Your Cart

Mis deze kwalitatief goede oordopjes niet

Op zoek naar een nieuwe headset of oordopjes? In dit artikel zetten we een aantal van de beste producten van dit moment voor je op een rijtje. Het is afhankelijk van het beoogde gebruik van de oordopjes, welk model het meest geschikt is voor je. Ben je bijvoorbeeld voornemens regelmatig te sporten met de oordopjes, of wil je ze gebruiken tijdens een vergadering met collega’s? Bovenal moeten de oordopjes je verzekeren van een hoogwaardig geluid; zo geniet je optimaal van je favoriete artiesten en albums. 

Het aanbod aan oordopjes en headsets is groot. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verschillende Sony oordopjes, de oordopjes van Bose en van JBL. Met welke van deze merken heb jij al ervaring? 

Comfort, geluidskwaliteit en zichtbaarheid 

Bij het vergelijken van de verschillende oordopjes zijn er enkele factoren om rekening mee te houden. Zoals reeds aangehaald, wil je verzekerd zijn van een hoge geluidskwaliteit. Daarnaast is het comfort van de oordopjes, vaak gerelateerd aan de pasvorm hiervan, belangrijk. Je wilt voorkomen dat de oordopjes voortdurend uit je oor vallen. Andersom mogen ze niet te strak tegen je oorschelp kleven. Dit kan na verloop van tijd gaan irriteren. Een derde aspect is de zichtbaarheid van de oordopjes. De nieuwste modellen zijn veel kleiner dan modellen van enkele jaren terug. Veel mensen vinden dit mooier. 

Noise cancelling als toevoeging aan de oordopjes 

Ook prettig is de toevoeging van noise cancelling aan de oordopjes. Op deze manier heb je geen last van het geluid om je heen. Je kunt deze optie vaak handmatig in- of uitschakelen. Dit biedt het voordeel dat je het geluid om je heen nog wel hoort tijdens een rit op de fiets. In de bus of bijvoorbeeld op kantoor schakel je de noise cancelling vervolgens weer in. 

Bluetooth met een lange accuduur 

Niet onbelangrijk bij het vergelijken van oordopjes is de werking hiervan. Tegenwoordig kiest men vrijwel standaard voor bluetooth losse oordopjes. Dit werkt veel prettiger dan bedrade varianten. Enig nadeel van losse bluetooth oordopjes kan een beperkte accuduur zijn. Kijk daarom goed naar de accucapaciteit van de draadloze oordopjes die jij op het oog hebt. Je wilt er zeker een dag, maar bij voorkeur meerdere dagen mee kunnen doen. Sommige oordopjes worden geleverd inclusief een oplader, vaak direct te gebruiken als opbergdoosje voor de oordopjes. Het maakt dat je de oordopjes overdag op kunt laden, wanneer je deze in de ochtend gebruikt hebt.