Your Cart

Deze Verbeteringen Brengt De Samsung Galaxy S23 Ultra Met Zich Mee

Samsung heeft deze week zijn nieuwste vlaggenschip-smartphone aangekondigd. De Galaxy S23-serie bestaat uit drie modellen. Zo kun je kiezen voor de reguliere Galaxy S23, de iets grotere Galaxy S23 Plus en de meest uitgebreide Galaxy S23 Ultra. In dit artikel bespreken wij welke verbeteringen en veranderingen de Galaxy S23 Ultra met zich meebrengt.

Maak gebruik van deze aanbiedingen

De Samsung S23 Ultra is een high-end smartphone die een adviesprijs meekrijgt van € 1.399. Dit is een flink bedrag, maar het gaat hierbij om de adviesprijs voor een los toestel. Je kunt de smartphone ook kopen in combinatie met een abonnement van T-Mobile. Dan betaal je een gecombineerd maandelijks bedrag voor zowel het abonnement als de smartphone. Daarnaast geeft T-Mobile tijdelijk gratis een Samsung Galaxy Watch5 LTE 40 mm smartwatch t.w.v. €269 cadeau. Koop je de Galaxy S23 Ultra met 512GB opslagruimte, dan geeft T-Mobile ook nog eens €180 retour op jouw aankoop. Om het helemaal af te maken betaal je bij T-Mobile niet de adviesprijs voor de smartphone. Zo komen de totale toestelkosten van het 256GB-model uit op €1.205,00, wat een stuk lager is dan de adviesprijs van €1.399 euro die Samsung bij de introductie heeft meegegeven.

200MP camera, Snapdragon 8 Gen 2 en One UI 5.1

Qua design lijkt de Galaxy S23 Ultra veel op zijn voorganger, de Galaxy S22 Ultra. Beide smartphones hebben een aluminium frame, een vijfdubbele camera en een ronde uitsparing voor de selfie-camera. Het enige verschil dat direct opvalt is het scherm, dat bij de Galaxy S23 Ultra minder gebogen zijkanten heeft. Dit zorgt ervoor dat de smartphone iets beter in je hand ligt en je gemakkelijker een screenprotector kunt gebruiken. Ook heeft het scherm een maximale helderheid van 2.200 nits. Dit is het helderste smartphonescherm dat momenteel op de markt is.

Intern zien we wat grotere verschillen. Zo maakt de Galaxy S23 Ultra gebruik van een Snapdragon 8 Gen 2-processor. De Snapdragon 8 Gen 2 is momenteel de krachtigste Qualcomm-processor voor Android-smartphones. Deze processor zal zorgen voor een sneller en vloeiender systeem wat de gebruikerservaring moet verbeteren. Ook moet de Snapdragon 8 Gen 2 minder warm worden bij lang en actief gebruik en verbruikt de processor minder energie dan zijn voorganger.

Het grootste verschil vinden we echter in de camera-module. Deze module is nu namelijk voorzien van een 200MP hoofdlens. We moeten nog even wachten op de ervaringen van de eerste Galaxy S23 Ultra-gebruikers, maar naar verwachting zal de nieuwe lens de fotokwaliteit weer een boost geven. Met name in donkere omgevingen verwachten we een verbeterde kwaliteit en dat wil nogal wat zeggen, want de Galaxy S22-serie hoort al thuis in het rijtje van de beste camera-smartphones ooit.

De Samsung Galaxy S23 Ultra draait uit de doos op Android 13 met de One UI 5.1-schil. Het is de eerste smartphone die draait op deze versie van Samsung’s Android-schil. One UI 5.1 brengt verschillende extra’s met zich mee, zoals een vernieuwde mediaspeler, een batterij widget, camera-verbeteringen, een verbeterde Material You-design en meer. De nieuwste software is altijd een pluspunt, maar naar verwachting zal de One UI 5.1-update over een aantal maanden ook naar de Galaxy S22 Ultra worden uitgerold.

Wel of niet kopen?

De Samsung Galaxy S23 Ultra is opnieuw een van de meest uitgebreide en beste smartphones die je momenteel kunt kopen en de smartphone zal ongetwijfeld weer als warme broodjes over de toonbank gaan.  Of de Galaxy S23 Ultra voor jou is weggelegd hangt af van je situatie. De nieuwe vlaggenschip-smartphone valt namelijk in het hoge prijssegment en niet iedereen heeft meer dan 1000 euro over voor een nieuwe smartphone. Ben je op dit moment al in het bezit van de Galaxy S22 Ultra? Dan is het misschien verstandiger om een generatie over te slaan en te wachten op de Galaxy S24 Ultra. Heb je echter een oudere smartphone of een toestel van een ander merk, dan is de overstap naar de Galaxy S23 Ultra zeker het overwegen waard.