, Nederland, de Verenigde Staten en Australië. We verwachten dat betalen met Bitcoin de komende jaren in steeds meer landen normaal zal worden. Toch zijn er ook landen die niet openstaan voor Bitcoin en andere crypto valuta. Zo is het handelen of het in bezit hebben van cryptocurrency bijvoorbeeld verboden in Algerije, Bolivia, Nepal en Bangladesh. Ook China heeft hele strikte beperkingen opgelegd aan cryptocurrency-gerelateerde activiteiten. Omdat de meningen over crypto per land verschilt kunnen we niet met zekerheid zeggen hoe de toekomst van crypto er uit zal zien.