Your Cart

De beste Apple smartwatch apps van 2023

Net als dat een smartphone het alternatief werd van een mobieltje, is de smartwatch een populair alternatief voor een horloge. Maar deze kan nog veel meer dan alleen de tijd aangeven. Net als op je telefoon heeft de smartwatch een groot aanbod aan apps die het dagelijks leven een stuk makkelijker maken. Wij bespreken dé apps die jij moet hebben op je smartwatch. Lees snel verder en ontdek de apps die voor je klaar staan!

Beweging en gezondheid

Grote kans dat je op de sportschool, het tennisveld of in het park hoort: “Vergeet je watch niet aan te zetten”. Veel mensen schaffen een smartwatch aan om hun beweging en gezondheid in de gaten te houden. De Apple smartwatch zelf heeft al een app waarin bijna elke sport mogelijk beschikbaar is. Deze stuurt de informatie meteen door naar de gezondheids-app op je telefoon en houdt netjes bij hoe goed je bezig bent. Waarmee je volgens app.nl ook perfect mee kan trainen is Zones for Training. Deze zorgt ervoor dat je alles uit je training haalt door middel van verschillende intensiteit levels. 

Het weer

Niets is onvoorspelbaarder in Nederland dan het weer. Het ene moment is het zonnig en een paar minuten later kan de paraplu weer omhoog. Daarom is het handig om het weerbericht continu in de gaten te kunnen houden. Misschien wel de meest gebruikte app in dit land is Buienalarm. Wist je dat je deze ook voor je smartwatch hebt? Door middel van een melding op het schermpje zie je zo of er een grote bui aankomt. Een app die dit op een leuke manier doet is CARROT Weather. Met sarcastische opmerkingen laat deze app je weten of je zonnebrand moet gebruiken of juist even een capuchon op moet zetten. 

Productiviteit

Wat de smartwatch vooral zo fijn maakt, is hoeveel productiever het je maakt. Die telefoon die op de bodem van je tas ligt, is niet de hele tijd nodig en met één blik ben je meteen op de hoogte. Wil je iets onthouden? Met apps als Just Press Record of Cheatsheet leg je dit aan de hand van een spraakmemo of notitie snel vast. Zo werk je meteen aan het voornemen om je telefoon wat minder te gebruiken! 

Het is wel duidelijk dat er voor bijna elke activiteit een app voor je smartwatch is. Omdat je er nou een hebt om productiever te zijn of omdat je graag 24/7 op de hoogte wilt zijn van het weer, er is voor ieder wat wils. Welke app zet jij per direct op je smartwatch?