Your Cart

De Leukste Tech-gadgets Als Kerst Cadeau

Het eind van 2022 is in zicht en dat wil zeggen dat we weer gezellig met familie en vrienden kerst kunnen vieren. Lekker eten, gezelligheid en cadeautjes onder de boom, het is voor velen de leukste tijd van het jaar. Maar wat moet je dit jaar als cadeau geven? In dit artikel bespreken wij een aantal populaire gadgets die je kunt overwegen.

Wanneer de feestdagen naderen en veel winkels hoge kortingen aanbieden gaan veel mensen online cadeautjes kopen. Maar welke gadgets zijn nou het meeste in trek en past dit binnen jouw kerstbudget? In dit artikel bespreken wij alleen de gadgets die je voor zo’n vijf tientjes in huis kunt halen.

Fitnesstrackers
Dat een tech-gadget niet altijd duur hoeft te zijn bewijst de markt van fitnesstrackers. Een fitnesstracker is een voordelig alternatief voor de smartwatch en is erg populair onder mensen die niet heb budget hebben voor een dure Apple Watch of een voorkeur hebben voor een kleinere wearable. Een van de meest populaire fitnesstrackers is de Mi Band-serie van Xiaomi. De nieuwste fitnesstracker in deze serie is de Xiaomi Band 7, die momenteel voor minder dan 50 euro over de toonbank gaat.

Voor vijf tientjes krijg je een zeer uitgebreide fitnesstracker met een groot en helder scherm, een lange accuduur, een waterdichte behuizing tot een diepte van maar liefst 50 meter en tal van sensoren die je gezondheid en activiteiten kunnen meten. Zo houden deze sensoren onder andere je hartslag, bloedzuurstof en slaappatroon in de gaten. Ook is er ondersteuning voor ruim 100 verschillende work-outs en krijg je inkomende notificaties die binnenkomen op jouw smartphone te zien op het scherm van de Xiaomi Band 7. De fitnesstracker weegt slechts 13 gram en kan overweg met zowel Android- als iOS-apparaten.

Draadloze oordopjes
Iedereen luistert naar muziek en de afgelopen jaren zijn velen van ons al overgestapt op zogeheten “true-wireless” oordopjes, oftewel volledig draadloze Bluetooth-headsets die enkel bestaan uit twee oordopjes en een oplaadcase. Voor draadloze oordopjes van merken als Apple en Samsung betaal je al snel meer dan 100 euro, maar er zijn ook merken die prima oordopjes voor een lagere adviesprijs op de markt brengen. Denk bijvoorbeeld aan het audiomerk JBL.

JBL maakt draadloze oordopjes voor zowel het duurdere segment als het goedkopere segment. Zo zijn de oordopjes in de JBL Wave-serie inmiddels voor iets minder dan 50 euro verkrijgbaar. Deze oordopjes zijn prima geschikt voor de gemiddelde consument die oordopjes nodig heeft voor diensten als YouTube en Spotify.

Power bank
Alle tech-gadgets maken gebruik van een accu en het kan vervelend zijn wanneer deze accu leeg is terwijl je niet thuis bent. Daarom is een power bank een must-have gadget voor iedereen die veel onderweg is. Wanneer ik zelf een lange dag de stad in ga of een weekendje ga kamperen, dan gooi ik altijd een power bank in mijn rugtas. Power banks zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kunnen sommige power banks meerdere apparaten tegelijk opladen, hebben andere power banks ondersteuning voor snelladen en zijn er power banks die apparaten draadloos kunnen opladen.

Waar je echter vooral op moet letten is de capaciteit van de power bank. Een 10.000 mAh power bank kan een smartphone twee keer volledig opladen en een iPad Pro één keer, terwijl een 20.000 mAh power bank een smartphone maar liefst vier keer volledig kan opladen en een lege iPad Pro twee keer kan opladen. Een power bank met een grotere capaciteit is echter wel groter en zwaarder. Het is daarom wel handig om te weten hoe actief de power bank gebruikt gaat worden, zodat je niet onnodig met een zware power bank rondloopt.

De prijs van een power bank kan erg variëren, maar 50 euro is meer dan voldoende om een kwalitatief goede power bank van bijvoorbeeld het Nederlandse merk Xtorm te kopen.