Your Cart

Dit zijn de voordelen van een hardware opkoper!

Ieder bedrijf of organisatie kan niet zonder een up-to-date IT-sector, noodzakelijk voor de beste bedrijfsvoering. De software werkt via computers, die op een gegeven moment voor het bedrijf aan het einde van hun bruikbare levensduur zijn aangekomen. Als in een organisatie de computers aan vervanging toe zijn, blijven de oude computers ongebruikt aanwezig. De harde schijven van deze computers bevatten nog veel bedrijfsinformatie die niet in verkeerde handen mag vallen. Het is mogelijk om alleen de datadragers via een professioneel bedrijf te laten vernietigen.

Wat is een hardware opkoper?

Een hardware opkoper is een bedrijf dat zich richt op het opkopen van oude, afgedankte computers en hardware van bedrijven. Denk hierbij aan servers, laptops, tablets, workstations en alle soorten datadragers zoals harde schijven, USB-sticks en SD-kaarten. Kies je voor een opkoper van computers, dan vernietigen ze ook alle data en maken de computers geschikt voor hergebruik. De hardware is voor jouw bedrijf misschien verouderd, een ander bedrijf kan hier nog jarenlang mee werken. Er is sprake van restwaarde, waardoor het bedrijf een aantrekkelijke vergoeding krijgt voor de oude, niet meer bruikbare computers.

Waarom oude hardware verkopen?

Verkoop van oude hardware heeft voor bedrijven meerdere voordelen. Overbodige computers nemen alleen maar ruimte in beslag, terwijl de restwaarde per maand daalt. Zeker in het geval van “jonge” computers en hardware met goede specificaties is er sprake van een behoorlijke restwaarde. Denk hierbij aan leeftijd en conditie van de computer, de kwaliteit van beeldschermen en videokaart, de hoeveelheid werkgeheugen, SSD-opslag en de gebruikte processor.

Laat je alleen de datadragers vernietigen, dan kost dit het bedrijf geld. Een opkoper computers betaald voor de oude voorraad, waarmee het bedrijf juist geld verdiend. De opkoper van computers vernietigt alle datadragers via gecertificeerde software, waarna het bedrijf een certificaat ontvangt waarop het vernietigingsproces staat vermeld. Hiermee voldoet het bedrijf aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. (AVG)

Draag bij aan een duurzame kringloop

Omdat de hardware opkoper de computers, waar mogelijk, opnieuw verkoopt, krijgen ze een tweede leven. Iedere verkochte computer draagt bij aan een vermindering van twee kilo elektronisch afval. Hierdoor is het de milieuvriendelijkste oplossing voor oude computers en hardware.

De hardware opkoper neemt logistiek het hele proces uit handen. Ze halen op afspraak de computers en randapparatuur op en zorgen voor de juiste verwerking. Hierdoor kan het bedrijf zich blijven richten op de zaken die belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering. De hardware opkoper garandeert hierbij een snelle afhandeling en betaling.