Your Cart

De Beste Tablets Om Op Te Werken In 2023

Tegenwoordig zijn er vele soorten computers die door consumenten dagelijks worden gebruikt. Zo hebben veel mensen een reguliere desktop pc in hun hobbykamer staan, brengen veel mensen een laptop mee naar hun werk of school, heeft vrijwel iedereen een smartphone in hun broekzak zitten en kunnen wij deze lijst afronden met een tablet. Elk soort computer heeft voordelen en nadelen. In dit artikel bespreken wij de beste tablets die je op dit moment kunt kopen.

Apple iPad

Laten we beginnen met de meest succesvolle tablet op de markt, de iPad van Apple. Elk jaar brengt Apple een nieuwe iPad op de markt en elk jaar staan consumenten te popelen om de nieuwste versie in huis te halen. Apple brengt verschillende versies op de markt, variërend in formaat en specificaties. Zo bestaat Apple’s portfolio naast de reguliere iPad ook uit de kleinere iPad Mini en de grotere iPad Pro. De grotere Apple iPad Pro is razend populair, omdat deze iPad dankzij zijn grote 12,9-inch scherm door veel mensen worden gebruikt als vervanging van een laptop. De iPad Pro is razend snel, het grote scherm is prachtig om series op kijken en vrijwel alle populaire software-programma’s voor Windows zijn inmiddels ook te downloaden als iOS-app in de Apple App Store. Hou er wel rekening mee dat de iPad Pro 2022 12,9-inch een minimaal prijskaartje meekrijgt van 1349 euro en dat de prijs nog verder zal stijgen als je meer opslagruimte nodig hebt of de bijbehorende accessoires wilt kopen.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Zoals je uit dit artikel op www.extended.nl kunt opmaken krijgen consumenten een steeds ruimere keuze uit grote tablets. De sterkste concurrent van de Apple iPad is momenteel de Galaxy Tab S8-serie van Samsung. Dit is de populairste keuze voor mensen die liever op Android werken in plaats van iOS. De nieuwste tablet-serie van Samsung is heel krachtig en heeft zelfs een grotere variant dan de iPad-serie. De Samsung Galaxy Tab S8 Ultra beschikt namelijk over een 14,6-inch AMOLED-scherm met zeer dunne schermranden. Dit in combinatie met Samsung’s DeX-interface, een variant van Android dat qua uiterlijk veel lijkt op Windows, maakt de Galaxy Tab S8 Ultra ideaal om op te werken.

Uiteraard beschikt de tablet net als zijn concurrent ook over high-end specificaties, waardoor je gemakkelijk kunt multi-tasken en zware games kunt spelen. Daarnaast is de Galaxy Tab S8 Ultra met een prijskaartje van zo’n 1100 euro iets aantrekkelijker geprijsd en levert Samsung de tablet inclusief S Pen. Bij de Apple iPad Pro moet je de stylus los aanschaffen.

Microsoft Surface Pro 9

iOS en Android zijn steeds beter geschikt om op te werken, maar voor veel mensen is het Windows-besturingssysteem nog steeds noodzakelijk. Deze mensen kiezen waarschijnlijk liever voor de Surface Pro 9 van Microsoft. De Surface Pro 9 heeft een 13-inch scherm met een 3:2 beeldverhouding en draait op Windows 11 Home. Net als de iPad Pro en de Galaxy Tab S8 Ultra heeft de Surface Pro 9 een afneembaar toetsenbord, waardoor je het apparaat kunt gebruiken als tablet en als laptop.

Aan de achterkant van de Microsoft Surface Pro 9 vinden we een ingebouwde kickstand die je in alle posities kunt vastzetten. Zo kun je de Surface Pro 9 recht op tafel zetten om een film te kijken of bijna plat op tafel leggen met een kleine helling, zodat je een prettige positie hebt om met de stylus te tekenen in photoshop. De Microsoft Surface Pro 9 varieert erg in prijs, maar is momenteel bij Bol.com verkrijgbaar voor ruim 1000 euro.

Gebruiken jullie een tablet om op te werken? Of gaat jullie voorkeur uit naar een laptop of desktop?